• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GENEVIEVE: priznam se bez muceni, ze ac je to asi fakt dobry, podle kamu bych neudelal ani chleba s lucinou.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MARIPOSA: nebo polévku! podle Kamu, polévka z pečených paprik, strašně dobrá.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ZUZKAOU: To ses mi uplne trefila do chuti, diky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARIPOSA: salát z pečených paprik. upéct z prudka pod grilem do cerna, stáhnout slupku, nakrájet na proužky přidat viniagete, trošku česneku a třeba petržel nebo bazalkou.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    My meli na svatbe jako vedlejsi jidlo celou velkou uzenou veprovou kytu. Bala jsem se, jestli ti nebude malo, ale stacilo a nebylo treba, aby to celou dobu nekdo obsluhoval.

    Slovensti pribuzni meli na svatbe vzdycky velke varnice zelnacky, ta se da kdyztak udelat i v bemasove variante pro vegetariany/vegany/zdravotne omezene lidi.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DEVIL: k tomu burku jenom poznamka - roztahat / rozvalet takhle dobre to testo chce celkem pevny nervy, cas a cvik. Nerikam ze to nejde a vysledek je skvelej, ale prvni pokusy stojej celkem dost picovani, kdyz to clovek nema v ruce.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Mam tady asi 10 kapii. Nejaky napad, jak je, idealne vsechny najednou, upotrebit do tepleho jidla? Nebude perkelt apod. s ohledem na mnozstvi paprik moc sladky?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Lepsi varianta nez prase je v tomto pripade kruta. Kdyz koupis uzenou, tak je to i vyrazne min prace (a zejmena casu) a vdecne to rozhodne je. Jen proste u toho musi nekdo stat a obsluhovat to, coz nevim, jestli na svatbe je ok. Ja jsem z toho vzdycky jak prase. teda, jak kruta :-)
    S2FI
    S2FI --- ---
    BRUKEV: Nam se osvedcila kruta na grilu - ta se snedla vzdy driv nez to prase. Bravali jsme to odsud https://www.grilservis.cz/, ale nevim, kde to budes mit ty..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: Jo, tak ja zazila jen to, co se opekalo v miste, trvalo to strasne dlouho, lidi se mezitim najedli vsim ostatnim a pak se sele muselo nutit jako vysluzka.
    Plus teda se najde nemala skupina, ktery se pholed na otacejici sele hnusi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LADY_MYSKA: konec července. Hele, guláš se v naší komunitě ji pořád a všude

    MOODYCAT: je fakt, že já měl sele na akci dvakrát a bylo to naprosto rozdílné. Pokud se grilovalo přímo, tak se nedojedli, dost toho zbylo, lidí se často dívali, jak se točí, atd. Pokud bylo objednané už hotové a rozporcovane (ale poskládané zas dohromady), tak se snědlo vše.

    DEVIL: ty cufty a jiné mleté věci určitě budou. Btw chladná sekaná, to musí být, to se vždycky všude snědlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: ted ctu, ze starsi lidi, no tak to prase je moc jak rika moody.
    moje sestrenice mela svatbu, 200 lidi cca pulka mladejch a dospely prase padlo za vlast chvili po pulnoci.

    tak co treba bosenskej burekhttps://www.youtube.com/watch?v=4gEyVbwlKF4&ab_channel=ZlatneRuke
    plnenej bramborama/cibuli/mletym/zelim. to je zravy a financne nenarocny, upecitelny v troube ve velkym, potre se to pak maslem a da se to zrat jak teply, tak studeny. z mletyho usmazit naky cufty a k tomu ruzny calamady a salaty
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: Jen dodavam poznatek, ze sele na vsech svatbach, co jsem byla, byl docela fail a uz se to pak nikomu nechtelo jist, jak se to dela dlouho nekde stranou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEVIL: jj, vždycky jsem chtěla na svý svatbě grilovat prase a mrzelo mě, že to nevyšlo :))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRUKEV: letni kdy asi? Nejak kdyz bude venku 35+ stupnu ve stinu, tak asi moc chut na gulas nebude
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: imho nejlepsi pomer cena vykon a eye pleaser je proste jednoduse prase!
    koupit cel velky prase, nalozit na tejden do koreni, soli, cesneku a den predem zacit grilovat. k tomu naky nakladany picoviny, salat, grilovany bagety, grilovanou zeleninu. to je dycky takovy zradlo!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Měli jsme svatbu v létě pro 65 lidí, chtěli jsme hlavně bezva párty. Měli jsme pečené sele a jehně, k tomu hlavně zeleninu s balkánským sýrem (měli jsme to v Jelici, což je srbská restaurace). Ta zelenina se sejrem (byl fakt dobrej, nějakej ten jejich kajmak, nebo co) a pečivem uspokojila i vegetariány. Taky jsme chtěli limonády do takovejch těch čepovacích barelů, ale na to se nám vyprdli, ale bejvalo by to bylo dobrý.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRUKEV: pokud se vám to vejde organizačně, celkem vděčné bezmasé jsou langoše
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: jasny, chce to podle stravniku:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam