• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BRUKEV: Jenom u guláše pozor v létě na hygienu. Na naší oslavě jsme měli zavakuovaný vaky cca 10 porcí a jedlo/ přihrívalo se to postupně jak vznikal hlad/ chuť. (Mám známou catering firmu).

    V poslední dávce se ohřálo a najedlo cca 7 lidí v pohodě a pak poslední 4, co si ho dávali cca po půl hodině z hrnce. Tedy nebylo udržovaný teplý na výdeji. Musel se stát nějaký rychlý kazící proces, senzoricky byl guláš uplně ok, ale poblili a posrali jsme se my poslední 4 strašně ( vč. vysokých horeček).

    Do teď se křižuju, protože před náma to jedli malý děti.

    Je jasný, že tam nebude šoker atd, ale fakt si to pohlídejte, žádné množství pálenek, slivovic etc to nezachránilo..:

    Vděcný jídlo na gril jsou i burgery, to je taková všeobecně oblíbená věc. A pstruzi, pokud máte v okolí pstruhárnu.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: prase je silnej zazitek, nekde na nejaky slezine nebo na svatbe, to se vreje kazdymu do pameti do konce zivota!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Je to tak. Ale je to stejný jak Čirina. Ja jsem do ty restaurace nemohl chodit. Bylo mi z ni proste fyzicky nedobře. Vždycky se objevila u stolu... ale zbytek rodiny to tam miloval (teda až na tátu, ten je po mne :-))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Coz je vlastne spis tvoje skoda.. pac ty jeji recepty vetsinou funguji:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: zázemí fotbalového klubu FC Sokol Vidlákov, není to Allianz Arena. Prostě vesnicky fotbalový stadion. Ale zázemí na rodinné oslavy tam je, to zas jo.

    DEVIL: souhlas. Dost velkých kusů masa potřebuje dělat dlouho před konzumací a lidí bez praxe to často podcení.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    prase bývá moc, kýta je lepší
    já bych cpal hummus, baba ganoush, acuka, feta s kápií.. no k tomu se hodí perfektně ten burek a vůbec mezze, do toho bych šel já, je to chutný, dá se toho v létě sežrat hromada a není po tom těžko
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: trik je v tom ze musis zacit roznit den predem. ne kazdej to udela, pze si myslej jaky sou kadri a pak to neni hotovy..
    87HIGHFLYER: staci mit nerez stul, co pomazes olejem.ja delal ultratenky testo prave roztahanim po tom stole. rikal ze je to zazemi fotbal klubu, tak tam to urco budou mit, jesi je tam kuchyn velka
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GENEVIEVE: priznam se bez muceni, ze ac je to asi fakt dobry, podle kamu bych neudelal ani chleba s lucinou.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MARIPOSA: nebo polévku! podle Kamu, polévka z pečených paprik, strašně dobrá.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ZUZKAOU: To ses mi uplne trefila do chuti, diky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARIPOSA: salát z pečených paprik. upéct z prudka pod grilem do cerna, stáhnout slupku, nakrájet na proužky přidat viniagete, trošku česneku a třeba petržel nebo bazalkou.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    My meli na svatbe jako vedlejsi jidlo celou velkou uzenou veprovou kytu. Bala jsem se, jestli ti nebude malo, ale stacilo a nebylo treba, aby to celou dobu nekdo obsluhoval.

    Slovensti pribuzni meli na svatbe vzdycky velke varnice zelnacky, ta se da kdyztak udelat i v bemasove variante pro vegetariany/vegany/zdravotne omezene lidi.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DEVIL: k tomu burku jenom poznamka - roztahat / rozvalet takhle dobre to testo chce celkem pevny nervy, cas a cvik. Nerikam ze to nejde a vysledek je skvelej, ale prvni pokusy stojej celkem dost picovani, kdyz to clovek nema v ruce.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Mam tady asi 10 kapii. Nejaky napad, jak je, idealne vsechny najednou, upotrebit do tepleho jidla? Nebude perkelt apod. s ohledem na mnozstvi paprik moc sladky?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Lepsi varianta nez prase je v tomto pripade kruta. Kdyz koupis uzenou, tak je to i vyrazne min prace (a zejmena casu) a vdecne to rozhodne je. Jen proste u toho musi nekdo stat a obsluhovat to, coz nevim, jestli na svatbe je ok. Ja jsem z toho vzdycky jak prase. teda, jak kruta :-)
    S2FI
    S2FI --- ---
    BRUKEV: Nam se osvedcila kruta na grilu - ta se snedla vzdy driv nez to prase. Bravali jsme to odsud https://www.grilservis.cz/, ale nevim, kde to budes mit ty..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: Jo, tak ja zazila jen to, co se opekalo v miste, trvalo to strasne dlouho, lidi se mezitim najedli vsim ostatnim a pak se sele muselo nutit jako vysluzka.
    Plus teda se najde nemala skupina, ktery se pholed na otacejici sele hnusi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LADY_MYSKA: konec července. Hele, guláš se v naší komunitě ji pořád a všude

    MOODYCAT: je fakt, že já měl sele na akci dvakrát a bylo to naprosto rozdílné. Pokud se grilovalo přímo, tak se nedojedli, dost toho zbylo, lidí se často dívali, jak se točí, atd. Pokud bylo objednané už hotové a rozporcovane (ale poskládané zas dohromady), tak se snědlo vše.

    DEVIL: ty cufty a jiné mleté věci určitě budou. Btw chladná sekaná, to musí být, to se vždycky všude snědlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: ted ctu, ze starsi lidi, no tak to prase je moc jak rika moody.
    moje sestrenice mela svatbu, 200 lidi cca pulka mladejch a dospely prase padlo za vlast chvili po pulnoci.

    tak co treba bosenskej burekhttps://www.youtube.com/watch?v=4gEyVbwlKF4&ab_channel=ZlatneRuke
    plnenej bramborama/cibuli/mletym/zelim. to je zravy a financne nenarocny, upecitelny v troube ve velkym, potre se to pak maslem a da se to zrat jak teply, tak studeny. z mletyho usmazit naky cufty a k tomu ruzny calamady a salaty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam