• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANNIKA: pokud jsou na cokoladu, ja pritelkyni k narozkam na zadost delal tohle (polevu a napln si klidne udelej dle sve preference, nicmene to testo je dobry a blbuvzdorny):
    Easy Vegan Sachertorte - Viennese Chocolate Cake - Vegan on Board
    https://veganonboard.com/easy-vegan-sachertorte-viennese-chocolate-cake/

    pripadne se da jit smerem kokosovy pannacotty, to neni vubec spatny.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: jablečný pudinkový s piškoty? Pudink do vody
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Nemáte někdo osvědčený dobrý dort pro alergika na kravskou bílkovinu? Tradičně jedu cheesecake a krtkuv, případně s mlecnymi krémy, tak to mám smůlu...

    Teda mám trochu dilema, jestli se na to úplně nevybodnout, protože oslavenkyni budou dva a na sladké vůbec není. Miluje akorát oříšky a maso. Ale zase úplně bez dortu nebo slany dort by byla rána pro ostatní děti... A možná i nějaké dospělé. Ech. Nevím, jak to pojmout.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FANFAN: kupuji si obaleny, mrazeny v lidlu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FANFAN:

    1. nízkotučný. Rozhodně pod 40 % tuku v sušně
    2. použít polohrubou
    3. nechat chvíli odpočinout, aby se obal zpevnil

    Smažák podle šéfkuchařů - Jídlo a radost
    https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/smazak-podle-sefkucharu/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FANFAN: Obaluju dvakrat a davam na chvili do mrazaku
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FANFAN: Obaluju dvakrat.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Vedle jsem viděla smažák, samozřejmě největší chuť, ale vždycky mi vyteče.

    Jak to děláte vy?
    Většinou tu mám buď goudu nebo tučnej eidam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: to samé kiwi a nebo papaja. Zahřátí ovoce a denaturace enzymů to vyřeší.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOZINA: Užitečná informace. :-)
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    XCIDER: To jsem se dočet taky :) ale kdo to moh tušit
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KOZINA: https://en.wikipedia.org/wiki/Bromelain
    Ta horkost byly predpokladam aminokyseliny uvolnene rozkladem mlecnyho proteinu...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Kdyby to náhodo někdo nevěděl, tak čerstvej ananas dohromady s mlíkem či výrobky z něj zhořkne... Zkurvilo mi to jinak pekelně dobrej cheesecake. Ochutnal jsem, byl dobrej a když jsem ho nakrojil vychladnej už to nešlo jíst
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FRENNET: nepeč ho s ničím kyselým. Jinak asi cajk.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Je nejaky postih za to, ze dam pect koleno do hlinikoveho kastrolu? Nic jineho tu nemam a nebudu kupovat. Mam ho necim vystlat, nebo tak neco. Do peciciho papiru jsem ochotna ivestovat.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jak dlouho po namoceni jsou houby ještě použitelné?
    IKA
    IKA --- ---
    Ćoskoro začnú poriadne kvitnúť orgovány (šeřík), máte prosím dobrý recept na sirup, alebo čokoľvek iné? (Googlovať viem, ale radšej by som overené rady..:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Chicken Saltimbocca with Parmigiano Reggiano | Gennaro Contaldo #AD
    https://www.youtube.com/watch?v=iLFfqZsn1Cg
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    A jak je to těsto tlustý, aby se propeklo? Mně se z toho stal spíš trhanec...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADELHAIDA: Trochu vostriknu pecici papir takovym tim olejovym sprejem a rovnez vostriknu bramborak zeshora.
    TRISSIE: Ja delam stejnou konzistenci jako na smazeni, tak verim, ze snad nebude problem :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam