• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a quiche sežerou děsně vajec a dají se zamrazit na dobu bez vajec.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: můžeš oddělovat žloutky od bílků a mrazit to. bílky uplně vpohodě, žloutky je potřeba dukladně zavakuovat. Další varianta je žloutky zahrabávat do miso pasty. https://cookingwithdog.com/recipe/egg-yolk-misozuke/

    nejjednodušší mi ale přijde je prodávat dál :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Nějaké tipy, jak zpracovat vejce? Splasilo se nám pribuzenstvo a mám tu husí smršť... Klidně i tipy na konzervaci. Jedeme fritaty a piškoty a peču jak splasena, ale není to v lidských silách v běžném režimu spotřebovat.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADELHAIDA: Zacina grilovaci sezona...

    Persian Chicken Joojeh Kebabs | Picture the Recipe
    https://picturetherecipe.com/recipes/persian-chicken-joojeh-kebabs/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: kapustove karbanatky, golubce, švedske masove kuličky, čevapy či koft, pirožky

    AKO UROBIT UKRAJINSKE HOLUBCE, Как делать голубцы,PLNENE ZELNE LISTY, HOLUBKY
    https://www.youtube.com/watch?v=kVTtYicDY1M


    Perfect MEATBALL Recipe! 🥇Must Try the Turkish way: Magical KOFTE 🏆🎯🥳
    https://www.youtube.com/watch?v=G8qM6CYDrMg


    Šiš ćevapi u Somunu / lepinji kompletan recept - Sašina kuhinja
    https://www.youtube.com/watch?v=iZwM-eljv50
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOIRAIN: kuličky
    APPU
    APPU --- ---
    MOIRAIN: dělám z něj pikantní směs na topinky. Udělám toho hodně a po kouskách zamrazim.
    Cibule, česnek slanina, mletý, ajvar a chilli
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    potřebuju nějakou inspiraci, co s mletým hovězím, chtěla bych zkusit něco jiného, než boloňské ragú nebo chili con carne, podmínkou je dobrá mrazitelnost jídla
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: hezky to vonelo a bylo to takovy tmavy ale chut normalni, takova navinule horkosladka. podle me se musi safranova voda vyraznejs zredukovat, aby byla jo citit chut. kdyz se da do rejze, ta ji pohlti a nic moc neochuti, spis obarvi.
    ADELHAIDA: no s kralikem to zkus, ale dal bych tam i naky dalsi maso, kralik to je obliznuti par kosti a kdyz uz ten safran pouzivas...do paelly je to klasika no, tam to zabarvi rejzi hlavne. v ty bujabeze by mohl bejt obstojnej, ja ji delal ale jen jednou
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOZINA: sušenky z ovesných vloček (dávala jsem sem nebo do Cukrárny), banánové muffiny
    TESSS
    TESSS --- ---
    ANNIKA: koukni na ID Pushi ma vegansky blog a i jsem tam zahlidla sladky veci
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ANNIKA: no mléčný krémy neuděláš, ale tvaroh se nahrazuje tofu, mlíko klasicky jakýmkoliv rostlinným mlíkem, takže puding uvaříš úplně v pohodě a z kokosovýho mlíka, teda jen tý tuhý části se dá vyšlehat šlehačka. A jinak vegani pečou všechny možný dorty, vymysli si jakej a hledej veganskou verzi, teď už je toho mraky. Máš výhodu, že můžeš použít vajíčko
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOZINA: Bananovy livance na snidani? Banan + vajicko + trochu vlocek, idealne opect na kokosovem oleji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: oloupat, nakrájet a zamrazit, odsypávat do smoothies a nebo vyrábět zmrzliny. 3 díly bananu 1 díl něčeho jako je smetana, jogurt a nebo kokosove mleko, sladidlo dle nálady a chuti, rozmixovat těsně před podáváním.

    tady jsou variace

    Banánová zmrzlina: Uděláte ji snadno a můžete ji zajímavě dochutit. Máme pro vás 5 tipů | Prima Living
    https://living.iprima.cz/bydleni/vyborna-domaci-zmrzlina-z-jedine-ingredince-plus-5-dalsich-prichuti
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Nějakej nápad, co s igelitkou banánů? už jsou dost do hněda.. Banan bread už proběhl
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: no barví to, to jo, ale cejtil si nějakou šafránovou chuť? (necejtím ji ani v tom výluhu a mám drahej íránskej)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Bujabéza je dobrej tip! Kuře bych mohla zkusit, to zní jako dost dobrý všední jídlo.
    Já si z tohohle důvodu šafrán nekupuju, ale teď jsem ho dostala a právě ho chci spotřebovat, aby nevyčichl. Hm... myslíš, že by ten recept tvý mámy šel i s králíkem? Mám tu hřbet a do paelly s králíkem jsem šafrán dávala...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: mama hazela safran do dusenyho kure. ze skeletu udelala vyvar. vosmahla zporcovany kure na oleji, potom nakou korenovou zeleninu a dala do litinovyho pekace. do teplyho vyvaru hodila safran, na to sem dycky koukal jak na zazrak jak to zoranzovelo z par malejch sracu, no a tim podlila kure se zeleninou. par bobkovejch listu, novy koreni a jeden hrebicek, citron stavu a trochu kury a bylo to vyborny.
    ja bych si safran koupil, ale urcite bych s nim bych malo varil a bylo by mi lito, ze sem ho porizoval...
    muj znamej kuchar, co pracoval nakej rok na cruiseship rikal, ze safran se daval do bujabezy rybi polivky, kterou delali ze zbytku ryb a do lobster bisque
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Tenhle trik už používám, ale dík:-) Já ho teda rozhodně musím použít o dost víc, než tři tyčinky na osobu, abych ho cítila. Doufala jsem, že tenhle bude výraznější, má to být špička mezi šafránama, dám kdyžtak vědět. Panna cota zní dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam