• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: no já se s ním učím zacházet, ale nějak mi asi chybí buňky na šafranovou chuť a prostě ho necejtím.

    jinak zapomeň na rady, že ho máš v celku namočit předem celej, ale vezmi blizny a podrť s cukrem a nebo solí v hmožíři a teprve pak zalej troškou horký vody - pak se to výrazně lip vylouhuje.

    hezkej je třeba v panna cottě
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Na co prosím používáte šafrán, kromě rýžových jídel? Dostala jsem teď hodně kvalitní ve větším množství, tak chci experimentovat...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANNIKA: jasně, pardon, pomotala jsem to.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    GINGERCAT: Jak říká BALAENA. A nepomůže ani kysané, ani převarene, ani žádné jiné, kromě speciálních mlek s nastepenou bílkovinou. A to se jednak asi běžně neprodává, kromě um, a za druhé je to hnusné jako blázen.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GINGERCAT: pokud má alergii na bílkovinu... to, že pořešíš mléčný cukr, ti od bílkoviny nijak nepomůže
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANNIKA: je alergický tak moc, že vadí i bezlaktózové produkty?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ANNIKA: Můžeš se inspirovat raw dorty, kde se na krémy hodně používají oříšky a kokosový olej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANNIKA: tak ono dortovy testo zas neni uplna veda, tohle je nadejchany a sklidilo uspech. Jasne, asi zadna vysoka cukrarina:)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    87HIGHFLYER: To těsto je obyc olejová buchta, jak tak koukám? To by bylo super rychle, ale nevím, jestli až tak dobré...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANNIKA: pokud jsou na cokoladu, ja pritelkyni k narozkam na zadost delal tohle (polevu a napln si klidne udelej dle sve preference, nicmene to testo je dobry a blbuvzdorny):
    Easy Vegan Sachertorte - Viennese Chocolate Cake - Vegan on Board
    https://veganonboard.com/easy-vegan-sachertorte-viennese-chocolate-cake/

    pripadne se da jit smerem kokosovy pannacotty, to neni vubec spatny.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: jablečný pudinkový s piškoty? Pudink do vody
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Nemáte někdo osvědčený dobrý dort pro alergika na kravskou bílkovinu? Tradičně jedu cheesecake a krtkuv, případně s mlecnymi krémy, tak to mám smůlu...

    Teda mám trochu dilema, jestli se na to úplně nevybodnout, protože oslavenkyni budou dva a na sladké vůbec není. Miluje akorát oříšky a maso. Ale zase úplně bez dortu nebo slany dort by byla rána pro ostatní děti... A možná i nějaké dospělé. Ech. Nevím, jak to pojmout.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FANFAN: kupuji si obaleny, mrazeny v lidlu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FANFAN:

    1. nízkotučný. Rozhodně pod 40 % tuku v sušně
    2. použít polohrubou
    3. nechat chvíli odpočinout, aby se obal zpevnil

    Smažák podle šéfkuchařů - Jídlo a radost
    https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/smazak-podle-sefkucharu/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FANFAN: Obaluju dvakrat a davam na chvili do mrazaku
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FANFAN: Obaluju dvakrat.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Vedle jsem viděla smažák, samozřejmě největší chuť, ale vždycky mi vyteče.

    Jak to děláte vy?
    Většinou tu mám buď goudu nebo tučnej eidam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: to samé kiwi a nebo papaja. Zahřátí ovoce a denaturace enzymů to vyřeší.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOZINA: Užitečná informace. :-)
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    XCIDER: To jsem se dočet taky :) ale kdo to moh tušit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam