• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Já také poprosím o radu - napadá vás, co vše se dá dělat s libečkem?
    Zas mi z něj vyrostl libec, na ten keř není možné použít zdrobnělinu:-)
    Jasně, vyrobit si "maggi", nasušit, dávat do polévky, asi i nějaké využití v babském léčivu na něco bych ho využila.
    Ale jsou nějaké recepty na jídlo, kde bude jednou z hlavních ingrediencí?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BASTOCH: Skoro všechny recepty, kde je špenát, můžeš udělat i s mangoldem. Píšeš vegan nebo s masem. V duchu nyxu pro tebe mám dva vegetariánské recepty:-) Ale předpokládám, že existuje nějaká vegan cesta (která by mě zajímala).

    Smaragdová rýže:
    Mangold posekej a podus na cibulce. Okořeň muškátovým oříškem, pepřem, a tak. Uvař si rýži, nemusí být úplně doměka, pokud má mangold dost šťávy. Ve vymazaném pekáčku oboje pěkně smíchej a povrch posyp pořádnou porcí sýra. Dej zapéct do trouby na 20-30 minut na 180°C.

    Hermelín v mangoldu:
    Ideální na gril. Okořeníš sýr dle chuti a místo do alobalu zabalíš do mangoldu (tohle IMHO nejde se špenátem), potřeš olejem. Lepší to provozovat na úseku grilu, kde není takový žár. Když začne být sýr měkký, sundáš z grilu a sníš sýr i s obalem. Je to boží!
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    Prosím o radu co s mangoldem
    Ve většímu množství mám jak listový,tak rapikaty. Preferuji vegan jidla, ale i masové pro inspiraci.
    Zatím staly za to pouze karbanatky podle receptu na kapistovy a celkem usel i ala špenát.

    Dik
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TESSS: pokud to bude něco obyčejného, jde o konzistenci, trochu tuku navíc neuškodí.
    TESSS
    TESSS --- ---
    VSICHNIMAME: jeste nevim ;)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TESSS: není to pak naredit, ale spíše doplnit. Můžeš. Do jakého těsta to chceš použít?
    TESSS
    TESSS --- ---
    Muzu mleko naredit 12% smetanou? Bude to mit vliv na mnozstvi tuku? Je to do peceni.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    KURE: Zrovna dneska jsem vařil cizrnu na paprice s pórkem a jestli máš cirznu v konzervě, tak je to rychlovka. Jestli je to teda dost gulášovitý
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: bramborvý guláš, segedín, guláš z vepřoveho anebo krutího masa.
    KURE
    KURE --- ---
    prosim poraďte nějakou relativně rychle hotovou verzi guláše, nebo gulášovitého pokrmu.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    MOODYCAT: Pokud si to v japonsku nekdy mela, tak pochopis ze to neni *jen* chleba s vajickovou pomazanou. :)
    Ale to je jedno.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: musis to dat ale na toustovej chleba a ukrojit tomu ze vsech stran kuru..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DOOMBRINGER: Takze pockat, nas chleba s vajickovkou je ve skutecnosti fancy japanese egg sandwich? :D
    MIST
    MIST --- ---
    ANNIKA: babicka prebytek vajec nakladala do vodniho skla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a quiche sežerou děsně vajec a dají se zamrazit na dobu bez vajec.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: můžeš oddělovat žloutky od bílků a mrazit to. bílky uplně vpohodě, žloutky je potřeba dukladně zavakuovat. Další varianta je žloutky zahrabávat do miso pasty. https://cookingwithdog.com/recipe/egg-yolk-misozuke/

    nejjednodušší mi ale přijde je prodávat dál :-D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Nějaké tipy, jak zpracovat vejce? Splasilo se nám pribuzenstvo a mám tu husí smršť... Klidně i tipy na konzervaci. Jedeme fritaty a piškoty a peču jak splasena, ale není to v lidských silách v běžném režimu spotřebovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam