BASTOCH: Skoro všechny recepty, kde je špenát, můžeš udělat i s mangoldem. Píšeš vegan nebo s masem. V duchu nyxu pro tebe mám dva vegetariánské recepty:-) Ale předpokládám, že existuje nějaká vegan cesta (která by mě zajímala).
Smaragdová rýže:
Mangold posekej a podus na cibulce. Okořeň muškátovým oříškem, pepřem, a tak. Uvař si rýži, nemusí být úplně doměka, pokud má mangold dost šťávy. Ve vymazaném pekáčku oboje pěkně smíchej a povrch posyp pořádnou porcí sýra. Dej zapéct do trouby na 20-30 minut na 180°C.
Hermelín v mangoldu:
Ideální na gril. Okořeníš sýr dle chuti a místo do alobalu zabalíš do mangoldu (tohle IMHO nejde se špenátem), potřeš olejem. Lepší to provozovat na úseku grilu, kde není takový žár. Když začne být sýr měkký, sundáš z grilu a sníš sýr i s obalem. Je to boží!