• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Když to podleješ vývarem, tak tam ta masová chuť bude dostatečně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: a šlo by to uvařit bez masa? Přišlo by mi to takový plonkový, kdyby to nechytlo chuť od dusícího se masa... ale nezkoušela jsem to.

    Jinak díky všem, nakonec byla variace na znojemskou, ale nápadů tu bylo dobrých hodně, tak snad nezaúřaduje alzheimer a ještě na ně dojde :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: tyjo, tak jsme se inspirovali sami a zajeli nakoupit na hamburgery a misto housek kaiserky, fotku nemam :)) ale bylo to výborný, tak dik
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TRISSIE: povidlova omacka by prosla? Idealne s nokama.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Nebo něco z kořenové zeleniny na víně (moje děti to měly rády od malička).
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Smetanová rozmarýnová (s rýží) nebo houbová?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Smetanovej špenát a brambory?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: ukládám jako možnost, ale dneska nemám burgerové housky a péct se s nima je na dlouho.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: ta by asi šla, ještě koukám na česnekovou, to by se taky dalo.
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: oh :D nečetl jsem zavorku.
    ok, tak znojemska s rejzi?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: co z toho "vyrobit" burger, tak nejak bio/nebio, to je fuk, by mohly deti na to slyšet
    https://fresh.iprima.cz/recepty/lahodny-burger-s-trhanym-hovezim-masem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: jako že včera byla rajská s knedlíkem a dneska s kolínkama? :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: rajska + kolinka?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: to jsem nenapsala, že knedlík ne-e, ten byl k té rajské :-(
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: dodělat k tomu svíčkovou omáčkou s knedlíkem by neprošlo?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    brainstorming - mám tu kus hezkého vařeného hovězího (zbytek od vaření rajské), který bych ideálně zužitkovala k nějaké omáčce s přílohou. Koprovka neprojde, křenová taky ne. Mělo by to být child-friendly, takže nic extra pikantního.

    přinejhorším spáchám gravy k bramborám a vařené zelenině, ovšem to je trochu lame, to míváme docela pravidelně :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: :D
    Hele, veti nám mají k analýzám posílat libové maso, ovšem každý je potřebný, že? A tak u telete je to trochu větší kousek hrudí, u býčka kousek hrudí, kus veverky. Kolegyně nadávají, já si umím poradit :P
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: já chci taky deputátní telecí hrudí!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: Vím, dlouhá doba, ale!
    Včera jsem v tom rýžovaru pomalila asi 18 dkg teleciho hrudí na paprice (zbylý vzorek z práce) a super :)
    Dobrý kauf ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BASTOCH: narvi to do quiche
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    díky, já ho tay cpu do lecčeho (k bramborám, do salátu, do polívky)... tak ho budu cpát ještě víc všude :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOUNTBATTEN: řešilo se to tu před dvěma lety (já věděla, že jsem dávala recept na libečkový likér): [TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?] a kolem
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MOUNTBATTEN: dávám ho k bramboram, když je vařím, pak do polévek (vždy celou snitku a před konzumací vytahnu), spotřebuje se ho takhle dost. Něco nasusim a něco donesu do práce, kde mi za něj vždy utrhaji ruce:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOUNTBATTEN: U nás se dává kus do brambor. Ale asi je to i kvůli tomu, kolik ho je :-D máme to podobne, nastesti je nám to úplně jedno.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOUNTBATTEN: dávám ho do nádivky, do červený omáčky k těstovinám, do karlovarskýho knedlíku, do bylinkovýho dipu. A skvely jsou brambory na loupacku s maslem a libeckem. Pokud ti chutná, dá se zkrátka využít obdobně jako petržel.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SARAJ: klidně, když si přijedeš do zahrádkářský kolonie:-) V březnu jsem byla smutná, že asi libeček po pěti letech to vzdal, že už umřel. A ne, nakonec něco vyrazilo a lup, už je zas velkej skoro jak já (no, to neni moc :-D), takže je na čase na první sklizeň.

    Ještě dodám, že jsem z něj dělala i pesto. Přidávám recept:
    libeček v mixéru drtím s přikapáváním oleje, k němu ještě česnek a vlašské ořechy (těch mám taky hodně :-) )
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MOUNTBATTEN: podel se:D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Já také poprosím o radu - napadá vás, co vše se dá dělat s libečkem?
    Zas mi z něj vyrostl libec, na ten keř není možné použít zdrobnělinu:-)
    Jasně, vyrobit si "maggi", nasušit, dávat do polévky, asi i nějaké využití v babském léčivu na něco bych ho využila.
    Ale jsou nějaké recepty na jídlo, kde bude jednou z hlavních ingrediencí?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BASTOCH: Skoro všechny recepty, kde je špenát, můžeš udělat i s mangoldem. Píšeš vegan nebo s masem. V duchu nyxu pro tebe mám dva vegetariánské recepty:-) Ale předpokládám, že existuje nějaká vegan cesta (která by mě zajímala).

    Smaragdová rýže:
    Mangold posekej a podus na cibulce. Okořeň muškátovým oříškem, pepřem, a tak. Uvař si rýži, nemusí být úplně doměka, pokud má mangold dost šťávy. Ve vymazaném pekáčku oboje pěkně smíchej a povrch posyp pořádnou porcí sýra. Dej zapéct do trouby na 20-30 minut na 180°C.

    Hermelín v mangoldu:
    Ideální na gril. Okořeníš sýr dle chuti a místo do alobalu zabalíš do mangoldu (tohle IMHO nejde se špenátem), potřeš olejem. Lepší to provozovat na úseku grilu, kde není takový žár. Když začne být sýr měkký, sundáš z grilu a sníš sýr i s obalem. Je to boží!
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    Prosím o radu co s mangoldem
    Ve většímu množství mám jak listový,tak rapikaty. Preferuji vegan jidla, ale i masové pro inspiraci.
    Zatím staly za to pouze karbanatky podle receptu na kapistovy a celkem usel i ala špenát.

    Dik
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TESSS: pokud to bude něco obyčejného, jde o konzistenci, trochu tuku navíc neuškodí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam