• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: a šlo by to uvařit bez masa? Přišlo by mi to takový plonkový, kdyby to nechytlo chuť od dusícího se masa... ale nezkoušela jsem to.

    Jinak díky všem, nakonec byla variace na znojemskou, ale nápadů tu bylo dobrých hodně, tak snad nezaúřaduje alzheimer a ještě na ně dojde :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Nebo něco z kořenové zeleniny na víně (moje děti to měly rády od malička).
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Smetanová rozmarýnová (s rýží) nebo houbová?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Smetanovej špenát a brambory?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: ukládám jako možnost, ale dneska nemám burgerové housky a péct se s nima je na dlouho.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: ta by asi šla, ještě koukám na česnekovou, to by se taky dalo.
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: oh :D nečetl jsem zavorku.
    ok, tak znojemska s rejzi?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: co z toho "vyrobit" burger, tak nejak bio/nebio, to je fuk, by mohly deti na to slyšet
    https://fresh.iprima.cz/recepty/lahodny-burger-s-trhanym-hovezim-masem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: jako že včera byla rajská s knedlíkem a dneska s kolínkama? :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: rajska + kolinka?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: to jsem nenapsala, že knedlík ne-e, ten byl k té rajské :-(
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: dodělat k tomu svíčkovou omáčkou s knedlíkem by neprošlo?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    brainstorming - mám tu kus hezkého vařeného hovězího (zbytek od vaření rajské), který bych ideálně zužitkovala k nějaké omáčce s přílohou. Koprovka neprojde, křenová taky ne. Mělo by to být child-friendly, takže nic extra pikantního.

    přinejhorším spáchám gravy k bramborám a vařené zelenině, ovšem to je trochu lame, to míváme docela pravidelně :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: :D
    Hele, veti nám mají k analýzám posílat libové maso, ovšem každý je potřebný, že? A tak u telete je to trochu větší kousek hrudí, u býčka kousek hrudí, kus veverky. Kolegyně nadávají, já si umím poradit :P
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: já chci taky deputátní telecí hrudí!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: Vím, dlouhá doba, ale!
    Včera jsem v tom rýžovaru pomalila asi 18 dkg teleciho hrudí na paprice (zbylý vzorek z práce) a super :)
    Dobrý kauf ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BASTOCH: narvi to do quiche
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    díky, já ho tay cpu do lecčeho (k bramborám, do salátu, do polívky)... tak ho budu cpát ještě víc všude :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOUNTBATTEN: řešilo se to tu před dvěma lety (já věděla, že jsem dávala recept na libečkový likér): [TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?] a kolem
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MOUNTBATTEN: dávám ho k bramboram, když je vařím, pak do polévek (vždy celou snitku a před konzumací vytahnu), spotřebuje se ho takhle dost. Něco nasusim a něco donesu do práce, kde mi za něj vždy utrhaji ruce:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOUNTBATTEN: U nás se dává kus do brambor. Ale asi je to i kvůli tomu, kolik ho je :-D máme to podobne, nastesti je nám to úplně jedno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam