• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: tak todle zni naprosto famozne!
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: toho děláte tolik a tak nóbl, že mám chuť doporučit květák v trojobalu, ať to máte rozmanitější :-]
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA: risotto od jamieho olivera. Ancovicky mozno vynechat
    Cauliflower Risotto | Cookstr.com
    https://www.cookstr.com/Vegetable-Recipes/Cauliflower-Risotto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: nejaka kulajda? Nebo u nas jede hodne "broučková" (ne ze by byla z nich, ale delali Broucci od Karafiata :-)) Tam by se to hodilo.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    GEISHA: ten celej pecenej od ottolenghiho. ale nevim, jak je neokoukany, mam ho odtud. a pak kvetakova pizza (kvetakove testo).
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Musí se ta polévka nějak jmenovat? Občas dělávám něco jako houbovou bramboračku, ale přidám tam kopr a tu zeleninu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Do jaké polévky se dává kořenová zelenina a něco kyslelého, kromě boršče?

    Mám tu pokus s kvašenou kořenovou zeleninou a boršč je z toho skvělý. Přemýšlm kam dál to vrazit (omáčky jsou jasné). V bramborovém saláu se to dá, ale je divný, jak ta zelenina není měkká.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Mela jsem dnes pokusnou naladu a vznikla mi z toho podzimni kremova smetanova polivka z kastanu a mandli.

    Zlata cibulova jiska, do ni litr kureciho vyvaru, pul litru smetany na vareni, 100 gramu predvarenych loupanych kastanu a 100 gramu loupanych mandli. Sul, pepr, muskatovy orech a vetsi spetka pernikoveho koreni. Povarit lehce pres ctvrthodinu, rozmicovat tycakem, aby byly kastany na kasi a mandle na krupave kousicky.
    Mel to byt obed na zitra, ale prubezne chodim ochutnavat a hladina klesa. Je to bozi! A se svetlyma krutonkama na masle a oprazenyma platkama bilych mandli by to bylo jeste lepsi.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EDERA: Já to měl k obědu zrovna včera.

    Chtěl jsem to jednoduchý, takže zelenina ledový salát, trocha šalotek a jablko na plátky (toho jablka ne moc, pro dva lidi půlka). Zálivka majonéza, trocha dijonský hořčice, jablečný ocet, oliváč, sůl a pepř, žádná věda.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mám čerstvá kachní prsa a chci k večeři nějaký salát s nimi. Je mi jasný, jak připravit ta prsa, ale uvítám tipy na zeleninu a zálivku, prosím.
    JAEN
    JAEN --- ---
    CERMI_FOX: sveho casu v jednom nejmenovanem klubu mivali domaci kremrole plnene cesnekovou pomazankou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CERMI_FOX: udelej prasacky fondue! kup bagetu, nakrajej ji a v troube upec trochu a pak machej v potaveny pomazance. nebo upec stejky, nakrajej je na kostky a macej stejky namisto chleba....
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MUTHA: to je dobrej nápad - promíchat s opečenýma bramborama.

    Z toho mě napadlo, co tím pomazat zapečený brambory se zeleninou? Ta pomazánka je hodně majonézová, takže to chce k něčemu lehkému. Má to šanci, že by to bylo jedlé? (nemusí to být vynikající, cílem je nějak to spotřebovat :) )
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CERMI_FOX: plněné košíčky z listoveho těsta?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    mám půlku kýblu dobré česnekové pomazánky, nenapadá někoho, jak ji spotřebovat jinak, než že se užereme chlebem s pomazánkou?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    CMLKA: tu jsem nezkousela.
    Ale z kefiru majoneza nejspis nejde, dala jsem tomu 3 pokusy a vyrobila 3 zmetky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BONEMINA: no takhle se pak dela sojaneza ne? Se sojovym mlikem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: teda koukám, že kluci v akci to promačkávají - Florentýna ty brambory na sádle s cibulí hezky osmaží, nejlíp až ke kůrčičce, a nakonec přidá těstoviny jen prohřát/omastit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: překvapivě dobrý je grenadýrmarš - recept třeba tady: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/559-grenadyrmars/

    variace jsou různé, moje z Kuchařky pro dceru má víc cibule a místo špeku dobrou uzeninu, skvělé je taky s houbami (ať už místo uzeniny, nebo k uzenině), se zbytkem anglické slaniny nebo obecně co doma najdeš :-)
    (a skvěle se do toho zužitkuje ta jedna porce brambor, co zbyla :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: jo jo a hlavně to jsou ochntí jíst i zatvrzelí masožrouti, když se jim teda předem neřejne co se chystá, aby neměli moc dlouhej čas brblat před tím, než to ochutnají.

    hlavní trik je teda ve velkým množství cibulky - minimálně 1 cibule na osobu, ale klidně i víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam