• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EDERA: Já to měl k obědu zrovna včera.

    Chtěl jsem to jednoduchý, takže zelenina ledový salát, trocha šalotek a jablko na plátky (toho jablka ne moc, pro dva lidi půlka). Zálivka majonéza, trocha dijonský hořčice, jablečný ocet, oliváč, sůl a pepř, žádná věda.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mám čerstvá kachní prsa a chci k večeři nějaký salát s nimi. Je mi jasný, jak připravit ta prsa, ale uvítám tipy na zeleninu a zálivku, prosím.
    JAEN
    JAEN --- ---
    CERMI_FOX: sveho casu v jednom nejmenovanem klubu mivali domaci kremrole plnene cesnekovou pomazankou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CERMI_FOX: udelej prasacky fondue! kup bagetu, nakrajej ji a v troube upec trochu a pak machej v potaveny pomazance. nebo upec stejky, nakrajej je na kostky a macej stejky namisto chleba....
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MUTHA: to je dobrej nápad - promíchat s opečenýma bramborama.

    Z toho mě napadlo, co tím pomazat zapečený brambory se zeleninou? Ta pomazánka je hodně majonézová, takže to chce k něčemu lehkému. Má to šanci, že by to bylo jedlé? (nemusí to být vynikající, cílem je nějak to spotřebovat :) )
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CERMI_FOX: plněné košíčky z listoveho těsta?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    mám půlku kýblu dobré česnekové pomazánky, nenapadá někoho, jak ji spotřebovat jinak, než že se užereme chlebem s pomazánkou?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    CMLKA: tu jsem nezkousela.
    Ale z kefiru majoneza nejspis nejde, dala jsem tomu 3 pokusy a vyrobila 3 zmetky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BONEMINA: no takhle se pak dela sojaneza ne? Se sojovym mlikem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: teda koukám, že kluci v akci to promačkávají - Florentýna ty brambory na sádle s cibulí hezky osmaží, nejlíp až ke kůrčičce, a nakonec přidá těstoviny jen prohřát/omastit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: překvapivě dobrý je grenadýrmarš - recept třeba tady: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/559-grenadyrmars/

    variace jsou různé, moje z Kuchařky pro dceru má víc cibule a místo špeku dobrou uzeninu, skvělé je taky s houbami (ať už místo uzeniny, nebo k uzenině), se zbytkem anglické slaniny nebo obecně co doma najdeš :-)
    (a skvěle se do toho zužitkuje ta jedna porce brambor, co zbyla :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: jo jo a hlavně to jsou ochntí jíst i zatvrzelí masožrouti, když se jim teda předem neřejne co se chystá, aby neměli moc dlouhej čas brblat před tím, než to ochutnají.

    hlavní trik je teda ve velkým množství cibulky - minimálně 1 cibule na osobu, ale klidně i víc.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: cocka s rejzi je skvelej cernej kun. Idealni kdyz cloveku zbyde ryze nebo cocka. Fakt doporucuju
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KURE: lze, ostatne voda z cizrny se treba pouziva misto snehu. Jen pozor, neni to uplne chutove neutralni.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: díky moc. Kuličky asi udělám spíš s rajskou, ale super tip. Cuketku si projdu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: kuře na paprice, hustý polívky všeho druhu, kočičí svatba/kiričí/mujadara - čočka s rýží a smaženou cibulkou. (je to fakt strašně dobrý, idáelně když uděláš drobnozrnnou čočku)
    Yotam Ottolenghi's mejadra recipe | Vegan food and drink | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghi

    Pasta e Ceci/fagioli

    těstoviny s cizrnou/ bílými vazolemi

    Uděláš základ cibulka+ česnek, příapdně mrkev a řapíkatý celer, přidáš rajčaotovu pastu, podleješ vodou /vínem či vývarem, přidáš plechovku rajčat a plechovku luštěniny a italské bylinky, chvíli vaříš a pak to použiješ jako omáčku na těstoviny a posypeš parmezánem.

    Placky -. ať už bramboráky, nebo k bramborám nastoruhej jinou zeleninu, nebo vezmi libovolnou na jemno nakrájenou zeleninu, smíchej s vejci, moukou a solí a udělej placičky. Případně do toho přidej sýr či mleté maso a nebo uvařené luštěniny. Když tam vrazíš majoránku a česneke a pak to obalíš ve strouhance, máš karbanátky.

    Ikea kuličky - maso, houska namočená v mlíce, vejce, sůl, příapdně koření. Do výpeku nalij trošku bílého vína, deglazuj to a pak tam nalij smetanu a máš omáčku. K tomu vařené brambory.
    Jaký koření třeba tady https://www.labuznik.cz/recept/dianciny-kottbullar-svedske-masove-kulicky-nasi-snachy/

    Sekanou - ať už maso, nebo vege, nebo maso s vege složkou.

    Pečené kuře.

    a vůbec mrkni k cuketkovi

    Skromná kuchyně
    https://www.cuketka.cz/skromna-kuchyne/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: mám špagetovou dýni, děkuju za nakopnutí
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    QUANTI: losos s testovinama nebo mrazenou zeleninou nebo obojim
    kombinace pecena zelenina, syrova zelenina, ovoce a 'omacka' (jogurt, hummus...)
    dynove testoviny
    dynova polevka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Budu mít zas muže na HO a docházej mi nápady, co vařit jednoduchýho, rychlýho a jedlýho. Pojďte mi hop :)
    KURE
    KURE --- ---
    REONA: ještě to prý funguje s aquafava, tedy vodou z plechovky cizrny, nebo vodou ve který se cizrna vařila.
    Ale nikdy jsem to nedělal, takže před pokusem radim nastudovat detaily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam