• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    RUTHLESS: Kenwood umí taky vypadat hezky a je za zlomek ceny KA. Just saying. :)
    Kenwood Kuchyňský robot KMX 750 | Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/kenwood-kuchynsky-robot-kmx-750/p100335969001
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Na LV kabelku bys musel pritlacit tak trojnasobek.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: tak ja jen rikam vid, videl sem rozmrdlejch kitchenaidu v ruznejch thrift storech, na aukcich apod.... navic kdyz je to fakt x set dolarova zalezitost, tak kdyz se to odporouci, tak to fakt zamrzi.
    samozrejme to vypada dobre, to jako nikomu nevyvracim. testo na kolac ty plastovy prevody asi moc nerozhazej no, to je ta spravna cilovka asi
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: na druhou stranu ja naprosto rozumim tomu, ze nekdo chce, aby to v kuchyni vypadalo dobre, protoze tam treba travi vic casu nez v obyvaku, peceni neni jeho hlavni domena (nedela 800 g pecen s nzizkou hydrataci) a jen potrebuje jednou za tyden v zamichat testo na kolac k nedelni kavicce... Tak pak je to dobry. Ono to vypada proste fakt dobre. A vlastne je to pro manzelku dobrej vanocni darek (radsi bych ji dal KA nez z stejnou cenu kabelku od LV :-))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    dle myho je kitchenaid neco jako 'louis vutton' kabelka nebo podobna mrdka, akorat v kuchyni.
    pro takovy ty klasicky americky vystresovany domaci kuchty, co se presypou ad a pak si jako spaseni rozslehavaj naky bilky na preslazeny pusinky... nebo xy variaci cresam cheese spreadu se spenatem... okej jako.
    nedejboze ale aby prisel nakej slav a nasypal do toho poradnou naloz rozkvasu, zitnou mouku, vodu a jal se stvorit poradnej 800g pecen s nizkou hydrataci.... to se z tech smejdu s plastovejma prevodama za chvili ozve skripeni a brzke rip. krom teda professional serie za 400 dolaru...lel
    za me je kicnejd zumpa
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Ja jsem na KA neslysela teda chvalu asi od nikoho.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KURE: To mne taky prekvapilo
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    KURE: kenwood jsem pred 10 lety pouzival na michani betonu :) (byl mi doporucovan pro laboratorni pripravu jelikoz mel kovove prevody a vykon byl cajk)
    KURE
    KURE --- ---
    U kitchen aid mě vždycky zarazilo to, že má 300 - 500W podle mě to je zoufale málo.

    kenwood má 1000 - 1700w
    eta 800 - 1500w
    bosh mum 700 - 1000w

    s kitchen aidem nemam zadnou zkusenost, takže to je takovy placani od stolu a možná že to maj nějak líp zpřevodovaný...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SMOKY: Ja prisaham na Kenwood, vyssi rady jsou snad neznicitelny, vypada dobre, prislusenstvi je bohaty. U nas jede prakticky denne uz tri roky.

    Od KA me kdysi dost odradila tato recenze: http://www.pradobroty.cz/2017/10/recenze-kuchynsky-robot-kitchen-aid.html

    Doporucuju prohledat tento klub, resilo se to tam vicekrat: [Domácnost, aneb jak si zpříjemnit druhou šichtu]
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SMOKY: Mám etu a super. Ale jestli mas prachy na kitchenaid, ber ho
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Premejslim nad nakym robotem domu, ma cenu neco jinyho nez Kitchen Aid ?
    TUILE
    TUILE --- ---
    DOCKINEZ: diky za inspiraci! i bez psa to chutnalo skvele.
    (a super tip na peceni ty repy. i treti den je polivka nadherne syte tmava!)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PLECH: vubec, nesmis byt moc horliv. Je to v pohode
    PLECH
    PLECH --- ---
    RUTHLESS: Dík, někdy si s tim pohraju. Já to nepředvářim, mam to radši křupavější + ZCR, nerozmačká se to pak při tom shake shake?.)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PLECH: hele nejvetsi problem je pro me strouhanka, takze vejce davam do hrnicku (je to hluboky a uzky, na kvetak ideal) a v mouce to budto nejak vosmrdlam nebo taky no, ale kdyz ho mas vytazenej a lehounce predvarenej, tak se ta mouka nalepi hned. idealne nechavat predtim na paraku treba.
    PLECH
    PLECH --- ---
    RUTHLESS: To máš jednu sklenici s moukou, jednu s vejcem a jednu se strouh?
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZCR:
    Květák obaluju v sáčcích běžně, jen nesmí být moc uvařený, aby se nerozpadl.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: táta si do polívek přidával kyselej lák z pálivých papriček. to bylo strašně dobrý.
    ZCR
    ZCR --- ---
    RUTHLESS: případně by asi mohl fungovat ten klasický trik, jak pěkně rovnoměrně zaprášit kostky masa v mouce - pěkně do igeliťáku mouku, maso, a jemně protřepat... s tím květákem ale nevím, aspoň u nás se vždycky obaluje lehce předvařený, tudíž ne úplně s vhodnou konzistencí
    MALKE
    MALKE --- ---
    LUCIASHECK:
    MEANKITTY11:
    DEVIL:

    Díky všem, načerpala jsem informace a půjdu opět podnikat pokusy :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Na obalování květáku obecně doporucuju zavarovaci sklenici :-) a Shake shake…
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: jo a brouckanda teda neni zelna! :-) ne u nas v rodine :-)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ZUZKAOU: ja bych udelal takovou nerozmixovanou hrachovku s bramborama, cesnek, majoranka. Vzdycky si do techhle luštěninovejch polivek davam ocet
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LUCIASHECK: pokud delas v rejzovaru/tlakac, tak jakmile to zkonci, tak je dobry vzit 3 hutny kuchynsky ubrousky, otevrit poklop, zavrit do nej ty 3 ubrousky a cekat. ubrousky nachytaj vodni excess a rejze pekne 'vyschne'
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: a vymejvas poradne rejzi? cim ji mas lip vymytou od rejzovy mouky co vznika pri lesteni zrn, tim min se pak lepi
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MALKE: nechci te rozhazovat, ale ja sem dosahoval stejne nekonzistentnich vysledku pouzivanim stejnejch postupu jako ty, zasmahnutim a zaliti, ale po diskuzi se vsema znamejma rejzozravcema dospel k rejzovaru. od ty doby v nem jakoukoliv rejzi uvarim akorat
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MALKE: basmati v rýžovaru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: když potřebuju sypkou (třeba na rýžový salát), dělám to jako ty :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: A nebo ji budu delat i nadale tak, jak toho vysledku spolehlive dosahuju ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK: to jeste taky muze bejt tim, ze v restauraci neni cerstve varena, ale nejakou dobu "schne" nekde v teple v ryzovaru/gastro nadobe.
    doma zkus tu rejzi nacechrat nejakou vidlickou/padlem od ryzovaru a nechat par minut otevrenou vyvetrat paru.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: Porad vypada min sypce, nez by se mi libilo :) normalne delam rejzi v rejzovaru, ale kdyz chci tu dokonale sypkou, “suchou,” tak ji jinak proste nedocilim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam