• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    XAJA
    XAJA --- ---
    GEISHA: prave som zdolala misu panzanelly obohatenej o odkvapkane gulickove mizarelly. kludne sa da pouzit klasika nakrajana na kocky.

    ja teda, odkedy sa aj v zime daju zohnat fakt chutne rajciny, robim panzanellu casto. ked zostane chlieb, nakrajam a ususim - v dobre uzatvorenej nadobe vydrzi dlho, ak dojde, buyd pouzijem suchare alebo rozkrajam zo dva krajce na kocky a opeciem na panvici (nasucho, ale obcas aj na oleji a pripadne dochutim trochou cesnaku. na swvere it su nasusene kocky chleba bezne dostat v pekarni (teda skor kvoli knedliam).

    no a potom klasika, nakrajane rajciny, salotka/perlivka/jarna cibulka, ochutim trochou cerstvonamleteho korenia, bazalka/petrzlen, pazitka (v poslednej dobe davam kopor, mam koprove obdobie;), zalejem olivacom, pridam nejaky balzamikovy krem, prip. ocot (kludne jablcny), necham chvilu rozlezat (ak davam mozarelly, tak aj s nou), no a nakoniec zasypem kockami chleba, zlahka premiesam a hotovo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Poohlídni se po keříčkovci...sumečkovi. Je poměrně levný a filety prodávají bez kostí.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JESTEDMAN: co to být?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GEISHA: Mozarellu dávám na zapečené lilky. Kolečka lilků, na to rajčatové sugo, na to mozarella a zapéct.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    GEISHA: domácí korbáčíky po Babišovsku ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Tak to je pro mě kulinářskej objev roku! Je výborná!
    GEISHA: Piškoty dávám do Charlotty a jejích variací.
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: zapéct v rozpůlených paprikách
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: pizzadily: https://www.theseasonedmom.com/cooking-kids-series-pizzadillas/

    a na odlehčenou verzi chicken parmasan - kuřecí plátky okořeněné italskými bylinkami orestovat na oliváči, pak zalít oblíbenou rajčatovou omáčkou (marinara nebo podobné - v nouzi klidně rajčata s bazalkou), 5-10 minut podusit a na závěr zapéct s plátky mozarelly, servírovat s těstovinami.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: a teda, ty piskoty mi prijdou nejlepsi proste ke kafi jen tak.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEISHA: piškoty normálně do pudinku, nebo na ně nablemcám tuhý krém a poleju rozehřátou čokoládou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GEISHA: zapéct s čímkoli, maso, zelenina...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: prakticky kamkoli :-)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    GEISHA: Ja ji mam rada v rajcatove omacce na testoviny. Osmahnout cesnek, podusit rajcata s bazalkou a uz na vypnutem sporaku pridat nakrajenou mozzarellu. Zustane tak v kuse, v teple by se rozblemcala.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: my ji dáváme na lasagne, na zapečený těstoviny s tuňákem, do ciabatty s rajčaty a pestem a zapéct...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GEISHA: nedávno jsem ji zapékal se zeleninou do " zeleninového koláče" (pie)
    REONA
    REONA --- ---
    VOMAJDA: Dnes jsem ji uvařila k pečenému kuřeti a myslím, že rodina už nebude chtít jinou :-) Takže moc díky za tip.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: davam zeleniny co dava ruhlman ale brine delam slabsi. klasicky na 4 litry vody dam hrnek soli a tri lzice cukru. von dava na litr vody 200 gramu soli. coz je teda dost slany imho. tu zeleninu tam ale hodim podle toho co mam. nenasobim ji na ty ctyri litry. pridavam tam liquid smoke 2 kapicky, protoze mi to chutna.
    to postupny posirovani je pracna mrdka. vsude bordel. kdyz to nechas poradne ususit po brinu v ty lednici, tak vsechen slem a vodicka dou do hajzlu a ty pak pracujes se suchym cisty masem. blby je jak je to velky. kvuli tomu krocanovi. udelej kure kachnu husu. to nebude tak velky, ale bude to jentaktak to cely umotat. tady krocan stoji mimo sezonu 2,5 dolaru za kilo, coz je snad levnejsi nez lecktera zelenina... asi budou plny tryptofanu a mrdek ale coz..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Oukej. Takže ty jsi nedělal žádný postupný posirovani, ale všechno najednou a vlastně sous vide (což posirovani je taky, ale bez přesný kontroly teploty). To mi přijde upřímně vlastně asi lepší to, co ukazovala Zuzkao. To postupný.

    A teda, dva dny brining je dost. Kolik procent roztok?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam