• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Ja taky, kdykoli varim neco novyho, obzvlast ceskou klasiku, tak vzdycky podle ni.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BAAL: hlasuju pro Kucharku pro dceru
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: V Rádi jíme si u mě můžeš vyfiltrovat "vývar" a najdeš pár nápadů, co s masem z vývaru. Než vývar z nich už je leda dát zkrmit havranům. Já to tak dělám po té, co z nich, po vývaru, pěkný maso oberu. Osada havranů je mi vděčná. :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: udelej vyvar, vyloupej maso, poradne osmahni cibuli, zalej casti vyvaru a nech vyvarit do kasicky, vhod maso, ochut a mas dobrej zaklad na ravioli. ja mam mega pytel 00 mouky ale muzes pouzit i normalni hladkou a normalne z vajec a mouky udelej testo, odpocin, vyvalej, to uz ti schladne napln a udelej raviolky. nech zbytek toho vyvaru vyvarit az je ho fakt malo, udelej jisku, zalej svarenym vyvarem a mas tezkej sos. chrstni tam tezkou smetanu, naky zeleny treba petrzel nebo snitlik, uvar raviolky ve vrouci vode a nahazej je do toho sosu. ja to delal jen 2x, protoze to je jidlo pouze pro oddany jedince, ale je to moc uspokojujici s utilizaci zbytku a pouziti zakladnich ingredienci
    MIST
    MIST --- ---
    CERMI_FOX:
    BAAL: koupila jsem pred par roky knihu The Science of Cooking, Every Question Answered to Perfect your Cooking
    Stuart Farrimond. Je dobra, vydana i v cestine - https://www.martinus.sk/?uItem=798247
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BAAL: Můj muž, vařením skoro nepolíbený, vaří rád a dobře podle Kuchařky pro mého muže. Je to tam popsaný jak pro dementy včetně toho, v jaký fázi si máš dát vařit vodu, kdy zapnout troubu, a jak má vypadat cibulka.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: jj souhlas, tou jsem listoval přesně ve stejné naději a byl jsem stejně zklamán
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: koupil jsem si od ní kuchařku specializovanou na maso a řezničinu a dost mě to zklamalo, očekával jsem podle popisu podrobný výklad teorie, jak která část masa funguje, co v ní je a proč, co se s ní děje během varu a tak, v zásadě i trocha potravinářské biochemie z všcht; a je to jen smečka celkem obyčejných receptů.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETATA: bacha, nektery jsou fakt zlodejina. ale zrovna todle je super.
    PETATA
    PETATA --- ---
    BAAL: Myslím, že Vaněk je skvělá volba, neuděláš chybu a když se ti jeho styl a recepty bude zamlouvat, má jich už několik :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: mám a rád používám; ty recepty jsou popsané dobře a jako pro blbce často včetně různých fíglů a zlepšovátek. A zároveň hezký velký fotky, takže tuším, jak to má ve výsledku vypadat :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hledám vhodnou kuchařku k nákupu, ideálně zaměřenou na českou kuchyni, takové ty věci co Vás naučí babička nebo máma, když máte tu možnost a co nejnávodnější, aby to podle toho zvládl i retard. Udělal jsem průzkum a zatím nejvíc se mi libí Vaněk.

    Velká kuchařka Čech a Moravy - Roman Vaněk - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/nezarazeno/260431-velka-kucharka-cech-a-moravy.html

    Názory? Existuje nějaká lepší možnost? Začínám z těma nákupama být opatrnější, před pár lety se mi dostala do ruky Kamu a je to sice plné hezkých fotek ale vařit podle ní moc nejde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOOMIX: rizoto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: Udelam proste vývar a leju ho kde je třeba. Ale například úplně nejsnáze do rizota zejo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nějaký nápad co z kuřecích skeletů mimo vývary a kuře na paprice? Vývary u nás doma moc nefrčí, kuře na paprice máme už ojedené a skelety v mrazáku se hromadí. Díky
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    KOCHANSKA_CH: dam ji tam priste :-) uz mam napechovano ve sklenicich. Napsala sem primo autorce receptu a ta doporucila zelenou cast porku. Tak uvidime, jak to dopadne.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SHUKI: Jarní cibulku tam přidáš zítra?
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    BESTZYE:
    XCIDER:
    Diky. Tak ja ho tam asi dam. Ale jen trochu :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SHUKI: vrazil bych tam porek, ja ho tam davam vzdycky, velkej rozdil to v chuti neni (myslim pripade hotovyho kimchi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam