• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LADY_MYSKA: kachni prso je podle me nejlepsi proste na panvi. Jen tak, jen sul. A k nemu si muzes udelat, co chces. At uz treba opeceny bambory na tom tuku, co vypeces nebo belugu nebo salat... To je uz na tobe. Ale pros proste na panev (studenou!) a je to.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    LADY_MYSKA: Chystám se taky na ně-naříznu kůži do kříže na dvou místech, posypu tymiánem a naložím alespoň na chvíli do oliváče a česneku. Zprudka opéct po obou stranách a dodělat v troubě. Až pak posolit. Příloha rýže, nudle, skoro cokoliv.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Pratele, prosim vas, mam tu kachni prsa s kuzi bez kosti a mel by to byt dnesni obed. Nejaky napad co s tim?
    Moc dekuji
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Bych taky chtěl takovouhle babičku

    87 year old Betta makes tagliatelle al ragù! | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=sVLHp5cNJHk
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Někdo si užívá a já jsem se po strouhání muškátového oříšku akorát osypala dost šílenou svedici koprivkou po půlce těla. A to o žádné alergii jinak nevím... Ani v jídle si nějak nepamatuju, že by mi kdy vadil, jen to strouhání bylo nějaký veselý.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: U nas na gymplu byl jeden orech standardni konzumace.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: ja zkusim co udela jeden orech
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ZUZKAOU: Jojo, my jsme to zkusili a akorat se zeblili. Nikdo z lidi na te akci z toho nemel zazitek, ktery by stal za zopakovani.
    Toliko k vyzkumum na koleji:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: jako zfetovat se muškátovým oříškem dá, ale dělá to hodně ošklivé kocoviny a často i blití během intoxikace.

    Toxicology - Prof. RNDr. Ji�� Pato�ka, DrSc - Mu�k�tov� o���ek
    http://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=165
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: mkrvový dort/buchta/muffiny.

    smíchat na francouzské univerzální koření Quatre epices (pepř, muškát. oříšek, hřebíček, zázvor) sypou to skoro všude.

    Americké koření na dýni - patří do sladkých receptů. Skořice, zázvor, muškátový oříšek, nové koření, hřebíček.

    Přidat trošku do mletýho masa na kuličky/placky/sekanou.

    Přidávat do orientálních pokrmů.

    Přidávat do vývarových polévek spolu s pepřem, bobkovým listem a novým kořením.

    Krupicové noky s muškátovým oříškem jsou taky fajn.

    Přidat do smetanových/pudingových dezertů spolu s vanilkou.

    Přidat do špenátu.

    Vepřové/kuře pečené v mléce s česnekem a muškátovým oříškem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANNIKA: musaka! mam na ni chut. desnou. napisu mame. ta ji delala super
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZCR: omg to si delas srandu? to sem v zivote neslysel. doma mam dve baleni nutmeg orechu! to zkusim o dni volna vypit v mlikshakeu jako jedna z tech zenskejch co se tim vyndala. diky diky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: do zelnacky :-) mimo jiz zde zminene.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZCR: U nas na gymplu to trendovalo jako droga chudych, pro ty chudaky, jejichz rodice nemeli doma prasky na spani, kteryma bychom se mohli sjet.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: máš-li remosku, je to nejvíc nejlepší recept (v troubě jsem to nezkoušela, asi to jde taky, ale nemám to odladěné) - syrové brambory na tenké plátky, osolit a otymiánovat; na to vrstva masa okořeněného tymiánem, a nahoru zase vrstva brambor s tymiánem. Asi by šla i jiná bylinka, ale já prostě miluju tymián, no :-)
    zapékat asi hodinu, až jsou spodní brambory měkké a nasáklé tukem z masa, a horní chytnou barvu.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    TRISSIE: Z mrazáku jsem ho právě odlovila a potřebuju ho trochu vyklidit (nemáme místo na pultak, jen mrazák integrovaný v lednici. A děda už mi zase posílá nějaké unsolicited pig pics, takže místo se bude brzy hodit). Ale někam do brambor a zapect zní dobře.
    Plus z con carne mi myšlenky přeskočily někam k cocce a Indii, jen nevím ještě kam přesně... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: osmahla bych všechno na cibuli (bez koření, jen se solí) a zamrazila po porcích. Pak už jen vytáhneš jednu porci a dotáhneš - upéct s tymiánem mezi plátky brambor; přidáš fazole a rajčata a dodusíš chili con carne; přidáš italskou omáčku a máš boloňskou; dochutíš na sloppy joes do hamburgerů... tisíc a jedno využití :-)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANNIKA: karbanátky dělám v troubě, takže za mě by mohly být i ty
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNIKA: Lasagne
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: já to cíleně nezkoušel, ale když to s oříškem přeženu, mívám hodně divné sny... květ je sušené oplodí a obsahové látky jsou podobné...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam