• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja ty bataty taky rad nemam. je to proste tak divne sladky. zlaty klasicky brambors. nejvic me dycky pobavej ty haldy karens v praci, ktery si je objednavaj, ze sou prej zdravy...ale ve forme dvakrat smazenejch hranolek. to se dycky musim smat, kdyz je lovim z fritaku a sypu k nakymu veggie burgru
    ZCR
    ZCR --- ---
    POHODAVOLE: já je moc nemusím (ta moučnatá škrobovitá sladkost mi nekonvenuje), ale kdysi jsem dělal nějaké batátové curry (recept generický, prostě curry), a ok
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: na zelandu v belgian beer cafe sem z toho jako zobak na pantry musel delat 'kumara stacks'. nakrajely se na tlusty platky, sul pepr olej a v troube na pecicim papire se upekly. pak se z chladaku prokladali salatem s nakou zalivkou a kolem se skladaly ruzicky uzenyho salmona

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: uprimne je mi to fuk :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: chces to jako prilohu nebo aby to byla soucast "hlavniho jidla"?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nekdo prosim nejaky tip, co uvarit z batat?

    Diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je strašně dobrý - rejže se zelím!

    Virze Rise (Italian Cabbage with Rice) Recipe - Laura Vitale - Laura in the Kitchen Episode 953
    https://www.youtube.com/watch?v=k-28EETzfo0


    je to zjednodušená verze risotta - na tuku se opeče cibulka, česnek a zelí, přidá se promytá kulatozrnná rejže, orestuje se na tuku, podleje vývarem 1:2, uvaří se 12-15 minut, pak se to nechá ještě 5- 10 minut stát, přisype se spousta parmezánu, dosolí se to a dopepří.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DOCKINEZ: ten cajk ti závidím, my dělali pelmeně cca před týdnem ručně a byla to práce na dlouho. Ale zase nám vyšly hezčí tvary než jen koule :)
    nevím, jestli je někdy budeme dělat příště, ale jestli ano, tak ten pelmeňátor je jasná volba
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Však to taky není na knedlíky, ale na pelmeně.

    Kdo chce nebo potřebuje dělat větší, může si koupit tvořítko s většími otvory.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: neni to na knedliky male?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    díky všem!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    DOCKINEZ: Hustý! Já jsem levá na motani knedlíků, tohle je geniálni. Dá se to někde aktuálně pořídit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANDREJKA: vraž to do kynutýho těsta a udělej pirožky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: kdyz to zmrazis natrhany, tak to pak strasne vyschne. ja teda mrazeny vlaknity veprovy maso rad nemam. kdyz uz to mrazit, tak sekackem na prkynku posekat ty vlakna do ztracena. ja si dycky koupim tohle https://www.realcanadiansuperstore.ca/wonton-wrappers/p/20071583_EA a z 'hmoty' delam kulicky a balim do toho. na tacu pak zmrazim individualne, sesypu do pixly a mam knedlicky do vyvaru. muzes udelas ala goyza, kdy udelas vetsi a pak smazis na panvi do krupava, nebo jen wonton maly knedlicky co hodis pak do polivky. nebo muzes udelat kynuty testo, dat do nej, nechat vykynout a dat na parak na knedliky sparit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: :-)

    18 Leftover Pulled Pork Recipes - Insanely Good
    https://insanelygoodrecipes.com/leftover-pulled-pork-recipes/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANDREJKA: muzes to narvat do páje pod bramborovou kasi.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    udělala jsem trhané vepřové podle pradobrot, je skvělé, ale je ho teda děsně moc. nějaké zajímavé recepty, co můžete doporučit? něco jiného než vrazit to do housky. zítra pojedeme nakoupit, takze uvítám osvědčené kombinace téměř s čímkoli

    dotaz 2: zkoušeli jste to někdo zamrazit? da se to pak jíst? a mrazi se už natrhané nebo vcelku?

    díky
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: hm, je možné, že to bylo z Peru - je to přes patnáct let, budu se muset přeptat
    ZCR
    ZCR --- ---
    BRUKEV: pro inspiraci: bratránek tam byl a ukazoval fotku krásně dokřupava vypečeného morčete
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam