• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RAINBOF: jsem zapomnela na tasku brambor od farmare ve sklepe.. ted jsem ho vyklizela a klicky to melo pul metru dlouhy :D


    mam dotaz pls
    kdyz uvarim brambory (sous vide) a dam je do mrazaku.. budou po ohrati (konkretne opeceni v troube par minut) jedle nebo to nemam delat? diky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RAINBOF: u nas jedou sisky na chate. Mama jich nasmazi trilion a da do mrazaku. K bucku se spenatem neznam moc lepsi prilohu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RAINBOF: a variace toho co ma TRISSIE - zapecene brambory se zelim. Ja delam brambory na platky, cibule na platky a zeli - vrstvy solit, peprit a kminovat, nakonec zalejt smetanou. Da se do toho dat i nejaka korenena klobasa treba.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RAINBOF: zapečené brambory s mletým masem - přiměřené množství brambor nakrájet na tenké plátky, mleté maso orestovat na cibulce se spoustou tymiánu, pak (ideálně do remosky, ale šlo by i v troubě v zakrytém pekáči) půlku osolených otymiánovaných brambor, vrstvu masa, druhou půlku osolených otymiánovaných brambor a péct, až brambory změknou.

    Na plnou remosku padne tak 1-1,5kg brambor, dá se to dobře ohřívat a je to zatraceně dobrý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    RAINBOF:
    Bosáky, placky a klidně zásobu do mrazáku.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RAINBOF: Ja treba udelam neco jako krokety nebo bramboraky/hranolky a dam do mrazaku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam 10kg brambor co zacaly klicit :) co s tim ?
    bramboraky, bramboracka, peceny brambory a dal ? :D potreboval bych je nejak neutralizovat a pak postupne spotrebovat :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: ja sem minulej rok naspikoval zmrzlym spekem, posypal cesneko majorankovou soli a na korenovy zelenine nechal odstat v lednici. druhej den sem to upek pod poklopem podlity nakym cervenym vinem ala burginon. bylo to dost dobry, ale ja sem z toho vyriz kost teda a spejli to zpevnil do takovyho spalku.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Co byste udělali s kýtou z divočáka (i s kostí)? Budu to připravovat na oslavu, tak by to chtělo něco efektního...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LADY_MYSKA: Já dělám kari s basmati rýží. A klidně bych ke květáku přidala i třeba cizrnu, ať je tam bílkovina, dítě sinto buď vytřídí, nebo oblíbí:-)

    Jinak u nás se děsně osvědčily květákový placičky/špalíčky. Teď nám zbývá často kus rohlíku, nebo jinýho pečiva, tak máme mrté strouhanky.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    DOCKINEZ: né, že s tím květákem dojdete až sem https://www.labuznik.cz/recept/cokoladovy-dort-z-kvetaku/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Já se s tím občas nemažu a nechám se inspirovat u Pixyho:

    Pixynergia » Rychlé květákové karí
    https://pixy.cz/pixynergia/2012/07/17/rychle-kvetakove-kari
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MUTHA: Můj nejoblíbenější!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MUTHA: to vypadá skvěle, díky za tip!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, mam tu kvetak a myslim si na kvetak s curry a kokosovem malemu, bude tohle nejak rozumne fungovat? Co pripadne za prilohu?
    Aneb uz bylo dost mozecku a trojobalu, rada bych vyzkousela i jine varianty
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: běžně je skladuju nasucho v lock&lock krabičce (jako všechno volné v lednici kvůli dítěti, aby nevysypalo), nejsou tak škrobovité, takže nemění barvu ani strukturu.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Prosím vás, když si potřebuju večer oloupat a nakrájet sladký brambory, který ale dám do trouby až ten další večer, taky skladovat ve vodě jako normální brambory nebo prostě jen nasucho v zakryté míse? Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Přesně:-) Moje babičky taky sušily těsto na singrovkách nebo na vále. Akorát se navzájem pomlouvaly, protože jedna je dělala z hladké a druhá z hrubé mouky. Za mě teda z hrubé jsou lepší.
    IKA
    IKA --- ---
    ADELHAIDA: Dcéra až teraz, na štvrté narodeniny, prišla s nejakou konkrétnou predstavou - torta má byť hlavne poschodová, inak jej to bolo jedno.:)
    Syn je mladší, tak uvidíme časom.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: Joo, babička sušila těsto na nudle na utěrkách položených na šicím stroji :D to je vzpomínka. Spíš teda zavadnout, dosušovalo se nějak na plechu.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Ja se teda neptam, ale stejne to rekne (asi dost dano tim, ze ma chvili po tatovi, takze je tema "az ja budu mit narozeniny...." aktualni)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ANNIKA: btw to sypani se da koupit i ve tvaru kyticek:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: zhruba od čtyř se ptám, jak na téma, tak na zpracování.
    a oni si i přijdou, že by chtěli "kytičkovej" nebo "vojenskej", případně teda prolistujou nějakej můj kuchařskej časopis a "maminko tenhle" :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    SARAJ: jj, u nás se to dělávalo taky - nudle na fleky nahrubo nožem, na polívkové byl strojek
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ADELHAIDA: Naše to teď hrozně prožívá, pořád se ptá, kdo kdy bude mít narozeniny a že bude dort a svíčky a dárečky, dělá oslavy plyšákům a zpívá hepy brrrrzdej... Tak půl roku už ji to drží. Loni jí to ještě bylo fuk, dort stejně nejí a ještě sem přišli lidi, a to teda zase prrr. Letos už jsme významně jinde :)

    Synovi je to fuk, resp. stejně jí ty dva druhy. Jednou jsem vlastně dělala krtkův a na tom měl bagříky jako staveniště, někdy jen letilky, jednou měl koleje z gelového zdobení a na tom plastové vláčky... Je spokojenej, když je to něco, co jí, zdobení je bonus.

    Doufám oddálit objednávání monstrozit obalených půlcenťákovým plátem barveného cukru, děti kolem to dost mívají, tak je to asi otázka času... Ale dokud projdou moje výtvory z dobrých surovin a fůrou ovoce, tak jim ráda dopřeju kytičkovitost nebo vláčkovitost, po jaké srdce touží :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam