• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    APPU: Nezkousela, ale zni to zajimave, ja preferuju u ryb presny opak, co Adelhaida, aby co nejmin byla citit chut masa :D.
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    DAWIDOS: Ja pouzivam cerne Krusovice a cajk.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: hele jak se to rozleží, tak se to ztlumí trošku samo.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    ZUZKAOU: Perfektní, schoval jsem to do ledničky a zítra to zkusím zachránit :) díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a pokud to bude moc sladké, tak srovnat kyselým.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jako že cukr na lžíce a tuk na dekagramy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: hořké je to chmelem. a čím víc odpaříš vody, tím konentrovanější tam ten chmel je. Je na to potřeba vybírat co nejslaběji chmelená piva.

    Hořkost dobalancuj postupně a to zejména cukrem a kyselostí.

    Vyndala bych ty buřty a do omáčky přidala ještě tak hrnek rajčatové passaty a za stálého ochutnávání dosladila a dosolila, případně dokyselila octem a nechala tak 3-4 minutky provařit. Následně pak znovu ochutnala a postupně doslazovala či dosolovala. Plus když do toho přidáš ještě nějaký tuk - v tomto příapdě ideálně sádlo, tak se to taky zakulatí.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Pustil jsem se do buřtů na pivě podle Punčocháře - na plotně asi 20 min, v troubě jsem je na 180 dělal asi 45 minut. Omáčku jsem dost redukoval, ale je hořká a nevím proč, to pivo už musí být desetkrát odpařený. Dá se s tím něco ještě udělat? Nebo co to mohlo způsobit? Jediný, co je tam “speciální”, je karamelizování cukru na cibuli (ale to jsem nespálil) a sušenej tymián. Hořký je to dost.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    APPU: Za mě je ideální ryba jen tak na tuku, s pepřem solí a citronem, aby vynikla chuť masa. Já dělala kreolskou omáčku vždycky s krevetama a rýží, krevety jsou výraznější než většina ryb a pěkně křupou. Ale nějaká treska by taky nebyla marná.
    APPU
    APPU --- ---
    Když vidím vedle v audítku páteční rybu, zkoušel jste někdo Kreolskou omáčku ? Prý je k rybám ideální.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Kamarádky ve věku 85, 88 a 92 let.

    Enjoy 3 Sicilian Pasta Grannies making 'pasta con le sarde'!
    https://www.youtube.com/watch?v=tk-oMVReF18
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Dik moc vsem!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: přidávat do těsta na chleba/rohlíky - jen to chce víc vody a dlouhé kynutí. Opražit (vrazit tak na 10 minut do trouby na 160°) a používat jako posypku - saláty, pomazánky, polívky, příapdně nadrtit se solí jako varantu gomaisa.

    Opražené smíchat s bílým sezamem, mákem, sušeným česnekem a sušeou cibulí a solí na variace everythin bagel seasoning - opět, sypat všude.

    30 Ways to Use Everything Bagel Seasoning | Taste of Home
    https://www.tasteofhome.com/collection/everything-bagel-seasoning/


    krekry

    Rebecca's Chia Cheese Crackers - Rebecca Wilson
    https://rebeccawilson.com/recipe/chia-cheese-crackers/


    namočené do vývaru přidávat do karbanátků, sekaných a jiných placatých a mletých věcí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: na kitchenette byl recept na kváskové lívance (nasladko teda: https://kitchenette.cz/clanek/167-kvaskove-livance ) - ale určitě by šlo nějak experimentovat tímhle směremi naslano...
    IKA
    IKA --- ---
    87HIGHFLYER: ja to dávam do chleba (s inými semienkami), ale tak ich nespotrebuješ kilá, no..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nemáte někdo tip co s chia semínkama (na slano)? Dostali jsme toho kotel a nejak nevim co s tim, krom pudinku, posypu a náhrady vejce. Jsem se nějak snažil zjistit co z toho dělaj v místě původu a vypadá to že max limonádu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Nebo nějakej výraznej sýr, co se tolik nerozteče. Halloumi, feta...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Objevila jsem tyhle tvarohový placičky: https://www.zdravefitrecepty.cz/recept/syrovo-tvarohove-placky-se-sunkou-anebo-s-tunakem
    Připadaj mi jako ideální kandidáti na bezmasý dny, tak se chci zeptat, jestli někdo něco podobnýho neděláte a co tam dáváte místo tuňáka. Nebo jestli stačí ho z toho prostě vynechat? Napadla mě červená čočka.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: pec, dokud neni mekka. klidne chod s vidlickou popichovat a polejvat vypekem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Z kýty se vyklubala plec (není to má chyba, bylo mi dárcem tvrzeno, že je to kýta). Má něco ke dvěma kilům i s kostí, nikde to není tlustší než cca 15 cm. Peču ji zakrytou na kořenové zelenině a víně, prošpikovanou. Budou stačit tři hodiny při 200°C? 2,5 zakrytá, půl hodiny odkrytá? Díky za vaše rady. Se zvěřinou mám jen gulášové zkušenosti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam