• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak koukám že ten základ ještě v momofuku vytunili tím, že na závěr ještě kůrku karamelizujou s dalším cukrem.

    Momofuku Bossam - Korean Slow Cooked Pork Roast | RecipeTin Eats
    https://www.recipetineats.com/momofuku-bossam-korean-slow-cooked-pork/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEMENTARI: no pak to používáš s omáčkama.

    Tedy rýže, zelelnina jen rychle orestovaná třeba s česnekem a sezamem, nebo spařené klíčky s octem, cukrem a sezamovým olejem a k tomu omáčka dle nálad.

    Nejjednodušší je nějaká hoisin a nebo teriaky, co koupíš, ale taky prostě můžeš smíchat korejskou chilli pastu s cukrem, ocetm, sojovkou solí, česnekem a vodou, nebo


    Nebo rozmixuješ cibulku, zázvor, česnek, zaleješ to horkým olejem a pak to dochutíš octem a sojovkou.

    Nebo něco na bázi miso - voda, - česnek- zázvo, ocet, cukr, sůl, popřípadě burákové máslo, česneks, ocet, cukr, sůl, sojovka a tak.

    🤩 Dad's ADDICTIVE Ginger Scallion Sauce (姜葱酱)!
    https://www.youtube.com/watch?v=mIaAMIUd6WQ


    5 Minute Miso Sauce Makes Everything Better (Miso Paste Recipe)
    https://www.youtube.com/watch?v=DRYeRNbMMCI


    Addicting Gochujang Sauce
    https://www.youtube.com/watch?v=ibQuNed5kFk


    Goma Dare - Japanese Sesame Sauce for Shabu Shabu [2 Minute Recipe!]
    https://www.youtube.com/watch?v=Q9uTQZMi7MY



    Zároveň prostě můžeš oddělit sádlo od výpeku, na troše sádla orestovat zázvor, česnek a jarní cibulku, přidat výpek, a sojovku, ocet a cukr.


    Pokud máš mirin (slazený rýžový ocet) a sake na vaření a nebo čínské rýžové víno, tak místo octa dávej mirin a sake/víno na vaření.

    Jinak ale jablečný ocet + cukr je úplně v poho.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KEMENTARI: Zkus to ochutit podle Grusovky:
    Recept na asijský bůček » Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/asijsky-bucek/
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ZUZKAOU: A pak polit necim na dochuceni, jo? Ten cukr+sul mi to nijak specialne neochuti, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEMENTARI: narez kůži na kostičky, smichej sůl a cukr 1:1 dej silnou vrstvu obal folii, nech den v lednici. Pak to oplachn, a dej do pomalého hrnce na nízkou teplotu kůži nahoru tak na 6 hodin. Vyndej z hrce, slij sádlo a vypek, maso nech přes nic v ledničce kůži nahoru, případně pomocí fólie a prkynek lisuj do kompaktního tvaru. Rozpadl troubu co nejvíc a dej tam maso tak na 15-20 minut, aby se kůže vypekala a byla křupava.

    Nebo vynech pomalý hrnec, a vraz to do trouby na hodinu na 220 Googlu momofuku pork
    ZCR
    ZCR --- ---
    KEMENTARI: zkus adobo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEMENTARI: zkus hledat recepty v angličtině, určitě najdeš dost inspirace :-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Mám tady 3/4 kila bůčku bez kosti a s kůží a pomalej hrnec, ve kterém jsem ještě nevařila. Ráda bych vyrobila "bůček na asijskej způsob", představuju si, že se bude rozpadat a bude plnej chuti. Nemáte tip, jak na něj a co do něj? Kdyžtak to nějak zaimprovizuju...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Mocny burty na pivu maj v pivnim pristavu u naplavky.
    Podle me je nejdulezitejsi aby ty burty s kterejma to delate nebyly uplne emulzifikovany. Aby tam byla videt poradne struktura masa a tuku. Dalsi je taky aby se poradne vyvarilo to pivo nez se daj do trouby, jinak budou hnusny nebo se pak v ty troube musej morit strasne dlouho
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Btw jestli chcete naprosto bozsky burty na pivu, tak si je vyhlidnete v hospode Stridacka u Staromaku (ma to tusim Rucinsky a Nedved, hokejky). Lepsi jsem nejedl a tyhle vlastne zpusobily, ze jsem je chtel zkusit doma.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    tak pro uspeh topicu dam i svuj recept :o)
    zakladem sou masovy burty ty rozriznu na pulku neloupu delam jezecka :o)
    osmahnu na sucho na panvi mezitim nakrajim cibuli na pulkolecka a par strouzku cesneku oloupu :o)
    zapnu hrnec hodim tam ty burty na panev prihodim trochu sadla a lehce osmahnu cibuli a na hrubo nasekanej cesnek :o)
    vyleju to do hrnce pridam kecup horcici cerny pivo pepr sul papriku zamicham priklopim a du do hajzlu :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: ok, v hospodě za 60 k točenému, to je tak adekvátní :-D
    APPU
    APPU --- ---
    ADELHAIDA: moc děkuju
    APPU
    APPU --- ---
    Buřty na pivu jdou udělat úplně jednoduše.
    Buřty ideálně oloupat a nakrájet na na čtvrtky, k tomu jedna dvě cibule na céčka, v misce smíchat jeden celý kečup a jedno černé pivo - pořádně promíchat a zalít s tim buřty s cibulí. Všechno do trouby cca hoďka půl, pravidelně míchat a otáčet. Nic více neni potřeba :) příloha pečivo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja jsem na ne dostal chut a nahodou je meli U vystrelenyho voka na Zizkove a za 59 byly uplne epicky
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    K buřtům na pivu: my teda doma dávali rovnou všechny suroviny do trouby, manželova rodina taky, takže to mám v kategorii dobrých rychlovek.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVEJ: Presne pivo s pivem, zn. Ideal 😂
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    tak jasny je to jidlo k pivu :o)
    ale da se udelat tak ze kdyby ste ochutnali tak se oblizujete jeste ted :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: seems legit :-D

    Jinak v té omáčce bude dobrý třeba tofu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: já mám buřty na pivu zafixované jako jídlo na pánskou jízdu, po několikátém pivu, tedy na situaci, kdy na kulinářské finesy už strávníci nejsou příliš připravení :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam