• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADELHAIDA: dají, já právě používám buď do fleků nebo oberu to maso přímo do té uzené polévky.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nedaj se ty uvařený uzený žebra obrat do šunkofleků? Nebo jsou moc vyvařený?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAL: tak pouzij ocasky a ne "klasicke" uzene. Pripadne proste k tomu kup kus zeber a z tech pak nekdy udelej francouzsky brambory.
    SAL
    SAL --- ---
    ZCR: myslím klasické uzené, které spotřebuji třeba s kaší, a aby mi zbyl vývar na polívku. Nemám v úmyslu kupovat konkrétní kus jen kvůli polívce, chtěla jsem zužitkovat ten vývar z něj a nelít to jen do záchoda.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: Mohu potvrdit. :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nejlepsi jsou ty ze zacatku 20 stoleti
    ZCR
    ZCR --- ---
    BUNDA: někde holt ještě mají staré zásoby pražců a telegrafních sloupů, a to je pak hned jinej šmak :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SAL: jak píše ZUZKAOU uzená žebra v pomalém hrnci a luxus, ale možná hraje roli i lokální řeznictví, kde je uzené poctivé..
    ZCR
    ZCR --- ---
    SAL: kupuju v řeznictví uzené kosti, většinou žebra, jak píše ZUZKAOU; tohle byl ale vývar z křížové kosti (i s ocáskem, heč), a byl o poznání slabší (co do uzenosti, jinak vývar ok)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAL: ber uzená žebra.
    SAL
    SAL --- ---
    Hele, lidi, kde berete uzený, aby se z něj vývar dal jíst? Nebo dělám něco blbě, že mi vždy zbyde jen příšerně slaná slabá voda?
    ZCR
    ZCR --- ---
    KID_MCHUTT: již se to vaří, ale preventivně jsem experiment posichroval spoustou pálivé papriky :-]
    Více budu vědět zítra, až jak se rozleží.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ZCR: zkus, není to nezajímavé :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    Btw. budu odpoledne vařit guláš z kovářů (už trochu začaly) a zbyl mi vývar po uzeném (ne moc výrazný), tak si říkám, že bych bych ho zužitkoval, a zkusil navrch přidat i trochu uzené papriky. Je to dobrý nápad?
    ZCR
    ZCR --- ---
    HRAFNAIN: nakrájené cibule minimálně objemově stejně jako masa

    ZUZKAOU: přiznám se, že zahušťuju, ale nikdy "dodatečně" - když dokaramelizuju cibulku, nasypu tam směs hladká mouka - sladká paprika - pálivá paprika (na zarovnané lžíce poměrem cca 2:3:1), zasmahnu (ale aby nezhořkla paprika), vrátím tam maso, ohňahňám ho v tom, podliju a dusím
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HRAFNAIN: : V tomhle auditku je tak nějak povinnost uvařit alespoň jednou ten Wojtylův, ne? :-D
    jinak dej si tu práci s opečením masa ze všech stran do hněda. dej si tu práci s pomalou karamelizací cibule (nepůjde to pod 20 min). Nezahušťuj, redukuj. Použij maďarskou papriku a klidně i třeba lžičku paprikové pasty kterou opečeš v cibulce těsně před tím, než tam vrátíš maso, dáš suchou papriku a podliješ.

    Vaříme vzahradě.net: Wojtylův zenový guláš
    http://varimevzahrade.blogspot.com/2012/05/vojtyluv-zenovy-gulas.html
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    HRAFNAIN: Sedí si tak spokojeně guláš v žaludku a zničeho nic přiletí vodka.
    Guláš kouká a vodka říká: "Ty jo, nahoře je fakt dobrá párty." Za chvíli se objeví fernet - a zase: "Ty jo, nahoře se paří, to je boží." Tu přiletí myslivec: "Nahoře je párty, takovou jsem ještě neviděl, tady je pěkná nuda."
    Na to guláš: "Vážně, tak to se tam musím jít podívat."

    Máš nějaký výchozí body? Jako jaký maso, zda to má být inovativní, nebo klasika... já mám třeba hodně ráda zabijačkovej guláš, kde je srdce a játra.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    nemate nejakej vtip na guláš?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ZUZKAOU: Diky, super nalejvarna, ulozim a budu postupne zpracovavat. :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ZUZKAOU: tady taky hlas pro tabbouleh!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam