• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GEISHA: Dušený maso (teď v létě mi přijde nejlepší krůtí, je rychlejc hotový) s kapustou a bramborama. Jak se ta kapusta dusí ve šťávě z masa, to je lahoda, ani to většinou nepodlejvám.
    A taky mi chutná tenhle guiche: https://fresh.iprima.cz/recepty/kapustovy-quiche-s-modrym-syrem

    Ale dávala jsem tam dvě zakysaný smetany, místo kombinace zakysanky a šlehačky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: holubce

    Plnená kapusta /holúbky/ | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recepty/5497-plnena-kapusta-holubky.html
    FAT
    FAT --- ---
    GEISHA: Naprosto běžné je hovězí v kapustě s bramborem. A navíc je to skvělé.
    :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    GEISHA: delal jsem asi pred 14 dny. Je skvela, ale spis teda na chladnejsi obdobi ;) https://www.albert.cz/recepty/toskanska-polevka-s-kapustou
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GEISHA: miluju nudnou kapustu s bramborama, a díky tobě teď na ni mám děsnou chuť.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADELHAIDA: dají, já právě používám buď do fleků nebo oberu to maso přímo do té uzené polévky.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nedaj se ty uvařený uzený žebra obrat do šunkofleků? Nebo jsou moc vyvařený?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAL: tak pouzij ocasky a ne "klasicke" uzene. Pripadne proste k tomu kup kus zeber a z tech pak nekdy udelej francouzsky brambory.
    SAL
    SAL --- ---
    ZCR: myslím klasické uzené, které spotřebuji třeba s kaší, a aby mi zbyl vývar na polívku. Nemám v úmyslu kupovat konkrétní kus jen kvůli polívce, chtěla jsem zužitkovat ten vývar z něj a nelít to jen do záchoda.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BUNDA: Mohu potvrdit. :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nejlepsi jsou ty ze zacatku 20 stoleti
    ZCR
    ZCR --- ---
    BUNDA: někde holt ještě mají staré zásoby pražců a telegrafních sloupů, a to je pak hned jinej šmak :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SAL: jak píše ZUZKAOU uzená žebra v pomalém hrnci a luxus, ale možná hraje roli i lokální řeznictví, kde je uzené poctivé..
    ZCR
    ZCR --- ---
    SAL: kupuju v řeznictví uzené kosti, většinou žebra, jak píše ZUZKAOU; tohle byl ale vývar z křížové kosti (i s ocáskem, heč), a byl o poznání slabší (co do uzenosti, jinak vývar ok)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAL: ber uzená žebra.
    SAL
    SAL --- ---
    Hele, lidi, kde berete uzený, aby se z něj vývar dal jíst? Nebo dělám něco blbě, že mi vždy zbyde jen příšerně slaná slabá voda?
    ZCR
    ZCR --- ---
    KID_MCHUTT: již se to vaří, ale preventivně jsem experiment posichroval spoustou pálivé papriky :-]
    Více budu vědět zítra, až jak se rozleží.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ZCR: zkus, není to nezajímavé :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    Btw. budu odpoledne vařit guláš z kovářů (už trochu začaly) a zbyl mi vývar po uzeném (ne moc výrazný), tak si říkám, že bych bych ho zužitkoval, a zkusil navrch přidat i trochu uzené papriky. Je to dobrý nápad?
    ZCR
    ZCR --- ---
    HRAFNAIN: nakrájené cibule minimálně objemově stejně jako masa

    ZUZKAOU: přiznám se, že zahušťuju, ale nikdy "dodatečně" - když dokaramelizuju cibulku, nasypu tam směs hladká mouka - sladká paprika - pálivá paprika (na zarovnané lžíce poměrem cca 2:3:1), zasmahnu (ale aby nezhořkla paprika), vrátím tam maso, ohňahňám ho v tom, podliju a dusím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam