• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ETERNITY: navíc se tím dá i vyhrožovat - jestli nedáte pokoj a budu muset řešit vás, nemůžu stát u palačinek / palačinky se spálí...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: nekdy, kdyz mas klapzubovu jedenactku, je cokoliv, co trva dlouho, a musis se tomu venovat (takze mi vsichni dejte svaty pokoj s vasimi problemy), vysvobozeni;)
    KURE
    KURE --- ---
    ETERNITY: no Trissie má doma něco jako klapzubovu jedenactku, ne? :) Já to pro sebe taky stihnu rychlejc.


    CERMI_FOX: :D já myslel civilní verzi pro domácnost .
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: ja teda nemam deseticlennou rodinu, ale palacinky mi zaberou deset minut:)
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: unfair srovnání :D palačinky jsou úplně něco jinyho než nudle.
    A neexistuje jednodušší způsob jak udělat palačinky bez toho stát hodinu u plotny. Ale existuje snazší způsob jak vyrobit nudle se sejrem.

    Proč vlastně není automatický palacinkovač?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: palačinky s marmeládou taky maj hodně nic moc výživové hodnoty, je s nima daleko víc sraní, a stejně je lidi furt vařej!
    prostě ti to nechutná, to je cajk, někdo nejí celer, někdo zas mac and cheese, lidi jsou různý :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: ano. Jako rozumím konceptu, prostě rychlá večeře a to i když to dělám ze základních surovin, něco nad čím se děti spíš nebudou ofrňvoat. Ale teda dělat z toho třeba finediningový hype?

    (jinak ty těstoviny s vajíčkem, kdy do uvařených nudlí přidáte vajíčko na porci a pak to posypete strouhaným sýrem zkuste. Rozhodně to není carbonara. Ale je to rychlé, dá se to použít na těstoviny ze včerejška a děti to dlabou velmi ochotně a je tam nějaká ta bílkovina a o něco méně tuku. A kečup k tomu vůbec není marnej)
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: mě taky přijde že udělat nudle se sejrem nebo sejrovou omáčkou lze o hodně jednodušeji, než mak"n"číz.
    Mě to připomíná takový ty babicoviny typu,
    nakrájej medailonky, obal v trojobalu, osmaž, naskládej do pekáče, polej majonezou, upeč, pak posypej sejrem, dej pod gril, a pak už si všichni můžou čvachtat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZUZKAOU: Čokoláda by tomu určitě dodala ten extra pocit :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: tavenak, ale s větším podílem sušiny, vysvětlené je to v tom videu. Proto ho sem postuju.

    A ano hipsterske posh verze v Evropě je nejvíc wtf.

    A ano v rámci své snaze najít na tom čokoláda v zajímavého jsem ochutnávala i vařila nejrůznější varianty a furt je to prostě nuda se sýrem.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: co je podivný zprocesovaný sušený sýr? chci to vědet?
    Já teda nejsem na tohle jídlo žádný odborník, dělal ho si 2x a to jsem tam nacpal hodně dobrého sýra, takže vlastně to bylo spíš dražší jídlo než lowcost. A jednou jsem to měl v někde v Karlíně v Praze a tam to taky připravovali spíš z lepších ingrediencí.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Lidi ji, co jim chutna. Treba i rajcata :).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: tak nejmilovanější je to s tím podivnychm zprocedovanym sušeným sýrem. Takový špagety s tavenakem
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: bez chuti to není, je to plné sýra. Je ssamozřejmě třeba zvolit spíš výraznější sýr, ostatně je to hlavni ingredience, která tomu dává chuť (když pominu trochu česneku a muškátu na dochucení), zralejší cheddar a tak podobně. S eidamem 30kou to asi bude chutnat nijace.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: : Je to hrozne dobry proste, vic syra je vic syra.
    Ostatne pro me vetsina jidla, co mi chutna, je bez so called “vyzivove hodnoty”. Ale zas se nechci zabit, kdyz to jim :).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    je to bez chuti a výživové hodnoty. To už raději těstoviny s vajíčkem a trochou sýra :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: jednoduchy, suroviny na to mas i ve vyzrane lednicce, chutna to detem...
    Ja mac and cheese varim ze zakladnich surovin a zapekam s extra vrstvou syra (diky za připomenutí, uz nějakou dobu nebyl) - u Amiku se často vari z krabice a byva to sentimentalni vzpomínka na comfort food z detstvi (nerikej, ze ty sama nemas nejaky podobny comfort food, co dnesnima ocima je absolutni kulinarske peklo, ale!!! :-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: je to jednoduchý udělat, není co zkazit a je to celkem dobrý a z levných surovin. Teda byl, dneska se sýr vyvažuje zlatem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ne, furt prostě nechápu co je zajímavého na mac'n'cheese. Natož s historickým výkladem.

    Macaroni & Cheese from 1845
    https://www.youtube.com/watch?v=MrKafmzGNJc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam