• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GEISHA: SAPA?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: upéct v mléce?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JAJITA: vepřový s mrkví a bramborama by mě vůbec neurazilo :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    E_D: Bych potřebovala něco k asi zamrazení, mezi svátky nebudou obědy v práci. Ptám se, jako kdybych >40 let nikdy nevarřla 🤦
    E_D
    E_D --- ---
    JAJITA: brambory, cibule karéčko, smetana a zapéct
    řízky
    když to nneni na pánvi dlouho tak klidně minutková úprava
    ale jestli máš 1kg určitě bych 1/2 nakořenil a usušil :) [Sušené maso]
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZCR: Černá zvěř (teda i na jatkách poražená bílá prasata) se povinně testuje na trichinellu. A pak s ostatní divočinou na těžké kovy, radioaktivitu, případně na rezidua léčiv, dle rozpisu SVS.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Co s kilem vepřového karé? Měla jsem hnutí mysli, koupila "v akci" a teď jsem bezradná, poslední 3 měsíce moc nevařim.
    Díky ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    i když teda pozor na takové srandy, jako je přídavek želatiny, ta se občas umí objevit na fakt divných místech, jako je třeba zakysaná smetana některých značek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: tak to jsi pak v klidu a můžeš kombinovat pareve a milchig dle libosti :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: dik, tohle vím že tolik neresi. Plus já doma nemám fleishig léta, tudíž je to bezpečna:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: já bych se asi dotyčného dotázala, jak moc mu vadí, že kuchyně (jako místo + náčiní) není kosher, tedy že se používá jedno nádobí na oboje - a podle toho když tak možná radši vyřadila i mléčné ingredience (protože by se s nimi manipulovalo v fleishig hrncích a ty určitě nedokážeš správně vyčistit). Když budeš používat jen věci, které se v posledních 24 hodinách nepoužívaly na fleishig ani milchig, tak jsou na pareve cajk :-)

    (jo, divná témata mě baví :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    87HIGHFLYER: smažený sýr! :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Díky moc!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER:

    české menu

    - kulajda/bramboračka

    - pečený brambory, tvarohovej dip (bramborovej salát) a celerovej řízek.
    - houbovej guláš + knedlíky

    mezinárodní menu


    - červená řepa + kozí sýr + salát
    - dýňová polévka
    - houbové risotto
    - těstoviny s rajčatovou omáčkou
    - zeleninové pyré (dýňové/celerové/mrkvové) + zeleninové placčky (kapusta, květák, dýně) + dip
    - řepa po burgundsku (https://www.bbcgoodfood.com/recipes/vegan-beetroot-bourguignon ) S bramborama/těstovinama
    - květákový steaky
    - chilli sin carne
    - shaksuka
    - domácí pizza
    - stir fry s tofu
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    cizrnovy/kvetakovy thajsky kari? vege borsc? vege varianta plnenych zelnych listu v rajcatove? dhal?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    87HIGHFLYER: A co nějaký menu z české/evropské kuchyně? Bramboráky, ovocné knedlíky, palačinky se špenátem?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: nn
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ryby taky ne?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Trochu speciální dotaz ale - pozval jsem na večeři typka původně z Haiti. Omezením je, že to musí bejt bez masa. A taky je (poněkud bizarně) žid - nemusí to být přímo kosher ale bylo by fajn se vyhnout hraničním věcem. Nějaký nápad? Nemusí to bejt úplně striktně karibská/Haiti kuchyně
    QUIP
    QUIP --- ---
    A jaka to muze byt legrace, kdyz se takovy srnec v kufru auta probere z bezvedomi a zacne se snazit za jizdy vystoupit ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam