• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: V tom případě se omlouvám za nyxí radu a uvádím, že jsem taky tým oliváče z Alberta.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: no tak vidis -) ja se neptam na smazeni koblih, ale na takovydle jidla. to delam beztak nejvic, ale ano, jinak samo pouzivam sadlo, oleje jiny a tak.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: netusim

    ja mam doma na teplou upravu repkovy, slunecnicovy, olivovy, sezamovy, ghi a stridam podle kuchyne/nalady/lenosti
    ghi kupuju obri krabici v makru, vydri vzdycky x mesicu, takze jednotkovy naklad fakt netusim
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Tam ten oliváč zahříváš docela málo kvůli česneku a zároveň i vcelku krátce, takže tady je to IMHO OK:-) Jasně, italská kuchyně je na to vcelku stavěná.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PRAASHEK: píčovina to není, pokud to moc a dlouho nezahříváš. jinak já jsem s tebou, řepka je nejlepší
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    A jak děláte třeba pastu? Alio olio? Nedělám na tom kotlety nebo guláš. Ale jinak… úplně v pohodě za me
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ADELHAIDA: a já ti to plně schvaluju a děkuju, že je víc takových ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PRAASHEK: Nechtěla jsem to tu psát, aby nebyl flame. Ale oliváč na teplou kuchyní mi taky nepřijde vhodnej a používám řepkovej, když chci chuťovou neutralitu (jinak sádlo nebo ghí). Pokud chci, aby jídlo chutnalo olivovým olejem, přileju výraznější olej až po dovaření.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Ad olivový olej; moc to neřeším (ale hlavně to sám nedělám), ale není použití extrapanenského zastudena oliváče na pánvi pičovina? Navíc při tepelném zpracování jsou vhodnější (z hlediska "odolnosti" a následného zdravotního účinku) celkově jiné oleje - mimochodem i třeba toliko zatracovaný řepkový ;)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Kdyz s i ho udelas doma z masla v akci do 50,- tak to jde.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    To musí silene lézt do peněz, ne? Oproti třeba prave olol
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CMLKA: Taky delam primarne na ghi
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KASUMI: na Jana Masaryka je reckejobchod, ja vzdycky vezmu neco v akci

    jinak varim nejvic na ghi, dycky roztopim dve masla, co koupim v akci
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Kupuju Bio olol z Lidlu, chuťově jemný, nic pikant, což u použití v kuchyni (i) pro batolecí strávníky kvituju.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Albert olivový olej extra panenský 1l za 200,- (je fakt dobrej)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Vozím si z cest na studenou kuchyni, na domácí majonézu a občasné vaření (používám hlavě tuk z živočichů) se mi jeví lepší pomace z Makra. :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: když dojdou zásoby toho, co navozí rodiče z Chorvatska, tak Ondoliva, v akci bývá kolem 250kč/l

    Ondoliva Extra panenský olivový olej | Košík.cz
    https://www.kosik.cz/produkt/ondoliva-extra-panensky-olivovy-olej-1#productDescription
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    driv jsem kupovala v Olympii sitii 0,3.. ale co mi zavreli kram v Radhostsky, tak jsem klesla..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja to asi ani nebudu rikat :DD
    na studenou kuchyni mam nejaky OO z Italie, co jsem si privezla z Toskanska a Tyrolska
    ale na teplou spotrebu mam neco velkyho z makra :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Co kupujete za olivac? Takvoej ten "obyc", kterej davate do teply kuchyne? ja mam par litru z Italie, ktery mam fakt na studeny pokrmy (je to z farmy, kde jsem delal, takze tam mam vlastni etiketu :)), ale hledam neco v dobrem pomeru cena/vykon, co se da dat na panev pripadne je dobrej i na tvoreni ochucenych oleju...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam