• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Jak se dá využít zbytek uvařeného žlutého hrachu? Měla jsem velký voči, když jsem si ho namáčela na včerejší polívku.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    ARIAEL: S něma spolupracujeme... Doufáme, že nám daj někdy nějaký kupóny, úplatek nebo něco... zatím prd... Vůbec by mi nevadilo, kdyby se zadlužili a začali nám platit v mixérech...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GENEVIEVE: Jop, taky Kitchen Aid... Asi by se sehnal i levnejsi, ale tohle je i esteticky krasny.
    QWITI
    QWITI --- ---
    Já mam Kenwooda K Mix a taky v něm dělám těsto na chleba již několik let
    Stál kolem 7, ale už to bude třeba 7 let
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ZUZKAOU: hezky se mu povedly :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Kitchen Aid mám a jsem velmi šťastná panda.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUIP: hejbat se to hejbe, ale už drahně let furt stejně :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    TRISSIE: To bych rad videl, jak to pri praci vypada. MUM 52131 pri urcite hustote a velikosti testa v podstate jen honil kouli uvnitr misy a v horsim pripade se to cele prohybalo i v mistech, kde se rozhodne nic hybat nemelo a clovek si u toho rikal "takhle zacina vzpoura robotu" :) A nebo je proste MUM 4 lepsi vyrobek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUIP: mám obyčejnou stařičkou Bosch Mum čtyřku a kváskový celozrnný chleba v ní zadělávám každý týden...
    QUIP
    QUIP --- ---
    IRINA: Z mych zkusenosti bych rekl, ze na hneteni chleboveho testa muzes vyskrtnout jakoukoliv levnou variantu kuchynskeho robota. Chlebove testo je na to moc hutne a kazdy robot za par tisic se s tim trapil tak, ze jsem ho po par minutach radeji vypnul a necekal, az se na nem neco ulomi.
    Naposledy jsem zkousel testo v Bosch Styline MUM 52131 a taky to nedal. Chleba proste delam rucne.
    Nemam zas tolik zkusenosti, abych vynasel nejake absolutni soudy, ale mam pocit, ze kdyz to nebude celokovove a z nejake profi rady za 15 a vice tisic, tak to asi na husta testa, jako je chlebove, nebude nikdy dobry. Ale treba tu ma nekdo lepsi zkusenost.
    IRINA
    IRINA --- ---
    Ahoj, používáte někdo food processor? Chtěla bych si ho koupit, očekávám od něj hnětení (chtěla bych si doma dělat chleba) a krouhání, krájení - zejména asijskou kuchyni. má někdo něco takového doma? Jsme jen dva, takže vím, že bych velkého robota neupotřebovala, ale zárověň jíme hodně zelelninových salátu a kdo to má pořád krouhat a krájet...
    Předem díky za tipy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: hovězí nalož na stir fry - škrob, sojkova, bílek, zázvor, česnek. V lednici bez přástupu vzduchu týden vydrží. Játra orestuj na cibulce (ty potřebují sníst nejdřív). Lososa do těstoviny a nebo do lokehita - ten se bude kazit taky rychle. Srdce - nasol a pomaž olejem, ať ti vydrží v lednici a pak je zadělej s bešamelem a pórkem.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MUTHA: Polívku už jsme snědli, ta je na tom skoro nejlepší:-) Tady toho masa zbylo skoro kilo, to už na polívku úplně není. Vařím z toho nakonec něco alá Katův šleh.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: pizzu :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Z nedělního chuo-kuo mi zbyly plátky všeho možného, hlavně hovězí, losos, játra a srdce. Než z toho udělám čínu alá "Číňan by se divil", nemáte někdo nějaký lepší nápad? Na guláš to asi není úplně dobře pokrájený, jedná se o tenké plátky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NEMESIS: hodně to posol, pomaž olivovým olejem a zabal do freshfolie, dej to do lednice okolo nuly a ono to ten týden vydrží a něco enzymatické reakce tam proběhne, bakteriáílní nikoliv. Primárně se ti osmozou dostane do masa ta sůl což chceš.

    Případně sůl+hořčice+ olej. (olej brání přístupu vzduchu, ocet v hořřcii křehčí, sůl solí)

    Jestli chceš být fancy, tak sežeň shiokoji - tedy sůl s kropidlákem rýžovým a nech štípat enzymy z plísně. https://eshop.kojibakers.cz/svetla-shiokoji/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Why I'm obsessed with Kolaches, the Czech pastry that took over Texas.
    https://www.youtube.com/watch?v=fEpwmwOoWLw
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    NEMESIS: Moznost zrani v lednici existuje, ale potrebujes prislusne propriety - vakuovacku atd. Video o tom nedavno mel tehotnej kuchar.
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Nazdar, dostal se mi do ruky krásný kus roštěnce na roastbeef - ten ale budu dělat až v pátek. Je nějaká možnost, jak to maso celý týden polo sušit/stařit v lednici? Nebo ho mám rovnou šoupnout do mrazáku? Stejně ho budu případně už ve čtvrtek nakládat…
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Díky za tip pro příště, kdyby náhodou. Teď si užívám přidávání slaného kimčchi do jídel, kam by mě ho dřív nenapadlo nacpat. A už u toho zůstanu, jen s tou solí budu nakládat zodpovědněji ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam