SMOKY: OK. Vaření jí zjevně jde. (respektive neumí nutriční tabulky, té vlákniny tam bude víc.
Určitě, ráda vám pomohu s receptem na vegetariánské jídlo s vysokým obsahem vlákniny. Zde je recept na fazolový guláš, který obsahuje přibližně 5 g vlákniny na porci.
Potřebné suroviny:
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 paprika
2 mrkve
1 plechovka červených fazolí (cca 400 g)
1 plechovka bílých fazolí (cca 400 g)
1 plechovka krájených rajčat (cca 400 g)
1 lžička papriky
1/2 lžičky kmínu
sůl a pepř dle chuti
čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky. Papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
Přidáme nakrájenou papriku a mrkev a krátce orestujeme.
Přidáme papriku, kmín a trochu soli a pepře. Promícháme.
Přidáme plechovky s fazolemi a rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.
Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu na střední. Přikryjeme a vaříme asi 20 minut.
Pokud je guláš příliš hustý, můžete přidat trochu vody.