• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    DA_NIELA: indický dhaal nebo variace na kari
    IRINA
    IRINA --- ---
    ZUZKAOU: hmm, chjo, tak já už nevím, robota klasickýho nechci, protože hlavní funkcí má být krouhání, krájení, sekání a jako teprve podružná funkce umíchání nějakého těsta
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IRINA: jo aha, to bude asi tupá varianta sekáčku - to bych nebrala, zejména pokud to chceš kvůli chlebu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IRINA: plastovy??
    IRINA
    IRINA --- ---
    ZUZKAOU: v popisu je "plast. hnět. hák"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IRINA: na chleba potřebuješ hnětací hák

    Na té fotce vidím jen šlehací metlu...

    IRINA
    IRINA --- ---
    díky díky, já si myslím na bosch multitalent. trochu mě teda děsí velikost,ale těsto na minichleba by to mohlo utáhnout.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: krokety - zamíchat do rozmačkanýcb uvařeých brambor, přidat třeba orestovanou cibuli, česnek, petrželku a nastrouhaný sejra. uděat válečky, obalit v torjobalu a usmažit/upéct.

    Karbanátky - přidat opečenou sibuli, česnek, majoránku, vejce a strouhnaku.

    Upéct do řkupava - smíchej olej, cukr, papriku, pepř sůl, sojovou oméčku na hustější marinádu, v tom ten hrách obal a na 180° peč tak 10-15 minut v troubě a nebo horkovzdušné fritéze.

    Favosalata - řecký hrachový "hummus" rozmixovat s trochou vody, spousotu oilivového oleje s čensekem a citronvou šťávou .
    KURE
    KURE --- ---
    DA_NIELA: hummus, Lepenice, hrachovy karbanátky.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Jak se dá využít zbytek uvařeného žlutého hrachu? Měla jsem velký voči, když jsem si ho namáčela na včerejší polívku.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    ARIAEL: S něma spolupracujeme... Doufáme, že nám daj někdy nějaký kupóny, úplatek nebo něco... zatím prd... Vůbec by mi nevadilo, kdyby se zadlužili a začali nám platit v mixérech...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GENEVIEVE: Jop, taky Kitchen Aid... Asi by se sehnal i levnejsi, ale tohle je i esteticky krasny.
    QWITI
    QWITI --- ---
    Já mam Kenwooda K Mix a taky v něm dělám těsto na chleba již několik let
    Stál kolem 7, ale už to bude třeba 7 let
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ZUZKAOU: hezky se mu povedly :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Kitchen Aid mám a jsem velmi šťastná panda.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUIP: hejbat se to hejbe, ale už drahně let furt stejně :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    TRISSIE: To bych rad videl, jak to pri praci vypada. MUM 52131 pri urcite hustote a velikosti testa v podstate jen honil kouli uvnitr misy a v horsim pripade se to cele prohybalo i v mistech, kde se rozhodne nic hybat nemelo a clovek si u toho rikal "takhle zacina vzpoura robotu" :) A nebo je proste MUM 4 lepsi vyrobek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUIP: mám obyčejnou stařičkou Bosch Mum čtyřku a kváskový celozrnný chleba v ní zadělávám každý týden...
    QUIP
    QUIP --- ---
    IRINA: Z mych zkusenosti bych rekl, ze na hneteni chleboveho testa muzes vyskrtnout jakoukoliv levnou variantu kuchynskeho robota. Chlebove testo je na to moc hutne a kazdy robot za par tisic se s tim trapil tak, ze jsem ho po par minutach radeji vypnul a necekal, az se na nem neco ulomi.
    Naposledy jsem zkousel testo v Bosch Styline MUM 52131 a taky to nedal. Chleba proste delam rucne.
    Nemam zas tolik zkusenosti, abych vynasel nejake absolutni soudy, ale mam pocit, ze kdyz to nebude celokovove a z nejake profi rady za 15 a vice tisic, tak to asi na husta testa, jako je chlebove, nebude nikdy dobry. Ale treba tu ma nekdo lepsi zkusenost.
    IRINA
    IRINA --- ---
    Ahoj, používáte někdo food processor? Chtěla bych si ho koupit, očekávám od něj hnětení (chtěla bych si doma dělat chleba) a krouhání, krájení - zejména asijskou kuchyni. má někdo něco takového doma? Jsme jen dva, takže vím, že bych velkého robota neupotřebovala, ale zárověň jíme hodně zelelninových salátu a kdo to má pořád krouhat a krájet...
    Předem díky za tipy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam