• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KASUMI: kyselost te citronove stavy rybi aroma dost srazi, ale i tak samozrejme rybi pomazanka patri mezi spolecensky kontroverzni pokrmy :) coz ovsem ta drozdova taky, o cesnekove ani nemluvim... Vsechny tri nam s oblibou kucharky na internate v Jicine vyrabely k snidani :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: úplně normální dušená rýže :-D

    BAAL: vezmi tučný tvaroh a důkladně ho osol, o fous víc, než ti velí tvoje přirozenost. To statčí, případně přidej trochu pažitky. Nebo papriku a kmín na rozhudu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    XCIDER: rybickovou, z uzeny makrely, delavala mama.. jako.. nemela jsem ji 25 let a klidne bych si dala, ale to by se asi muz odstehoval :D
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    BAAL: rybickova! zaklad je dobra ryba (za me je top uzena makrela, popr. uzene sproty v plechu, ale ani klasicky sardinky v oleji to nezkazi), tvaroh, nasekana cibulka, sul, citronova stava (davam celkem dost)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Jinak mam doma takovou mini kucharku, kdyby te neco zaujalo

    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: v zásadě podobně, podle buchty

    Odlehčená vajíčková pomazánka – Buchta v troubě
    https://www.buchtavtroube.cz/2022/04/odlehcena-vajickova-pomazanka/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: tu uz tam mas, ale ja ted furt jedu ve vajickovy, nemuzu se ji nabazit :)
    jak ji delas?
    ja zloutky utrit s reckym jogurtem, dijonskou, nakrajene kapary, jarni cibulka, sul, pepr a do toho nakrajene bilky
    vcera jsem tam dala navic cerstvou petrzelku
    jedla bych to porad :))

    osobne mam rada jeste drozdovou
    BAAL
    BAAL --- ---
    Chtěl bych cenné auditorium požádat o radu ohledně pomazánek a různého dalšího bordelu na chleba? Co používáte, děláte rádi? Mám rád guacamole, vajíčkovou, hummus co dál? Tipy triky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    (osolit behem vareni jsem zapomnela dodat, ale to je snad jasny)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: co je na tom strasnyho?
    "Manzelka obcas udela ryzi tak, ze zarestuje cibulku, do toho ryze, zamichat, zarestovat, dodat vodu, povarit, nechat vsaknout vodu. Zni to straslive, ale decka to maji rady. "
    tata ji vari taky tak, cibulka do sklovata, prihodit ryzi, trochu na te cibulce opect (zmeni trochu barvu) a pak zalit vodou - myslim, ze je to hrnek ryze na 1,5 hrnku vody (to si nejsem jista), dela se to 15-17 minut a je to skvela ryze


    TRISSIE: recept?
    FAT
    FAT --- ---
    LYNCH: Když jsem začínal s vařením, tak se rýže s vodou dávaly v poměru 1:2. Nevím jak dlouho už ale jedu 1:1,5. Ale neměli jsme tady různé druhy rýže, byla jenom jedna... A já už dlouho kupuju thajskou, nebo obecně nějakou zaručeně asijskou a nejlépe jasmínovou.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ZUZKAOU: za poslednich pár měsíců mam doma treti druh rejze a pomer porad stejnej 1rejze ku 1 ½ vody..ale mozna jsem jen trefil podobny odrudy))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: jj, vždycky s každým novým balíčke rýže je potřeba ozkoušet koliv vody potřebuje a když si člověk koupí velký pytel, tak po pár měsících se vlastnosti mění :-D

    Rýžovar to celé dost usnadní.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    LYNCH: tolik nelepí, kor když je to sushi rýže ;) a dodá to takový chutný nádech ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: to nebude jen japonsky zpusob. Co tak sleduju indicke vareni, tak krom toho, ze ryzi klidne trikrat, petkrat proplachnou, nechavaji ji i 15 az cca 45 minut namocenou. Ja ryzi namacim necelou pul hodku a je to pak pri vareni znat. Opet ale plati, ze kazdy si kusi najit svuj zpusob vareni.
    Nejradeji mam Punjab King ryzi a tam je propastny rozdil, zda se vari podle original rade na obalu, nebo na ceske prelozene verzi.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: ma to vliv na skrob. Ta basmati je potom mene lepiva.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BERRUNA: to má jaký důvod?
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ZUZKAOU: já dávám ještě do uvařené PL rýžoveho octa ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LYNCH: zbavíš se části škrobů, takže to tolik nelepí. Zajímavý trik je japonský postup že to na 30 minut namočíš - ta hydratace zkrátí vaření a sníží potřebu přidat další vodu a opět pomáhá k tomu, aby i kulatozrnná rýže na sushi nebyla mazlavá, ale držela pohromadě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam