• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    FAT: to jsem dostala od tchýně a přišlo mi to jako dobrá vychytávka, ale mám pocit, že teď asi po dvou letech už je to nespolehlivé
    FAT
    FAT --- ---
    BAAL: Mne vždycky štvalo, že recept jednoznačně psal o xy minutách, když chceš naměkko, na hniličku nebo natvrdo. Nikdy se mi to, samozřejmě, nepodařilo trefit naprosto přesně. Ale uvažuju o objednání takové "blbosti" z Aliexpressu. Soused si tam koupil jako polovinu vajíčka, která je z plastu. Má to červenou základnu a ta se s postupným vařením zabarvuje do žluta. A vidíš, jestli je vajíčko uvařeno naměkko etc. Musím se ho zeptat...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Sous vide;)
    BAAL
    BAAL --- ---
    FAT: vajíčka jsou veda na vedeckou práci, protože kromě časů a dilema zda vařit ze studené nebo horké taky extrémě záleží na čerstvosti toho vejce, udělat vejce tak jak ho mám nejraději že žloutek už neteče ale ještě není pevné v konzistenci takového gelu se povede málo kdy při stejném postupu:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FAT: tak ja hlidala cca 10 min., nebylo to o tom, ze bych nad vajicky stala, aby nahodou...
    FAT
    FAT --- ---
    LADY_MYSKA: Njn... Já nehlídal nic.
    😉
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FAT: no a ja davam vajicka z lednicky do studene vody a jak zacne varit, hlidam si cas a nic nepraska
    FAT
    FAT --- ---
    Kdyz jsme u těch vajíček... Dlouho mě štvalo, když mi vajíčko prasklo. Dával jsem je většinou rovnou z ledničky do vody a neštěstí bylo hotové. Pak jsem se naučil, vajíčka z lednice, na oblejším konci provrtat slabounkým vrtákem. Mám tak 1,2 mm. Chvilka navíc, ale žádné vajíčko od té doby neprasklo.
    Njn... Jsem Panna a takové věci mě štvou.
    😉
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KASUMI: kyselost te citronove stavy rybi aroma dost srazi, ale i tak samozrejme rybi pomazanka patri mezi spolecensky kontroverzni pokrmy :) coz ovsem ta drozdova taky, o cesnekove ani nemluvim... Vsechny tri nam s oblibou kucharky na internate v Jicine vyrabely k snidani :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: úplně normální dušená rýže :-D

    BAAL: vezmi tučný tvaroh a důkladně ho osol, o fous víc, než ti velí tvoje přirozenost. To statčí, případně přidej trochu pažitky. Nebo papriku a kmín na rozhudu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    XCIDER: rybickovou, z uzeny makrely, delavala mama.. jako.. nemela jsem ji 25 let a klidne bych si dala, ale to by se asi muz odstehoval :D
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    BAAL: rybickova! zaklad je dobra ryba (za me je top uzena makrela, popr. uzene sproty v plechu, ale ani klasicky sardinky v oleji to nezkazi), tvaroh, nasekana cibulka, sul, citronova stava (davam celkem dost)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Jinak mam doma takovou mini kucharku, kdyby te neco zaujalo

    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: v zásadě podobně, podle buchty

    Odlehčená vajíčková pomazánka – Buchta v troubě
    https://www.buchtavtroube.cz/2022/04/odlehcena-vajickova-pomazanka/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: tu uz tam mas, ale ja ted furt jedu ve vajickovy, nemuzu se ji nabazit :)
    jak ji delas?
    ja zloutky utrit s reckym jogurtem, dijonskou, nakrajene kapary, jarni cibulka, sul, pepr a do toho nakrajene bilky
    vcera jsem tam dala navic cerstvou petrzelku
    jedla bych to porad :))

    osobne mam rada jeste drozdovou
    BAAL
    BAAL --- ---
    Chtěl bych cenné auditorium požádat o radu ohledně pomazánek a různého dalšího bordelu na chleba? Co používáte, děláte rádi? Mám rád guacamole, vajíčkovou, hummus co dál? Tipy triky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    (osolit behem vareni jsem zapomnela dodat, ale to je snad jasny)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: co je na tom strasnyho?
    "Manzelka obcas udela ryzi tak, ze zarestuje cibulku, do toho ryze, zamichat, zarestovat, dodat vodu, povarit, nechat vsaknout vodu. Zni to straslive, ale decka to maji rady. "
    tata ji vari taky tak, cibulka do sklovata, prihodit ryzi, trochu na te cibulce opect (zmeni trochu barvu) a pak zalit vodou - myslim, ze je to hrnek ryze na 1,5 hrnku vody (to si nejsem jista), dela se to 15-17 minut a je to skvela ryze


    TRISSIE: recept?
    FAT
    FAT --- ---
    LYNCH: Když jsem začínal s vařením, tak se rýže s vodou dávaly v poměru 1:2. Nevím jak dlouho už ale jedu 1:1,5. Ale neměli jsme tady různé druhy rýže, byla jenom jedna... A já už dlouho kupuju thajskou, nebo obecně nějakou zaručeně asijskou a nejlépe jasmínovou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam