Takže - když se člověk trošku soustředí na samostatné pátrání a nechce to po dalších lidech a použije google a překladač, tak zjistí, že ti berlíňané si nechávají dovážet bulky z USA a to konrétně
goldies Smashburger: Okay Berliner, das ist der beste Burger der Stadt!https://www.berliner-zeitung.de/wochenende/goldies-smashburger-okay-berliners-das-ist-der-beste-burger-der-stadt-li.203131--->
Sandwich Potato Rolls - Martin's Famous Potato Rolls and Breadhttps://potatorolls.com/products/sandwich-potato-rolls/tedy správně napsaný dotaz by zněl
Chceme otevřít burgerové bistro a hledáme recept na bulky, byli jsme v Berlíně a tam je skvělá burgárnga Goldie smashburger. Nechávají si dovážet housky které obsahují podíl bramborového těsta, mléko a tuk - směs másla a slunečnicového oleje, nevíte někdo jak je upéct?
Takže začněte zkoušet hledat těsto třeba podle základních brambroových housek
https://www.toprecepty.cz/recept/55986-kynute-bramborove-housticky/Budete měnut poměr vody a mouky přidávat a nebo ubírat tuk, měnit poměr brambor a mouky a posléze budete řešit jestli budete používat vařené brambory (různé množství vody v uvařených bramborá = horší konzistence těsta) a nebo budete kupovat bramborový prášek.
Tak jako tak jaksi budete muset taky počítat s nákladama a složitostí postupu. (on nebude náhoda že ambiciozní berlínské bistro si ty bulky nechává dovážet od velkovýrobce z USA)
Ale vzhledem k tomu jak se ptáš a ve skutečnosti nevíš na co, tak tedy než začnete do toho bistra v Klatovech investovat, tak si, kurva, sedněte a věci si spočítejte a to v několika scénářích, včetně toho katastrofického a jestli na to máte prachy.
Pokud i tak bistro otevřete a budete péct bulky z bramborového těsta (což nikdo nejspíš zatím nedělá a nejspíš to bude mít nějaké logické důvody, proč to nedělá), tak si za tyto rady vyberu honorář v podobě jednoho burgeru a nealkoholického nápoje.