• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Chrest a kureci roladu?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Jsem zmatena. Z-ou žádá o tipy na recepty a pak si odpovídá. Je něco nově, jinak? 😮
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jednoznacne nejakej luxusni model svickove - ale bez tech bramburek, bohuzel... knedle jsou knedle! ;o)
    klidne bych experimentoval se zverinou ... ta do svickove jde opravdu skvele! srnci svickove nebo zadni nebo i kanci panenka...
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: ja myslela, ze hledas neco k tem bramborum. Pak bych teda udelala po italsku plnene papriky.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ZUZKAOU: roastbeef
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a nebo předpečené slané galettky a pak to jen zapéct.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: quiche a nějaký pěkný salát!
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: sekana s bbq sauce a nebo nedavno jsem delala tenhle lilek, kdybys chtela spis neco bez masa

    Eggplant and tomatoes pair in easy make-ahead summer casserole
    https://www.chicagotribune.com/dining/craving/sc-daley-eggplant-food-0819-20160816-story.html
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: boeuf bourguignon
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: guláš nebo jiná hotovka, chilli con carne, lasagne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo - ne asie.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    potřebovala bych nápady na narozeninovou večeři pro dospělého na konec června, která se dá uvařit den předem, přenést a ohřát. Respektive hlavní chod. Jako přílohu jsem vymyslela dvakrát pečené nové brambory.

    Nechce se mi dělat stejky a neprojde ryba/seafood.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOIRAIN: Fenykl v HF zkusím! :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ETERNITY: máma z toho dělala vánoční cukroví "čerty"
    nakrájet na plátky, omočit v rumu, obalit v rozpuštěné čokoládě, poválet ve strouhaném kokosu
    ZCR: ADELHAIDA: já fenykl dělám v horkovzdušné fritéze, rozkrojím na poloviny či čtvrtiny, pomažu balzamikovou redukcí a peču cca 10 minut, podle okometrického testu
    ZCR
    ZCR --- ---
    MIST: ano, osvědčila se mi i kombinace fenykl-modrý plísňový sýr-hruška-ořechy
    MIST
    MIST --- ---
    ZCR: pomerancovo-fenyklovy salat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Moc pěkná série těstovin na doma. Jsou tam i nudle s mákem, ale z Rumunska

    The 20 best easy pasta recipes – from pistachio pesto to great baked gnocchi | Pasta | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/2023/may/29/20-best-easy-pasta-recipes-pistachio-pesto-baked-gnocchi-nigella-lawson-joe-trivelli
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Když se ti podaří vykrojit ze středu fenyklu plátky, co se nerozpadnou, tak je na přepuštěném másle, lehce osolené, řádně opeč, krásně zesládnou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: tak tohle je nepritel. Z nejakeho duvodu tohle jist odmitam od mladi. A to nemam problem si dat v Neapoli smazenou zeleninu v testicku nebo u asiatu tempuru.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak prosím na karamelizovaný fenykl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam