• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    ONDRAT: kdyz nemam cerstva rajcata, tak pak na podliti pouziju zbylou stavu z konzervy. Muzes i nejaka rajcata prihodit pod papriky, on je ten vypek pak dobry i jen s chlebem.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MIST: Jasny, ja nevedel, ze to delaji, v pristich dnech to uvarim.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MIST: zrovna včera jsme dělali papriky, maso u nás doma mixujeme s cibulkou, česnekem i rýží, jinak mi to moc nechutná. Takže podobný styl :D
    MIST
    MIST --- ---
    ONDRAT: no ja tim spis myslela, ze to neni po cesku :D.....ceske papriky byvaji utopene v rajske a napln je casto jak hutna sekana.
    Italove tu napln maji lehci - osmazena cibule s kousky papriky, maso, varena ryze/orzo, nakrajena rajcata, romano nebo parm (hrst, nesetrit), basilka, trosku treneho cesneku, sul, pepr. Navrch naplnenych paprik mozzarella. Podlit troskou vody a dat pect.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MIST: Italske plnene papriky? Jak, prosim?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: tak když už mě konečně něco napadne, tak mi přijde blbé to sem nenapsat, pro případnou inspiraci budoucím hledačům.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Chrest a kureci roladu?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Jsem zmatena. Z-ou žádá o tipy na recepty a pak si odpovídá. Je něco nově, jinak? 😮
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jednoznacne nejakej luxusni model svickove - ale bez tech bramburek, bohuzel... knedle jsou knedle! ;o)
    klidne bych experimentoval se zverinou ... ta do svickove jde opravdu skvele! srnci svickove nebo zadni nebo i kanci panenka...
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: ja myslela, ze hledas neco k tem bramborum. Pak bych teda udelala po italsku plnene papriky.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ZUZKAOU: roastbeef
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a nebo předpečené slané galettky a pak to jen zapéct.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: quiche a nějaký pěkný salát!
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: sekana s bbq sauce a nebo nedavno jsem delala tenhle lilek, kdybys chtela spis neco bez masa

    Eggplant and tomatoes pair in easy make-ahead summer casserole
    https://www.chicagotribune.com/dining/craving/sc-daley-eggplant-food-0819-20160816-story.html
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: boeuf bourguignon
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: guláš nebo jiná hotovka, chilli con carne, lasagne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo - ne asie.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    potřebovala bych nápady na narozeninovou večeři pro dospělého na konec června, která se dá uvařit den předem, přenést a ohřát. Respektive hlavní chod. Jako přílohu jsem vymyslela dvakrát pečené nové brambory.

    Nechce se mi dělat stejky a neprojde ryba/seafood.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOIRAIN: Fenykl v HF zkusím! :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ETERNITY: máma z toho dělala vánoční cukroví "čerty"
    nakrájet na plátky, omočit v rumu, obalit v rozpuštěné čokoládě, poválet ve strouhaném kokosu
    ZCR: ADELHAIDA: já fenykl dělám v horkovzdušné fritéze, rozkrojím na poloviny či čtvrtiny, pomažu balzamikovou redukcí a peču cca 10 minut, podle okometrického testu
    ZCR
    ZCR --- ---
    MIST: ano, osvědčila se mi i kombinace fenykl-modrý plísňový sýr-hruška-ořechy
    MIST
    MIST --- ---
    ZCR: pomerancovo-fenyklovy salat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Moc pěkná série těstovin na doma. Jsou tam i nudle s mákem, ale z Rumunska

    The 20 best easy pasta recipes – from pistachio pesto to great baked gnocchi | Pasta | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/2023/may/29/20-best-easy-pasta-recipes-pistachio-pesto-baked-gnocchi-nigella-lawson-joe-trivelli
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Když se ti podaří vykrojit ze středu fenyklu plátky, co se nerozpadnou, tak je na přepuštěném másle, lehce osolené, řádně opeč, krásně zesládnou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: tak tohle je nepritel. Z nejakeho duvodu tohle jist odmitam od mladi. A to nemam problem si dat v Neapoli smazenou zeleninu v testicku nebo u asiatu tempuru.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak prosím na karamelizovaný fenykl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kosmatice - teď ještě nejsou ani v praze úplně olezlé mšicemi.

    Těsto:

    1 díl škrobu
    4 díly hladké mouky
    1 vejce na 200 g mouky se škrobem
    sůl,
    trocha prášku do pečiva
    Studená minerálka - tolik aby to bylo celkem husté těstíčko, o fous husstější než na palačinky.
    Kdo chce extra křupavé okraje, tak část studené minerálky nahradí buď trochou vodky a nebo studeným pivem.

    Rychle smažit ve vysoké vrstvě oleje.

    K tomu vařený brambor a tatarku nebo jogurtový dip.

    Jinak se dají dělat i na sladko a kromě bezinkových květů takhle můžete osmažit i javorové květy a polejt je javorovým sirupem. Sladké těsto znamená žádné pivo a výrazně méně soli.

    Vejce nwní podmínkou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Říkal někdo fenykl? :-)
    Dnes byl k obědu. Karamelizovaný k hovězímu srdečnímu steaku a syrový v salátu s ředkvičkama. Úžasná zelenina.

    ZCR
    ZCR --- ---
    hm, řapíkatý mi nikdy moc k srdci nepřirostl - používám, ale ne moc, třeba jako zeleninu do vývaru ho nepoužívám vůbec (když už, tak jenom ty zelené lístečky, ty zase jo, ale samotný řapík ne)... btw jak to má panstvo s fenyklem? Ten mi sedí víc.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: řapíkatý celer miluju, to je stálice mojí ledničky. Používám do vývaru, nasekaný listí do dipů a do knedlíků, rád ho mám i do šakšuky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: celer bulvovy ma rada manzelka. Z vyvaru napriklad ho sni jako prvni.
    Ja naopak mam rad vuni rapikateho celeru, miluju ho napriklad na testovinach v ramci nejake omacky, ale uvitam dalsi tipy, kde se da jist.
    To, ze ho nekdo ji syrovy namaceny do ruznych dipu, me bohuzel chutove moc neoslovilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam