• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: jinak "na sto kilo cuket" jsem dávala svoje oblíbené... no pár let už to bude :-)
    [TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: tohle: https://www.peknevypecenyblog.cz/pecena-cuketa-na-chleba/
    moje poznámky k receptu tady: [TRISSIE @ Marmelády, džemy a jiné zavařování]
    (původně to bylo na prima fresh, ale tam recept z nějakého důvodu mírně změnili a za ten nový neručím - tohle je to, co si pamatuju)

    s dobrým kváskovým chlebem, nebo na toastu velké blaho.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Nikdy jsem nepochopila to michani syru.. neprijdes tak o chut kazdeho, kdyz to namixujes? A stane se z toho nejaka neurcita syrova hmota?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Díky, plněný cukety jsou super, třeba i směs z čočky, rajčat a fety je skvělá. Ale tahle obluda se nevejde do trouby, musela bych ji řezat a to by se rozplizla ještě víc. Jinak velmi doporučuji takhle naplnit a zapéct špagetovou dýni - jednou jsem si ji spletla s cuketou a bylo to vynikající, tak to od tý doby dělám úmyslně:-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZCR: Máme asi sto kilo cuket, takže určitě užiju i další cuketové recepty, a tohle vypadá dobře, díky! Nicméně tuhle přerostlou obryni bych chtěla zpracovat najednou a to do topinkové směsi. Pořád pátrám po něčem, co by se stalo rodinným pokladem, něco s jiskrou. Možná něco s balsamikem?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Hele já jsem jednu velkou (ne tak teda) cuketu minuly víkend dělal tak, ze jsem rozpůlil, vydlabal semena a naplnil má pánvi udelanou směsi rajčata-cibule a pak zasypal trema sýry (mekkej, nejakej klasika a chedar) a dal zapect. Bylo to fakt dobrý. A na tu velkou cuketu super řešení.


    Jinak z obrů delame polivku
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MEZZANA: Ano, děkuji, vím, ze existují topinkové směsi a na internetu jsem ledascos našla, i jsem už dvakrát nějakou směs podle toho dělala. Zajímají mě konkrétní vyzkoušené recepty zdejších uživatelů, proto se tady ptám.
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Bezlepková a bezmasá verze lasagní - lilkové lasagne.

    Lilek nakrájet na kolečka, osolit a nechat z obou stran vypotit. Poté péct v troubě.

    Na směs třeba červenou cibuli, česnek, 2 plechovky krájených rajčat, střední mrkev, lžíci rajčatového protlaku, bazalku, sůl, pepř a dosladit dle chuti.
    Cibuli nakrájenou nahrubo osmažit do sklovata na pánvi, pak přidat česnek, mrkev nastrouhanou najemno, a lžící rajč. protlaku. Po zatáhnutí přidat krájená rajčata, dochutit.

    Pak prokládat vrstvy lilek - směs - pokrájená mozzarella do zapékací misky, dát zapéct na cca 20 minut a 5 minut před koncem vršek posypat parmezánem.

    Často rajč. směs zbyde a dá se mazat druhý den na opečené pečivo.
    Chválí si i masožravec.
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    ADELHAIDA: Zkus recepty na cuketovou směs na topinky. Zavaří se do sklenic a je to super lazy jídlo.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: mně se cuketa osvědčila jako solidní základ pro buřty na pivu: buřty na ježkovaté půlky (případně krátce nasucho předpečené v troubě) na hlubší plech na slabouvrstvu cukety nebo cibule, zasypat cuketou a paprikou na kousky, případně + další cibule, zalít rajčatovým protlakem rozmíchaným v černém pivu (+ lisovaný česnek, koření dle chuti), strčit do trouby a pořádně rozpéct... může to být skrze to pivo maličko nahořklé, ale to mně nevadí, a možná by se to dalo zavařit potom, i s těma buřtama. Zbytek je jen otázka velikosti plechu.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Tchán si nevšiml jedné cukety a ta narostla do skoro 5 kg kousku. Nějaké tipy na skvělou pomazánku na topinky, co jde i zavařit? Rajčata a cibuli mám.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: ano a místo hodiny mi coleslaw trvá tak 10 minut
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FERRYH: ručním strouháním si taky zasviním půl kuchyně. Obzvlášť mrkev má daleký dostřel. A ještě mě pak bolí ruka. ;)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    TRISSIE: i bez mixeru to jde :O) proste vemes struhadlo... :O)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak teda když už jsme u těch letní barbecue - nevím, jestli jsem poslední člověk na světě, který se to dozvěděl, ale zelí a mrkev na coleslaw jdou najemno nasekat v nádobce tyčového mixéru!

    já to vždycky jak debil krouhám a zasviním si s tím půl kuchyně a stejně mám hrubé nudličky, a ono to jde i jinak a jednodušeji!
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    87HIGHFLYER: Nakrajet ho podelne, proložit jamonem a manchegem a zapéct, má taky svý grády:)
    FAT
    FAT --- ---
    GALE: Ananas doporučuju před grilováním zlehka posypat třtinovým cukrem, ogrilovat a potom trochu skropit dobrým karibským rumem.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GALE: rozhodne baba ganoush nebo moutabbal - likek nech opalit na strane grilu na uhlikach a obcas otoc dokud nebude uplne mekkej. Pro me je to neljepsi vec co se da z lilku udelat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam