• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SOFIJKA: dal jsem jen sumah a olivac a hutnají dobře. Příště bych určitě přidal sůl.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SOFIJKA: KOCHANSKA_CH:
    nic proti srdickum, ale ted jste ve mne vyvolali traumatickou vzpominku na to, jak jsem si v Barme na nejake trznici dal velmi vabne vypadajici kureci spiz na grilu. Meli ruzne druhy, srdicka taky, jatyrka apod, ja jsem si vybral takove kousky neceho, co mi podle tvaru zadny organ neevokovalo, jen takove kousky masa se spickou na jednom konci. Byly to biskupy :)
    Tu chut uz jsem skoro vytesnil za ty roky, ale ted je zpet :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUTHLESS: Dospěl jsem ke stejnému názoru :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SOFIJKA: koukal jsem na yt na japonsky recept a typek je akorat nasoli a dela zvlast sdce a zvlast ty "zily". Kazdopadne uz je mam v lednici, tak zkusim vic druhu a dam vedet, jak to dopadlo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jako moc podle toho člověk neuvaří, ale je to strašně zjímavý a dobře udělaný street food průvodce New Yorkem.


    26 Foods That Have Helped Define New York City
    https://www.youtube.com/watch?v=g39l56_COS4
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SOFIJKA: nevim jestli ultimátní a nevim jestli to nebyly játra:D, ale kamos je dělal zabalený do anglický slaniny
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SOFIJKA: Nepokazíš nic česnekovým kefírem se šalvějí, třeba.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Vyhlášená věc z brasileira :-)
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    BRUKEV: na špejli a je to doborta. minule jsem dělala s pepřem, česnekem a zázvorem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SOFIJKA: teď mi došlo, že grilovaná srdíčka jsem vlastně nikdy nejedl. Grilujete to na špejli, nebo nějak solo?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SOFIJKA: jen namočím v oleji a posypu kořením, ale jstli má někdo něco ultimátního, rád také vyzkouším.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    máte nějaký ultimátní recept na naložení kuřecích srdíček na gril?
    KULA
    KULA --- ---
    ZUZKAOU: přidej bobkový list, nové koření, hovězího vývar a ždibec cukru na sražení acidity. Takže dělám "rajskou" už bilion let.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Ne. Chci z domácích udělat plechovkovy :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Ty chces delat omacku z plechovkovych rajcat? Z toho ja nerad varim, je to kysely a stoji to dost prace z toho neco vytahnout. V prvni rade bych pracoval s rajcatama v celku, ktery rukama rozmelnis (sekany rajcata jsou jeste kyselejsi). No a bud bych vsadil na na cukr/sul/bobkovy list/ oregano nebo to nalejt na sofritto (cibule/rapikaty celer/mrkev) a dostatecne dlouho probublavat. Kazdymu teda ale doporucuju koupit si v DMku pasirovany rajcata za 30,- ve skle, ktery fungujou skoro stejne dobre jako cerstvy a mas to bez prace.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    RUTHLESS: opecu v hlubsim plechu v troube na pecicm papire, lehce nariznute do krizku. Tekutina vytece na plech, da se slit a nemusi se to hodiny varit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Ano, hazanku jsem od tebe viděl. Ptám se na to, jak udělat ty rajčata v konzervě, případně sugo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: nic, kouzlo té omáčky podle Hazanové je v tom že jsou tam jen rajčata, sůl, trocha vvyvařené cibule a spousta másla.

    Best Tomato Sauce Recipe from Marcella Hazan - Easy Red Pasta Sauce
    https://food52.com/recipes/13722-marcella-hazan-s-tomato-sauce-with-onion-butter
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam