• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIC
    MIC --- ---
    Pěkně prosím, je dobrý nápad dát do dlouhého hovězího vývaru kus kombu?
    (na obalu píšou vyndat - česky za jiný čas než anglicky :-) , ale já bych to tam klidně nechal zplynovat, pokud to nezačne uvolňovat něco co nemá.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Patizonový prívarok.

    Na másle orestovat patizon dokud nezesklovatí, vyndat. Přidat cibuli a česnek, restovat, přidat mouku, zalít mlíkem/vývarem + pepř, nové koření a bobkový list, vařit bešamel alespoň 20 minut, dát tam ten patizon. Přidat zakysanou smetanu, okyselit citornem, slováci tam dávají kopr, já dala petrželku a kysaný citrony.

    K tomu brambor a vejce na tvrdo.

    (to samý jde s dýní, ale ten patizon s máslem jem moc dobrej.)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DOOMBRINGER: normálně smoothie, nebo se spal a pak si to na sebe namaž
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOOMBRINGER: Kolegyně to přinesla do práce kandovaný.
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    DOOMBRINGER: Vyhodit. Fuj :D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Mám tu asi 2kg aloe vera.
    Někdo nějaký nápad co s tím?
    KELDA
    KELDA --- ---
    ADELHAIDA: Mi na chlebovém kurzu týpek vychválil Probio, že kupuje už jen od nich a prý i s nima spolupracuje na moukách pro chleba. No používám a jsme taky spokojen
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PAKOBYLKA: Mohla bejt chyba i v mouce. Vloni jsem pekla vánočku ob den po sobě a použila jsem úplně stejný postup i suroviny (droždí bylo Fala - se slonem), až na mouku. A rozdíl byl hrozně velkej. První vánočka nádherně vykynula, že jsem ji musela dvakrát přehníst, neb jsem počítala s tím, že vykyne později. Té druhé se vůbec nechtělo, nakonec kynula skoro šest hodin a teda stejně nic moc. Říkám si, že tenkrát kvůli "obilné" krizi semleli do mouky nějakou krmnou pšenici, nebo co.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    Tak nakonec mi přišlo, že ten chleba maličko vykynul, ale oproti dřívějším pečením málo. Nicméně do té trouby jsem ho práskla a vypadá i chutná v pohodě..

    A tu buchtu s jablkama jsem nakonec udělala ještě jiný recept, do kterého se dává velké množství jablek přímo do těsta.. a dobrý, myslím, že úspěch :-)
    (abyste neřekli, že se tu jen vyptávám a nic z toho)

    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    QUIP: ok, přidám :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Nic se tomu nestane. Nevim, kolik je v tom receptu drozdi, ale asi doat malo, kdyz to ma kynout pres noc. To se pouziva treba u testa na pizzu, ale kdyz tam das drozdi o neco vic, vykyne ti to klidne za dve hodiny.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    tak ono to má kynout přes noc. Můžu dát jiné droždí a zkusit upéct zítra. ale nevím,jestli nějak nevadí, když to těsto bude takhle dlouho stát (nezačnou tam nějaké nežádoucí procesy?)
    QUIP
    QUIP --- ---
    TRISSIE: pres noc by zive drozdi vykynulo i v lednici, takze bych tam zkusil zapracovat nove drozdi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA: pridat nove drozdi?
    Nebo jeste to zkus s hrnkem vrouci vody zavrit do mikrovlnky (vypnute) - je hnusne, mozna mas doma prostě zimu.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    zdar, chtěla jsem upéct chleba (úplně nejjednodušší recept- mouka, sušené droždí, voda), ale asi jsem použila nějaké staré drožší a vůbec mi to přes noc nevykynulo. Je nějaká cesta, jak to ještě zužitkovat a nevyhodit?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FERRYH: kapusticky s kulickama jsem delala a nic moc. Skoda salsiccii na ten recept :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Jo jen dodám, ze je vždycky vymackam :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Salsiccia – deset nápadů, jak použít italskou klobásu
    https://www.kucharkaprodceru.cz/salsiccia-italska-klobasa/
    nejvic jedle mi prijde cislo 10(cibulka) a 8(kapusticky)
    :O)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: na yummly jsem videla recept na noky se sal. A kapustickama na panvi, vypadalo to božsky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Jakkoli do těstovin na pánev. Klidně s cuketou s česnekem a olejem.

    Ale jako nejradši ji mám v červený omáčce nejakej no. Nicméně často ji delam i v takový “bezcerveny”, proste neomackovej styl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam