• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RUTHLESS: ok, jsem si říkal, jestli je něco echt vhodné právě pro tenhle typ odéru :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PRAASHEK: Jakoukoli. I rajce klidně. Lusky, papriku… asi ne dyni. Ale cuketa klidn
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Mám tu tofu marinované "garam masala" style. Hodil bych to do woku a k tomu cibuli, česnek, trochu čerstvého zázvoru, chilli - jakou byste k tomu švihli zeleninu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    bezpečnost jídel co se uvaří doma a pak se někam vezou.

    The Most Dangerous Foods You Can Bring To A Holiday Potluck | HuffPost Life
    https://www.huffpost.com/entry/the-most-dangerous-dishes-you-can-bring-to-a-holiday-potluck_l_6564b764e4b0827ae6155e3c
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: Jj, jen jako pozorující, bez certifikátu. Vřele doporučuju
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Tak viz zuzka
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: nebylas to ty, kdo prosel tim kurzem science cooking u harvardu?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: nevim, v kterym klubu se to resilo, krucis
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Mate k tomu někdo nějaký větší info? To mě asi fakt zajímá!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    zase oteviraji kurz na harvardu.. tusim zuzkauo tim prosla.. nebo nekdo tady..

    The Science of Cooking Professional Certificate | edX
    https://www.edx.org/certificates/professional-certificate/harvardx-the-science-of-cooking?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Ja delam podle tohodle receptu, neni tam jen olej ale i dalsi veci co s chilli
    Nuselská kuchta uvádí ...: SEČUÁNSKÝ CHILLI OLEJ A ČESNEKOVÁ CHILLI PASTA CHIU CHOW... A VZHŮRU DO ČÍNY, ŘEKL BY KRTEČEK
    https://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VSICHNIMAME: já bych dal určitě sušené, olej se pak nebude tak rychle kazit a nechal bych to tam, to zahřátí urychlí maceraci, ale čím déle to tam bude, tím víc... A pokud bych si někam dával chilli olej, tak by mě asi neštvalo, že z toho občas vypadne kus pevnýho obsahu. Jen ten česnek je takovej kvasící...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VSICHNIMAME: sušené.nevim..nalil to do misky a nechal to vychladnout, dost punk no. asi budou lepší recepty)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LYNCH: díky. Ty papričky sušené? Nechal pak obojí v té lahvičce?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VSICHNIMAME: kamarad to delal tak ze nadrcenou směs česneku a papriček zalil horkým olejem. o vikendu se to chystám vyzkoušet
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Poradíte, jak udělat ultimátně dobrý olej ochucený chilli papričkami? Mám hodně čerstvých chilli papriček, olej mohu zakoupit jakýkoliv, ale netuším, jak na to (postup a množství papriček na jednotku oleje). Hledala jsem na netu, návody se různí. Chci dobrý a pěkně vypadající olej.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: takže jsi pekla společně brambory, dýni a špek?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    povedla se mi boží dýňová polévka
    malá muškátová dýně, pár brambor (množství od oka), kus uzeného masitého špeku, kokosové mléko (jo, poněkud archivnější smetana v lednici skončila ve dřezu, takže jsem vzala, co bylo po ruce)

    dýni oloupat, nakrájet, vyndat semínka, brambory oškrábat, nakrájet třeba na půlky, kus špeku od oka, tohle byl malý špalíček, co bydlel už trochu moc dlouho v mrazáku
    upéct v troubě, teplota asi 170 °C a doba, dokud to nezačne hnědnout
    na nějaké trošce tuku osmahnout cibuli (oblíbila jsem si kachní sádlo na tyhle účely)
    pak vařit v zeleninovém vývaru, dokud se to nedá rozmixovat, přidat plechovku kokosového mléka a mixovat do hladka
    podávat s troškou zakysané smetany
    je to syté a děsně dobré
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Minulý víkend jsem byla na larpu s tematikou katarského povstání ve středověkém Languedocu a chytlo mě to tak, že jsem se z toho v rámci psychohygieny musela vyvařit. On to určitě beztak je nějaký existující recept, ale já prostě vzpomínala na herní události (spor chovatele ovcí s pěstitelem bylin, stížnost na cibuláře prodávajícího pod cenou, nóbl rodina de Mirepoix, obchodník se solí, debata o víně, místní pekař, herní mše v kostele...) a splácala to dohromady. A bylo to mnohem lepší, než jsem od "terapeutického vaření" čekala :)

    Albigenské skopové

    Opásej se zástěrou, vezmi žebra z ovce Juanity a zprudka je opeč jako katara. Přidej tymián, rozmarýn, šalvěj, česnek, cibuli za jeden stříbrný, mirepoix (směs mrkve, řapíkatého celeru a cibule), dobře osol a podlej okcitánským vínem. Dus, alespoň co bys zazpíval tucet Cuncti Simus, tucet Kyrie a tucet Sanctus. Podávej s chlebem.

    Fotky jsou focené taky pomalu středověkým telefonem.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nejlepší polívka na studený večer - miso s kukuřicí - do 5 minut hotovo, kdo nemá daší, tak použije zeleninový vývar a nebo vodu. Dobré je v tom i trošku mléka/sojového mléka.

    Miso Soup with Corn and Green Onions #misomonday
    https://www.youtube.com/watch?v=548pQDCYEUk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam