• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    87HIGHFLYER: imo naloženej :) jinak salát s balkánem a další zeleninou? nebo zapečenej se sýrem a další zeleninou?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    87HIGHFLYER: odpadkový koš?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Koupil jsem si barevnej květák. Nějakej nápad kde by to dobře vyniklo? Bez masa prosím:)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PRAASHEK: pane, vy ve svém živtě potřebujete chilli olej.

    Stačí úplně obyčejnej, do sklenice dáš pá lžic podrceného chilli. Na pánvičku naliejš stejný bjem jako má ta sklenice oleje, klidně řepkového, do něj cibuli a česnek a budeš to pomalu zahřívat, až budou zlaté a křupavé. PAk to celé naliješ na to chilli, zavřeš a necháš den stát.

    Pak kapeš či liješ všude. Včetně zmrziny. Jestli to chceš hodně aromaticky bohaté, tak

    Nuselská kuchta uvádí ...: SEČUÁNSKÝ CHILLI OLEJ A ČESNEKOVÁ CHILLI PASTA CHIU CHOW... A VZHŮRU DO ČÍNY, ŘEKL BY KRTEČEK
    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI:

    cibule, česnek, zázvr, jarní cibulka, petrželka - ale používám je minimálně na lžíce, takže spíš suroviny.

    jinak

    - světlou misopastu
    - kvašené citrony (2% , jsou jemnější než orientální s hodně soli, kamkoliv kde bych dala citron a sůl)
    - alespské papričky místo pálivé papriky - mají tam i trošku uzenou chuť a jsou hezky voňavé. https://www.chezamis.cz/bostan-pul-biber-100g
    - velmi často do něčeho kde je vývar či se něco dusí dávám bobkový list a nové koření
    - do restvaného základu rajčatovou či paprikovu pastu - takvé ty tuby
    - sečuánský chilli olej a budu na vánoce vyrábět chilli med a tipuju že si budu muset nechat sklenici.

    a zcela bez ostychu používám i glutamát sodný.

    Pátá chuť umami — oslava glutamátu | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/pata-chut-umami-oslava-glutamatu
    S2FI
    S2FI --- ---
    Do asijských jídel sečuánský chilli olej - moje závislost.. Nedělám, ale kupuju Baues
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    nic výjimečného, jako ostatní - uzená paprika na kila, tymián, asa foetida
    z ostatních dochucovadel litry rybí omáčky, Tamari a poslední dobou i dost ústřicové om.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KASUMI: drcené chilli. Dávám to do všeho poslední rok. Teda do teplých jídel. Ale zrovna jsem to nasypal i na obložený chléb na zítra k snídani...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KASUMI: polpotský, teda kampotský pepř. Nedávám ho všude, ale když už ho někam dám, tak ho tam vrznu fakt kotel.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    GENEVIEVE: za me misto cibule jarni cibulka, ale jinak jo :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MUTHA: svata čtveřice je cibule, česnek, zázvor a chilli papričky. :D
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KASUMI: secuanskej pepr, cinska smes 5 koreni, skoro kazdej den kombo cerstvej zazvor + cesnek, uzena paprika, celerova sul
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Adžika po malých dávkách.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KASUMI: Naucil jsem se pridavat vsude, kam davam rimskej kmin dat i mletej koriandr, docela to pozvedne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: tymián. toho mám suverénně největší spotřebu :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KASUMI: uzená paprika, gulášová paprika, čubrica
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KASUMI: Muškátový oříšek a šalvěj.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Uzená paprika jede dost ale nejvíc asi oregano a rozmarýna.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KASUMI: posledni cca rok koreni zaatar. Dokonale jsem se zamiloval.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jaky je vase aktualni koreni, ktery pouzivate vic, nez je asi obvykle prumerny?

    Za me uz nejakou dobu vede uzena paprika a kde se to hodi, kurkuma
    Ale rada se inspiruju dal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam