• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KASUMI: posledni cca rok koreni zaatar. Dokonale jsem se zamiloval.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jaky je vase aktualni koreni, ktery pouzivate vic, nez je asi obvykle prumerny?

    Za me uz nejakou dobu vede uzena paprika a kde se to hodi, kurkuma
    Ale rada se inspiruju dal
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RUTHLESS: ok, jsem si říkal, jestli je něco echt vhodné právě pro tenhle typ odéru :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PRAASHEK: Jakoukoli. I rajce klidně. Lusky, papriku… asi ne dyni. Ale cuketa klidn
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Mám tu tofu marinované "garam masala" style. Hodil bych to do woku a k tomu cibuli, česnek, trochu čerstvého zázvoru, chilli - jakou byste k tomu švihli zeleninu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    bezpečnost jídel co se uvaří doma a pak se někam vezou.

    The Most Dangerous Foods You Can Bring To A Holiday Potluck | HuffPost Life
    https://www.huffpost.com/entry/the-most-dangerous-dishes-you-can-bring-to-a-holiday-potluck_l_6564b764e4b0827ae6155e3c
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: Jj, jen jako pozorující, bez certifikátu. Vřele doporučuju
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Tak viz zuzka
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: nebylas to ty, kdo prosel tim kurzem science cooking u harvardu?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: nevim, v kterym klubu se to resilo, krucis
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Mate k tomu někdo nějaký větší info? To mě asi fakt zajímá!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    zase oteviraji kurz na harvardu.. tusim zuzkauo tim prosla.. nebo nekdo tady..

    The Science of Cooking Professional Certificate | edX
    https://www.edx.org/certificates/professional-certificate/harvardx-the-science-of-cooking?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Ja delam podle tohodle receptu, neni tam jen olej ale i dalsi veci co s chilli
    Nuselská kuchta uvádí ...: SEČUÁNSKÝ CHILLI OLEJ A ČESNEKOVÁ CHILLI PASTA CHIU CHOW... A VZHŮRU DO ČÍNY, ŘEKL BY KRTEČEK
    https://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VSICHNIMAME: já bych dal určitě sušené, olej se pak nebude tak rychle kazit a nechal bych to tam, to zahřátí urychlí maceraci, ale čím déle to tam bude, tím víc... A pokud bych si někam dával chilli olej, tak by mě asi neštvalo, že z toho občas vypadne kus pevnýho obsahu. Jen ten česnek je takovej kvasící...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VSICHNIMAME: sušené.nevim..nalil to do misky a nechal to vychladnout, dost punk no. asi budou lepší recepty)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LYNCH: díky. Ty papričky sušené? Nechal pak obojí v té lahvičce?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VSICHNIMAME: kamarad to delal tak ze nadrcenou směs česneku a papriček zalil horkým olejem. o vikendu se to chystám vyzkoušet
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Poradíte, jak udělat ultimátně dobrý olej ochucený chilli papričkami? Mám hodně čerstvých chilli papriček, olej mohu zakoupit jakýkoliv, ale netuším, jak na to (postup a množství papriček na jednotku oleje). Hledala jsem na netu, návody se různí. Chci dobrý a pěkně vypadající olej.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: takže jsi pekla společně brambory, dýni a špek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam