KASUMI:
cibule, česnek, zázvr, jarní cibulka, petrželka - ale používám je minimálně na lžíce, takže spíš suroviny.
jinak
- světlou misopastu
- kvašené citrony (2% , jsou jemnější než orientální s hodně soli, kamkoliv kde bych dala citron a sůl)
- alespské papričky místo pálivé papriky - mají tam i trošku uzenou chuť a jsou hezky voňavé.
https://www.chezamis.cz/bostan-pul-biber-100g- velmi často do něčeho kde je vývar či se něco dusí dávám bobkový list a nové koření
- do restvaného základu
rajčatovou či paprikovu pastu - takvé ty tuby
- sečuánský chilli olej a budu na vánoce vyrábět chilli med a tipuju že si budu muset nechat sklenici.
a zcela bez ostychu používám i glutamát sodný.
Pátá chuť umami — oslava glutamátu | Zkvašeno.czhttps://www.zkvaseno.cz/pata-chut-umami-oslava-glutamatu