• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    anketní otázka - proč sbíráte kuchařky?

    pokud je nesbíráte, je to naprosto v pořádku, a vyjadřovat se nemusíte :)
    ale spíš mě zajímají motivace těch, kteří i v dnešní době, kdy na internetu je 13 foodbloggerů do tuctu, stejně pravidelně odcházejí z knihkupectví s tlustou knihou tištěnou na křídovém papíře, kterou si doma uloží na poličku k dalším barevným obálkám.

    já sama jsem z rodiny knihomolské, sbírat knihy je "this is the way", a o kuchařkách to platí taky. Až u tchýně jsem zjistila, že to tak nemají všichni, tchýně má kuchařky dohromady dvě (ta druhá je ode mne, bo jsem je viděla koukat na Prostřeno, tak jsem jim koupila kuchařku k pořadu, oni ji dali do skříňky a od té doby se na ni práší úplně stejně jako na tu první, protože tchýně od odstěhování dětí moc nevaří).
    Ale stejně je v těch kuchařkách něco tak strašně lákavýho... jsem schopná si kuchařku večer vytáhnout a se skleničkou vína jí listovat a snít o životě, v němž se vyskytují tyhle krásný jídla (a ne pět ultrakonzervativních strávníků, kteří se začnou ošklíbat i při změně poměru oregana a bazalky v boloňské omáčce). A pak samozřejmě jdu a vařím podle něčeho už odzkoušeného/rodinného, vlastního zpracování obsahu ledničky nebo podle výsledku zoufalého googlení na dotaz typu "pasta chicken broccoli" :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hezky udělaá stránka o nápojích, u mocktailu vysvětlují proč a jak to dělají. Nepoužívají "nealkoholcké alkohol" Jako wtf vodka bez alkoholu?

    Easy Mocktails Recipes - Best Drink Recipes - Mocktail Recipes
    https://mocktail.net/recipe-index/
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Dostal jsem Salente Ario II.
    Máte to někdo ? Nějaký vaše oblíbený recepty?
    Zatím jsem v tom udělal rýži pro psa :-D a teď se chystám udělat závitky a prubnout ten horkovzduch
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOOMBRINGER: To věřím, některý kusy by ani Skot nesnědl:-D
    MIST
    MIST --- ---
    SARGO: do salatu, salatovych zalivek a obaluji se v nem ryby.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOOMBRINGER: no jako starej nekastrovanej beran je úplně jiná liga :-D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADELHAIDA: To si ještě neměla fakt starýho smradlavýho berana. Já to mám taky rád, ale jednou jsem po 6 hodinách trápení troubě s hromadou česneku, rozmarýny a vína zaplakal. Doslova.
    Po ochutnání mě ta beranina začala úplně pálit v nose. Ten smrad úplně těkal, že mi z toho normálně vytryskly slzy. Skoro jsem se z toho poblil..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JESTEDMAN: Staré kusy se dost často melou - taky se zkrátí doba přípravy a jde to i "naředit", aby to nebylo tak cítit. Já mám teda ten pach občí prdele ráda, tak ředit nepotřebuju:-) Klasicky kebab, kofty, čufty, se zeleninou a harrisou...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARGO: v litine je maku hodne, ale hlavni ingredience to teda neni.
    Litina - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/9588-litina/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JESTEDMAN: Jednou jsme dostali kytu z neceho co mela byt ovce, pravda vek neznam. Faktem je ze mrtvolny zapach jsme vetrali z bytu jeste par dni po akci, ze to nikdo nejedl asi zminovat nemusim. Ovce imho jen mlady, resp jehneci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESTEDMAN: pilaf/birjani/tajine/kari. Prostě dlouhé dušení s kořením.

    A nakládej to do něčeho slaného a kyseléh - jogurt, octový lák, víno. Když to naložíš okrájené od kosti, tak na 24 h, pokud chceš z nějakého důvodu zpracvávat celu kýtu i s kostí, tak to opatlej nějakou slanokyselu kaší a zabal do folie a nech v lednici tak 3 dny. Pokud bys to chtěl péct, tak prostě pomalu a dlouho. Jinak je tvůj kámoš papiňák.

    SIMPLE MUTTON PULAO RECIPE | SPICY MUTTON PULAO RECIPE | MUTTON PULAO
    https://www.youtube.com/watch?v=SfWphyKca5c


    EID SPECIAL MUTTON CURRY | MUTTON GRAVY | MUTTON CURRY BY SPICE EATS
    https://www.youtube.com/watch?v=uEl7cLuhWHM


    SIMPLE MUTTON BIRYANI FOR BEGINNERS | MUTTON BIRYANI WITH BIRYANI MASALA | MUTTON BIRYANI RECIPE
    https://www.youtube.com/watch?v=E49fvjd6vtg



    Případně irish stew, jestli chceš méně koření -ale zase s papiňákem a nejdřív to jen udus do měkka s cibulí a vývarem a terpve pak přidej na 15 minut mrkev, pórek a brambory

    How authentic Irish stew is made
    https://www.youtube.com/watch?v=TYwv4ACc4iA
    SARGO
    SARGO --- ---
    Nenapadá vás prosím někoho jídlo, které není sladké, ale hraje v něm hlavní roli (ne jen posypat) mák?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    dostanu něco skopové kýty, problém je, že ovečka je již důchodová (prý i 10 let), tak jsem se uvolil, že to zkusím otestovat. Má někdo nějaký nápad, jak z toho udělat něco poživatelného? Počítám že to naložím na den do mléka a pak budu dlouho dusit nebo péct, ale ten věk mě trochu děsí.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: jo a neboj, nemusis pridavat zadnout ekutinu, ten tycak z toho tu pomazanku udela, ono si to vezme tuk z tech skvarku a bude to prima.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VOMAJDA: Hoď je do nádoby, přidej horcici, cesnek a vem tyčákem. Přidej najemno cibuli (někdo mele s ostatním, já mám rád kousek) a přidej nastrouhaný vajíčko. Případně kyselou okurku. Paprika, sůl, pepř, chilli… podle chuti.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Poradíte někdo nějakej ověřenej super recept na škvarkovou pomazánku? Vyškvařil jsem si doma kančí škvarky, chtěl bych je nějak zpracovat a nevím úplně jak to udělat co nejlépe.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Moc děkuju, byly vynikající. Neměla jsem chilli omáčku, tak jsem použila maďarskou paprikovou pastu a super, jen do toho příště ještě přidám papričku. Ta pasta sama pálí jako čert, ale s tím máslem to nějak zjemnělo:-)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ADELHAIDA: co udělat klasický buffalo wings? Ty jsou do kysela, sladký nejsou. A imho jsou to nejlepší křidýlka ze všech.

    Buffalo Chicken Wing Sauce Recipe
    https://www.allrecipes.com/recipe/219109/buffalo-chicken-wing-sauce/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte prosím recept na zajímavou pálivou marinádu (na kuřecí křídla), která NENÍ sladká? Díky.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: vektory olfaktorické katastrofy jsou kapičky tuku, takže je potřeba sanovat takový ten jemný aerosol, co se kolem pánve usadí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam