anketní otázka - proč sbíráte kuchařky?
pokud je nesbíráte, je to naprosto v pořádku, a vyjadřovat se nemusíte :)
ale spíš mě zajímají motivace těch, kteří i v dnešní době, kdy na internetu je 13 foodbloggerů do tuctu, stejně pravidelně odcházejí z knihkupectví s tlustou knihou tištěnou na křídovém papíře, kterou si doma uloží na poličku k dalším barevným obálkám.
já sama jsem z rodiny knihomolské, sbírat knihy je "this is the way", a o kuchařkách to platí taky. Až u tchýně jsem zjistila, že to tak nemají všichni, tchýně má kuchařky dohromady dvě (ta druhá je ode mne, bo jsem je viděla koukat na Prostřeno, tak jsem jim koupila kuchařku k pořadu, oni ji dali do skříňky a od té doby se na ni práší úplně stejně jako na tu první, protože tchýně od odstěhování dětí moc nevaří).
Ale stejně je v těch kuchařkách něco tak strašně lákavýho... jsem schopná si kuchařku večer vytáhnout a se skleničkou vína jí listovat a snít o životě, v němž se vyskytují tyhle krásný jídla (a ne pět ultrakonzervativních strávníků, kteří se začnou ošklíbat i při změně poměru oregana a bazalky v boloňské omáčce). A pak samozřejmě jdu a vařím podle něčeho už odzkoušeného/rodinného, vlastního zpracování obsahu ledničky nebo podle výsledku zoufalého googlení na dotaz typu "pasta chicken broccoli" :-)