Hola, jak děláte takový to moravský dušený zelí? Ať dělám, jak dělám, mám chuť vždy fajn až vynikající, ale na talíři to furt pouští vodu. Nedaří se mi trefit optimální úroveň zahuštění. Zahušťuju syrovou bramborou, v nouzi alternativně moukou, výsledky jsou podobné.
Vlastně nejlepších výsledků dociluju, když extra na pánvi vypeču slaninu na škvarky, ty dám stranou, vypečený sádlo zapráším moukou a udělám sádlovou jíšku. Tou pak zahustím dušený zelí a škvarkama zelí posypu na talíři. Nápad jistě dobrý, ale - ruku na srdce - to už je jiná soutěž a nejde o čvachtavý moravský zelíčko, jak ho známe a milujeme.
Já bych chtěl spolehlivě trefovat tu klasiku z lidových jídelen a poctivých čtyřek.
Děkuji za tipy, nejspíš mi něco furt uniká.