DOCKINEZ: pokud chceš zahuštěné zelí, musíš ho zahustit. Tradičí mravské zelí je zahuštěné jíškou. Jíška není žádný zločin, jíška je zcela reguérní kulunární technika. Debilní je, pokud řídký guláš nastavuješ tunu nedovařené mouky. Ale podstata moravského zelí je, že je zahuštěné moukou. Ten škob se pak líp emluguje s tukem z vepřvéh a proto to funguje.
Takže hezky hezky opraž mouku v sádle, podlij tekutinou, přidej zelí a udus do měkka. Jestli to chceš hodně ňuňat, tak vypraž slaninu, dej stranou, na tuku restuj cibuli, přidej mouku a udělej světlou cibulovou jíšku, pak přidej zelí, osol, přidej pepř a kmín restuj než zavadne, trošku podlij a dus, hlídej jak moc pouští zelí šťávu a jak moc se ti to odpařuje.