KASUMI: maso je "velvetovaný" - nakrájíš na tenký plátky a přidáš škrob, bílek, sůl a sojovku. Nechýš marinovat přes noc. Pak to buď osmažíš ve vyší vrstvě oleje a nebo oblanšíruješ. Klidně to jde udělat dobředu a zamrazit. Pak to přidáváš do stir fry.
How to Velvet Chicken, Pork, and Fish for Stir Fries: An Introduction to Water-Velvetinghttps://www.seriouseats.com/chinese-velveting-101-introduction-water-velvetingJinak v rámci české číny ta chuť bude daná především v tom, že to je mastné, je tam hodně sojovky a je to hodně oslazené.
Na omášku smíchej běžnou sojovku s troškou tmavé sojovky, cukr, sůl, bílý pepř, torchu vody a škrobu.
DO velké pánve na prudko dej olej, do něj nasekané chilli, česnek, zázvor a chvíli to nech a přidej bílé části jarní cibulkya případně červenou kapii a chvli restuj, pak k tomu přidej maso a nesolený pražený arašídy, zalij omáčkou, nech zhoustnout. Pak přidej zelenou část jarní cibulky