• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: kouknu na předepsaný čas, dám vařit a minutu až dvě před začínam ochutnávat
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: vařím podle času, jen uberu cca 10 %
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: nejsem odbornik. Kolega mi jednou poradil molisany, ktery maj casto v akci v kauflandu, tak je vetsinou beru a jsou super.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Zrovna u testovin je ten rozdil v kvalite hodne poznat - to samozrejme neznamena ze se dobry nedaji koupit v lidlu. Barillu rad nemam, prijde mi draha, za podobny penize se z tech mainstream da koupit treba to Rummo, ktery mi chutna vic a ma lepsi strukturu (jde teda o tu barillu v zakladni rade, delaji i premiovy a to je v pohode). Nekdy se da dohledat doba suseni, cim delsi tim lepsi, ale to uz je takova nerdovina

    Tady je fajn video

    How to BUY PASTA like an Italian (It will Change your Pasta Game Forever)
    https://youtu.be/mYsffeNkslA?si=TziXtZEWi8SE_awB
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Rozdil je to docela velkej, nejenze to lip chutna, je to z lepsi psenice a postup suseni je spravne pomalej. Tak hlavne ti ty nedovareny testoviny pustej do omacky skrob, kdyz je dovaris na panvi, coz je i duvod proc si merit pri vareni cas.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    A ja teda chodim na testoviny vlastne vyhradne jen do italskejch potravin. Barillu koupim jen kdyz chci delat testovinovej salat a tak koupim vrtule :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: To moc lepsi nez pises u nas v beznem krame nesezenes, ja teda jeste nepohrdnu De Cecco.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: cestovinovu debatu som nedavno zacala vo vedlajsom klube, ked som si zabudla tasku s nakupom v taliansku. zhanala som bronzom vytlacane - teda "lepsie" - v supermarketoch. vdaka pomoci z naslednej diskusie uz teraz viem, ze sa daju rummo ci la molissana zohnat v beznej sieti (kaufland, billa), privatne znacky billy, lidlu tiez bronzove ponukaju. ide o to, aby na nich bolo uvedene "trafilata al bronzo".

    rozdiel je vidiet tu: [XAJA @ Rádi jíme...]

    debata s tipmi zacina tu: [XAJA @ Rádi jíme...]

    no a na "nase" cestovinove jedla, teda sunkofleky, rezance s makom a pod. pouzivam bud talianske cerstve, alebo nase vajecne cestoviny.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Asi nekdy udelam proste test testovin, kdo se v tom ma vyznat :-) Zrovna u nich mi prijde, ze ten rozdil je malej (nebo spis ze my, cesi, ho neumime rozeznat). protim vajecne a bezvajecne jsou proste zasadni rozdil a i ve zpusobu pouziti, zejo.

    Nicmene vy fakt nekdo varite testoviny podle casu? :D Ja je vzdycky uziram a zkousim, jestli uz jsou tak, jak je chci mit.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Obecně dobře ty těstoviny, co jsou vyráběny tou bronzovou hlavici (jsou hrubší na povrchu a dobře pojimaji omacku)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tuhle jsem v Penny koupil tyhle trubky, byly zrovna ve výrazný slevě asi za dvacku. A dobrý, za nás spokojenost.

    Ale těstoviny jíme spíš výjimečně, hrozně po nich přibírám a při větší konzumaci bych brzy významně zakřivoval časoprostor.

    Family Guy - Orbit
    https://www.youtube.com/watch?v=v9Y-lx4PkZ4


    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Barilla. Prodávaj i rodinný balení a dá se spolehnout na počet minut, za kterej budou al dente, kterej uváděj na obalu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: Rummo, pravidelně v akci v Albertu za 40Kč, občas Barilla nebo Riscossa. Na zapečený fleky s uzeným jedině Zátkovy.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    pamatuju si ruzny blbosti, ale značku těstovin ani boha, vim ze v Lidlu prodávají jednu italskou značku co mi chutná a v bille jsem ted kupoval akci "billa premium" různý druhy těstovin a ty jsou taky super
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nejsem těstovinový hipster, chutnají mi i špagety z Lidlu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Olivac jsme probrali, carbonaru taky.
    Jak to mate s testovinama? Nejake oblibene znacky? U nas zatim vede la Molisana pripadne Rummo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Ne. Carbonara maj jeden recept.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Máš pravdu. Každopádně s cuketou je to ještě v pohodě, prostě vegetarianská verze, nemyslím, že by to bylo lepší s jinou zeleninou nebo snad třeba s tofu, sejtanem nebo tempehem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Tak to zase sorry carbonara jsou proste žloutek, pecorino, pepř a guanciale. Nazdar.

    Cesnek je jak cuketa nebo smetana.

    Ale ať si to kazdej dela jak chce, jen to nazývá například carbonara s cuketou. Nebo smetanou. Nebo česnekem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: maso je "velvetovaný" - nakrájíš na tenký plátky a přidáš škrob, bílek, sůl a sojovku. Nechýš marinovat přes noc. Pak to buď osmažíš ve vyší vrstvě oleje a nebo oblanšíruješ. Klidně to jde udělat dobředu a zamrazit. Pak to přidáváš do stir fry.
    How to Velvet Chicken, Pork, and Fish for Stir Fries: An Introduction to Water-Velveting
    https://www.seriouseats.com/chinese-velveting-101-introduction-water-velveting

    Jinak v rámci české číny ta chuť bude daná především v tom, že to je mastné, je tam hodně sojovky a je to hodně oslazené.

    Na omášku smíchej běžnou sojovku s troškou tmavé sojovky, cukr, sůl, bílý pepř, torchu vody a škrobu.

    DO velké pánve na prudko dej olej, do něj nasekané chilli, česnek, zázvor a chvíli to nech a přidej bílé části jarní cibulkya případně červenou kapii a chvli restuj, pak k tomu přidej maso a nesolený pražený arašídy, zalij omáčkou, nech zhoustnout. Pak přidej zelenou část jarní cibulky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam