sorry jako vsichni ale tohle je original Kung Pao:
Chef's Favorite Kung Pao Chicken and Pepper Chicken l Authentic Chinese Foodhttps://www.youtube.com/watch?v=mQufT9XjimYpricemz nevadi mi ani tak treba pritomnost nekterych surovin, co tam nekdo dava - zazvor?? jedla soda - ale fuj!?! sezamovy olej a ocet do Kung pao take nepatri... a bacha na ten cukr! - nektere sojovky uz jsou slazene a vino Shao xing je uz samo dost sladke...
a pokud vas zajima co tam dava za suroviny nejprve do masa a pak do zalivky, tak odhaduji podle mych receptur a praxe tohle:
sojovka (lzice), sul(nemusi bejt, kdyz je sojovka vic slana, klidne vynechat) a ve vode rozpusteny bramborovy skrob (ne kukuricny!! lzicka skrobu na dve az tri lzicky vody...)
a zalivka do jidla (a zahusteni):
Glutasol, lzice tmave sojovky(muze bejt vice, podle velikosti porce, ale take to lze JESTE dochutit svetlou sojovkou az na taliri, tak to neprehanejte...), dve lzice vina Shao xing, lzice rozpusteneho skrobu, (pokud pridavate do Kung paa nejake mlete nebo drcene koreni, tak take do tehle zalivky vmichat)
a vse ostatni uz vidite na videu... profik s tim pracuje skvele... :O)
jen zduraznim nekolik dulezitych okamziku: cele smazeni je uzasne rychle! take maso nemusi byt nejake hrozne dlouho nakladane... staci par minut ... maso opravdu na tuku jen zatahnete a pak hned dalsi suroviny, at zustane vlacne, stavnate a mekke!
vsimnete si ze z chilli papricek odstranuje seminka ... to aby ti nebylo az tak ostre! ...jinak ja radej pouzivam cerstve chilli a take odstranim seminka a nepouzivam jich tak moc... :O)) tohle mnozstvi by me asi zabilo :O))
cela priprava pokrmu na extremne rozpalene plotne! zadne tlumeni ohne atd... mozna jen na par okamziku kdy pridavate zalivku, ale ja to delam, tak ze v ten okamzik zvednu wok panev nad plamen a trosku mimo pridam druhou rukou zalivku, a pak prohodima - zamicham a opet prilozim na plnej plamen...
bohuzel cina se na elektrice dela hodne blbe, tak vam moc neporadim jak na to na el. plotnach... :O((