• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Zmražený stehna zavážu do igeliťáku a igeliťák s masem vrznu do hrnce s teplou vodou z vodovodu. Během hodinky solidně povolej, osuším je a dá se s nima pracovat.

    Možná to není dost puristická metoda, ale ve výsledku nepoznám rozdíl oproti stehnům přes noc rozmrzajícím v chladničce.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: rozmrazovací nastavení na mikrovlnce? když podstřelíš váhu a necháš je "dojít" při pokojový teplotě, tak ani nehrozí, že se ti v té mikrovlnce uvaří.
    Jinak třeba krůtí stehna na másle v crockpotu začínám klidně rovnou zmrzlý, jen jim dám víc času, ale ty mražený věci se blbě koření, takže všechny ty "do kůže vmasírujte" jsou mimo. A obecně u těch mražených věcí se to pak peče na nižší teplotu a delší dobu. Úspěšně jsem takhle svého času mrazila syrovou ochucenou sekanou, co jde z mrazáku rovnou do trouby, taky to fungovalo :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: jo a mate tip na to, kdyz ty stehna proste nestiham (zapominam) rano vyytahnout z mrazaku? :D Jsem debil, ale proste nedavam... Daji se hodit "mrazeny" (treba tri hodiny pri pokojovy teplote po te, co se vratim z rpace) do troubu? nebo je to blbost?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LYNCH: Cim lepsi testoviny, tim mensi sance, ze je rozvaris.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ:
    máš-li dost času: syrové brambory na plátky, smíchat v pekáči s baby karotkami, osolit a okořenit bazalkou, stehnat lehce "otlapkat" olejem, osolit a obazalkovat, položit na brambory, přikrýt alobalem a 2,5 hodiny péct na 160 a pak půl hodiny odkryté na 180C.

    nemáš-li dost času a máš remosku: syrové brambory na plátky smíchat s nakrájenou oblíbenou tvrdou zeleninou (mrkev, dýně, pastiňák, celer, směs...), osolit a přidat oblíbenou sušenou bylinku (já ráda tymián), na to položit osolená obylinkovaná stehna, kousek másla a péct cca hodinu, než jsou brambory měkké.

    máš-li navíc v lednici mírně unavenou zeleninu: udělat vývar a přihodit jedno stehno, ať je maso na obrání do polévky. Dokonce ani nemusí být rozmrazené, i když samozřejmě nejlepší postup je rozmrazit a opéct, aby chytlo barvu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: u značky, kterou používám pravidelně, vím, jak dlouho to bude trvat (což není nutně to, co se píše na obale), a pak nemusím stát v kuchyni a hlídat, až zazvoní minutka, tak vím, že to je (jasně, jednu otestuju, ale stejný proces obvykle vede ke stejnému výslekdu). Průběžně ochutnávám, jen když minutku zapomenu nařídit :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: peceny v jednom pekaci se zelim a bramborem. Vyvar ze stehen a pak to obrat do "co dum dal ceskyho rizota/pilafu".
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: na marockej způsob
    k postupu mam jen tohoe, ale to jde určitě nekde dohledat, je to easy
    Marinované kuře z jednoho pekáče 4 porce Jídla z jednoho hrnce, nebo pekáče jsou super. Málo uklízení a skvělej upřímnej v... | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/CxruyHbMUfr/?igsh=MW1xeWRobDMzZTNzZg==
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: nedávno jsem tu daval ty stehna pečený s bramborama a olivama. to mně hrozně baví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, nemáte pls nějakej čupr tip na využití kuřecích stehen? Nějak se mi kupí v mražáku a nestíhám je zpracovávat.

    Kuřecí řízky umím, ale vykošťování stehen mě s**e, tak něco, do čeho jdou stehna vcelku, díky :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    taky nastavuju budík, mám rád fakt al dente. jak je rozvařím tak jsem naštvanej
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    tchýně je háže proti obkladu v kuchyni, když se jí přilepí tak jsou prej hotový :D

    ona je takova ta klasická skola kečup+eidam takže kupuje ty nejlevnější a neřeší to
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Když vařím pro děti, dělám u toho ještě dost dalších věcí. Vědět, že až zazvoní budík, mám minutu na to, dostat se ke sporáku, je velmi fajn, protože bohužel nemůžu každou chvíli ochutnávat, a rozvařený těstoviny riskovat nehodlám. Takže ten odpovídající čas na obalu je hlavnķ důvod, proč kupuju Barillu, i když to nejsou ty nejlepší těstoviny v daný cenový kategorii. Když chci nejlepší těstoviny na světě, udělám si je sama:-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: kouknu na předepsaný čas, dám vařit a minutu až dvě před začínam ochutnávat
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: vařím podle času, jen uberu cca 10 %
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: nejsem odbornik. Kolega mi jednou poradil molisany, ktery maj casto v akci v kauflandu, tak je vetsinou beru a jsou super.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Zrovna u testovin je ten rozdil v kvalite hodne poznat - to samozrejme neznamena ze se dobry nedaji koupit v lidlu. Barillu rad nemam, prijde mi draha, za podobny penize se z tech mainstream da koupit treba to Rummo, ktery mi chutna vic a ma lepsi strukturu (jde teda o tu barillu v zakladni rade, delaji i premiovy a to je v pohode). Nekdy se da dohledat doba suseni, cim delsi tim lepsi, ale to uz je takova nerdovina

    Tady je fajn video

    How to BUY PASTA like an Italian (It will Change your Pasta Game Forever)
    https://youtu.be/mYsffeNkslA?si=TziXtZEWi8SE_awB
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Rozdil je to docela velkej, nejenze to lip chutna, je to z lepsi psenice a postup suseni je spravne pomalej. Tak hlavne ti ty nedovareny testoviny pustej do omacky skrob, kdyz je dovaris na panvi, coz je i duvod proc si merit pri vareni cas.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    A ja teda chodim na testoviny vlastne vyhradne jen do italskejch potravin. Barillu koupim jen kdyz chci delat testovinovej salat a tak koupim vrtule :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: To moc lepsi nez pises u nas v beznem krame nesezenes, ja teda jeste nepohrdnu De Cecco.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: cestovinovu debatu som nedavno zacala vo vedlajsom klube, ked som si zabudla tasku s nakupom v taliansku. zhanala som bronzom vytlacane - teda "lepsie" - v supermarketoch. vdaka pomoci z naslednej diskusie uz teraz viem, ze sa daju rummo ci la molissana zohnat v beznej sieti (kaufland, billa), privatne znacky billy, lidlu tiez bronzove ponukaju. ide o to, aby na nich bolo uvedene "trafilata al bronzo".

    rozdiel je vidiet tu: [XAJA @ Rádi jíme...]

    debata s tipmi zacina tu: [XAJA @ Rádi jíme...]

    no a na "nase" cestovinove jedla, teda sunkofleky, rezance s makom a pod. pouzivam bud talianske cerstve, alebo nase vajecne cestoviny.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Asi nekdy udelam proste test testovin, kdo se v tom ma vyznat :-) Zrovna u nich mi prijde, ze ten rozdil je malej (nebo spis ze my, cesi, ho neumime rozeznat). protim vajecne a bezvajecne jsou proste zasadni rozdil a i ve zpusobu pouziti, zejo.

    Nicmene vy fakt nekdo varite testoviny podle casu? :D Ja je vzdycky uziram a zkousim, jestli uz jsou tak, jak je chci mit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam