• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: s rajskou, na paprice, na kořenový zelenině, uvařit jako pho, polívka, upéct a natrhat s bbq omáčkou do burgru/sandwiches
    Upéct našpikovany alabazant. Se zelím alakachna.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: jo a mate tip na to, kdyz ty stehna proste nestiham (zapominam) rano vyytahnout z mrazaku? :D Jsem debil, ale proste nedavam... Daji se hodit "mrazeny" (treba tri hodiny pri pokojovy teplote po te, co se vratim z rpace) do troubu? nebo je to blbost?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ:
    máš-li dost času: syrové brambory na plátky, smíchat v pekáči s baby karotkami, osolit a okořenit bazalkou, stehnat lehce "otlapkat" olejem, osolit a obazalkovat, položit na brambory, přikrýt alobalem a 2,5 hodiny péct na 160 a pak půl hodiny odkryté na 180C.

    nemáš-li dost času a máš remosku: syrové brambory na plátky smíchat s nakrájenou oblíbenou tvrdou zeleninou (mrkev, dýně, pastiňák, celer, směs...), osolit a přidat oblíbenou sušenou bylinku (já ráda tymián), na to položit osolená obylinkovaná stehna, kousek másla a péct cca hodinu, než jsou brambory měkké.

    máš-li navíc v lednici mírně unavenou zeleninu: udělat vývar a přihodit jedno stehno, ať je maso na obrání do polévky. Dokonce ani nemusí být rozmrazené, i když samozřejmě nejlepší postup je rozmrazit a opéct, aby chytlo barvu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: peceny v jednom pekaci se zelim a bramborem. Vyvar ze stehen a pak to obrat do "co dum dal ceskyho rizota/pilafu".
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: nedávno jsem tu daval ty stehna pečený s bramborama a olivama. to mně hrozně baví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, nemáte pls nějakej čupr tip na využití kuřecích stehen? Nějak se mi kupí v mražáku a nestíhám je zpracovávat.

    Kuřecí řízky umím, ale vykošťování stehen mě s**e, tak něco, do čeho jdou stehna vcelku, díky :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    taky nastavuju budík, mám rád fakt al dente. jak je rozvařím tak jsem naštvanej
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    tchýně je háže proti obkladu v kuchyni, když se jí přilepí tak jsou prej hotový :D

    ona je takova ta klasická skola kečup+eidam takže kupuje ty nejlevnější a neřeší to
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Když vařím pro děti, dělám u toho ještě dost dalších věcí. Vědět, že až zazvoní budík, mám minutu na to, dostat se ke sporáku, je velmi fajn, protože bohužel nemůžu každou chvíli ochutnávat, a rozvařený těstoviny riskovat nehodlám. Takže ten odpovídající čas na obalu je hlavnķ důvod, proč kupuju Barillu, i když to nejsou ty nejlepší těstoviny v daný cenový kategorii. Když chci nejlepší těstoviny na světě, udělám si je sama:-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: kouknu na předepsaný čas, dám vařit a minutu až dvě před začínam ochutnávat
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: vařím podle času, jen uberu cca 10 %
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: nejsem odbornik. Kolega mi jednou poradil molisany, ktery maj casto v akci v kauflandu, tak je vetsinou beru a jsou super.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Zrovna u testovin je ten rozdil v kvalite hodne poznat - to samozrejme neznamena ze se dobry nedaji koupit v lidlu. Barillu rad nemam, prijde mi draha, za podobny penize se z tech mainstream da koupit treba to Rummo, ktery mi chutna vic a ma lepsi strukturu (jde teda o tu barillu v zakladni rade, delaji i premiovy a to je v pohode). Nekdy se da dohledat doba suseni, cim delsi tim lepsi, ale to uz je takova nerdovina

    Tady je fajn video

    How to BUY PASTA like an Italian (It will Change your Pasta Game Forever)
    https://youtu.be/mYsffeNkslA?si=TziXtZEWi8SE_awB
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Rozdil je to docela velkej, nejenze to lip chutna, je to z lepsi psenice a postup suseni je spravne pomalej. Tak hlavne ti ty nedovareny testoviny pustej do omacky skrob, kdyz je dovaris na panvi, coz je i duvod proc si merit pri vareni cas.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    A ja teda chodim na testoviny vlastne vyhradne jen do italskejch potravin. Barillu koupim jen kdyz chci delat testovinovej salat a tak koupim vrtule :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: To moc lepsi nez pises u nas v beznem krame nesezenes, ja teda jeste nepohrdnu De Cecco.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: cestovinovu debatu som nedavno zacala vo vedlajsom klube, ked som si zabudla tasku s nakupom v taliansku. zhanala som bronzom vytlacane - teda "lepsie" - v supermarketoch. vdaka pomoci z naslednej diskusie uz teraz viem, ze sa daju rummo ci la molissana zohnat v beznej sieti (kaufland, billa), privatne znacky billy, lidlu tiez bronzove ponukaju. ide o to, aby na nich bolo uvedene "trafilata al bronzo".

    rozdiel je vidiet tu: [XAJA @ Rádi jíme...]

    debata s tipmi zacina tu: [XAJA @ Rádi jíme...]

    no a na "nase" cestovinove jedla, teda sunkofleky, rezance s makom a pod. pouzivam bud talianske cerstve, alebo nase vajecne cestoviny.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Asi nekdy udelam proste test testovin, kdo se v tom ma vyznat :-) Zrovna u nich mi prijde, ze ten rozdil je malej (nebo spis ze my, cesi, ho neumime rozeznat). protim vajecne a bezvajecne jsou proste zasadni rozdil a i ve zpusobu pouziti, zejo.

    Nicmene vy fakt nekdo varite testoviny podle casu? :D Ja je vzdycky uziram a zkousim, jestli uz jsou tak, jak je chci mit.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Obecně dobře ty těstoviny, co jsou vyráběny tou bronzovou hlavici (jsou hrubší na povrchu a dobře pojimaji omacku)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tuhle jsem v Penny koupil tyhle trubky, byly zrovna ve výrazný slevě asi za dvacku. A dobrý, za nás spokojenost.

    Ale těstoviny jíme spíš výjimečně, hrozně po nich přibírám a při větší konzumaci bych brzy významně zakřivoval časoprostor.

    Family Guy - Orbit
    https://www.youtube.com/watch?v=v9Y-lx4PkZ4


    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Barilla. Prodávaj i rodinný balení a dá se spolehnout na počet minut, za kterej budou al dente, kterej uváděj na obalu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: Rummo, pravidelně v akci v Albertu za 40Kč, občas Barilla nebo Riscossa. Na zapečený fleky s uzeným jedině Zátkovy.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    pamatuju si ruzny blbosti, ale značku těstovin ani boha, vim ze v Lidlu prodávají jednu italskou značku co mi chutná a v bille jsem ted kupoval akci "billa premium" různý druhy těstovin a ty jsou taky super
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nejsem těstovinový hipster, chutnají mi i špagety z Lidlu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Olivac jsme probrali, carbonaru taky.
    Jak to mate s testovinama? Nejake oblibene znacky? U nas zatim vede la Molisana pripadne Rummo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam