• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Hrabětický chřest byl brzo, pak kvůli ochlazení přibrzdil, teď je zas dostupný. Objednávám si u bedýnkářů v Brně.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Dík za info. Tak půjdu do Kauflandu pro nemeckej :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: českej chřest v maloobchodě a nebo v praze na trzích levnější nebude- jesti chceš levnější, tak si zajeď na farmu. Levnej chřest je slovenskej a nebo německej v supermarketech typu kaufland, penny a podobně. Českého chřestu je obecně málo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: 🤷‍♀️ jsem videla cesky a vzala to a nekoukala na cenu

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím vás, je už nejakej ceskej chřest? Protože ty ceny, co potkávám… to je unreal (200 za kilo minimum)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MIKE_HEKTIK: krajim na kostičky. Vyhovuje mi to tak a i víc chutná. Tchýně strouha a je to víc hmota, já mám ráda že je zelenina na skus.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MIKE_HEKTIK: jak které. Záleží, zda pak ještě pasíruju, u některých omáček mám rád přiznanou strukturu, atd.
    Obecně preferuji krájení, u bolognese rozhodně krájím.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKE_HEKTIK: Vždycky krajim. Nestrouham takřka nikdy. Jen když je to nějaká plňka třeba.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MIKE_HEKTIK: ja podle masa. kdyz je mletý tak na jemno na kosticky, když jsou to vetsi kostky tak vetsi kusy atd
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    Na pripravu zeleninovych, zelenino-masovych omacek typu bolognese, zeleninu krajite nebo strouhate?
    vzdyky jsem to delal sliced, ale spousta kucharu doporucuje grated, ted ctu
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Pravdu díš!
    TRISSIE: To je sice pravda, ale zas nevytvoří rychle pevnej poklop, ale dýl se táhne, takže je šance, že ji rozdistribuuješ do víc soust.
    ILTU: Jana tehdy neblinkala, dost jsem ji za to obdivovala. Jen ji dala na talíři stranou a jedla dál.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Červeně?
    ILTU
    ILTU --- ---
    ADELHAIDA: Žvýkačka! Budu blikat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: gouda je tučnější a rozteče se daleko líp, než eidam třicítka, co tam byla původně :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Okurka na čtvrtiny.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já mám nutkání udělat základ jako katův šleh.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Jako... používám parmazánovitý sejry, ale na srbským rizotu musí bejt placka ze slepenýho eidamu a jako obloha teplá gumovitá okurka rozkrojená na půlku (jinak miluju co nejmenší a nejkřupavější okurčičky). Jenom teda když to pak jím, tak nějak pořád čekám, kdy narazím na žvejkačku, jako se to stalo spolužačce Janě Kühnový ve školní jídelně.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LYNCH: Zajímavý to bylo i s konzervou leča s klobásou. :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: ja nekde cetl že tam patří vepřová konzerva
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Když delas srbsky rizoto, dej tam mletý maso a eidam :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam