• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: v Lidlu dnes ceskej zelenej za 100 půl kg
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: prilis teple? a vejce se teplem srazi?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mel jsem zdrclou holandlanskou omáčku. Čím by to pls mohlo být? Vejce moc? Nebo málo udělaný naopak? Nebo moc kyselý? Dělal jsem z jednoho zloutku, takže poměry tvrdě od oka… chci aby byla ráno perfektní :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Hrabětický chřest byl brzo, pak kvůli ochlazení přibrzdil, teď je zas dostupný. Objednávám si u bedýnkářů v Brně.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Dík za info. Tak půjdu do Kauflandu pro nemeckej :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: českej chřest v maloobchodě a nebo v praze na trzích levnější nebude- jesti chceš levnější, tak si zajeď na farmu. Levnej chřest je slovenskej a nebo německej v supermarketech typu kaufland, penny a podobně. Českého chřestu je obecně málo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: 🤷‍♀️ jsem videla cesky a vzala to a nekoukala na cenu

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím vás, je už nejakej ceskej chřest? Protože ty ceny, co potkávám… to je unreal (200 za kilo minimum)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MIKE_HEKTIK: krajim na kostičky. Vyhovuje mi to tak a i víc chutná. Tchýně strouha a je to víc hmota, já mám ráda že je zelenina na skus.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MIKE_HEKTIK: jak které. Záleží, zda pak ještě pasíruju, u některých omáček mám rád přiznanou strukturu, atd.
    Obecně preferuji krájení, u bolognese rozhodně krájím.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKE_HEKTIK: Vždycky krajim. Nestrouham takřka nikdy. Jen když je to nějaká plňka třeba.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MIKE_HEKTIK: ja podle masa. kdyz je mletý tak na jemno na kosticky, když jsou to vetsi kostky tak vetsi kusy atd
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    Na pripravu zeleninovych, zelenino-masovych omacek typu bolognese, zeleninu krajite nebo strouhate?
    vzdyky jsem to delal sliced, ale spousta kucharu doporucuje grated, ted ctu
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Pravdu díš!
    TRISSIE: To je sice pravda, ale zas nevytvoří rychle pevnej poklop, ale dýl se táhne, takže je šance, že ji rozdistribuuješ do víc soust.
    ILTU: Jana tehdy neblinkala, dost jsem ji za to obdivovala. Jen ji dala na talíři stranou a jedla dál.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Červeně?
    ILTU
    ILTU --- ---
    ADELHAIDA: Žvýkačka! Budu blikat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: gouda je tučnější a rozteče se daleko líp, než eidam třicítka, co tam byla původně :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Okurka na čtvrtiny.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já mám nutkání udělat základ jako katův šleh.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Jako... používám parmazánovitý sejry, ale na srbským rizotu musí bejt placka ze slepenýho eidamu a jako obloha teplá gumovitá okurka rozkrojená na půlku (jinak miluju co nejmenší a nejkřupavější okurčičky). Jenom teda když to pak jím, tak nějak pořád čekám, kdy narazím na žvejkačku, jako se to stalo spolužačce Janě Kühnový ve školní jídelně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam