Tohle je moc dobrá a nečekaná špenátová polévka. Zbabicovala jsem to - kdo nemá krevety, tak tam dá tofu.
Canh Rau Pi Nat - Beryl Shereshewsky
Canh Rau Pi Nat - Beryl Shereshewskyhttps://www.beryl.nyc/index.php/2024/05/16/canh-rau-pi-nat/Na oleji orestovat cibuli/porek a česnek, přidat kostky tofu, pokud máte špenát se stonky, tak ty otrhat, nasekat na drobno a restvat s cibulí a česekem. zalít vývarem, přivést k varu, tak 5 minut vařit, dokud není cibule měkká a pak přidat velké kopce čerstvéh špenátu a nebo 50-100 g mraženéh na porci. Počkat až špenát zavadne a změkne, vypnout oheň a dochutit solí, pepřem, rybí omáčkou. Autorka receptu to tam nedává, ale fakt to volalo po něčem kyselém, takže jsem tam dala citronovou šťávu.
Myslela jsem že do toho přidám nasekanou jarní cibulku, ale nakonec to bylo ideání jen tak. Maximálně smažená křupavá cibulka by na to asi byla dobrá, případně nějaká vaječná vložka.
Na to jak je to jednduchý, je to fakt dobrý - taková čistá špenátová chuť