• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    LYNCH: grilovaná polenta - hele, zajímavý a zajímací! asi nebudu rozjíždět nějaký větší akce, ale uložil jsem si to do paměti.

víte, já jsem si do bylinkový zahrádky třeba letos poprvé zasadil mangold. to je trifid! obří kytka, v interiéru by se jí říkalo solitér.

na narozkový grilovačce na tyhle experimenty kašlu, ale nějak se mu soukromě budu věnovat. šťouchaný brambory prý, taky dusit a dokonce i smažit ty košťály.

grilovaná polenta ovšem dobrej nápad! to uchovám v paměti.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: ve Francii jsem byl v par restauracich a čuměl jsem jak častá priloha to byla. u nas o ni skoro nezavadis
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    DIVER: Pokud je cílem, aby toho hosti moc nesežrali, možná by pomohla nějaká extrémně pálivá marináda 😀
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ADELHAIDA: LADY_MYSKA: díky za tipy!
    TRISSIE: díky! to je blízko. plus chyběl mi v zadání k úplnosti ten termín/keyword 'gastrobalení'))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZOOEY: ja pouzivam Sonnentor
    Koření z ekologického zemědělství - SONNENTOR.com
    https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/koreni
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZOOEY: samuel umi i gastrobaleni:
    Koření - směsi Samuel | Koření od Samuela
    http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/

Ja teda u nich nakupuju na trzich, ale zakaznik jsem spokojenej uz dvacet let.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZOOEY: Mám dobrou zkušenost s e-shopem U Salvátora, ale maj balení nejvýš po 150g. Ale mohli by to podle mě navážit i na větší.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DIVER: z dezertů je super banán - ve šlupce ho spálíš do černa, nařízneš a zatlačíš štráfek čokošky, necháš roztavit a hotovo
    žere se to lžičkou
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    prosím vás, nekupujete někdo koření nebo kořenící/sušené ochucovací zeleninové směsi ideálně po větších baleních (500 g klidně u směsí, u jednodruhu asi i míň ) a doporučil byste případně ozkoušený ověřený e-shop? případne děkuju MOC
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DIVER: lilek ma na grilu podle me smysl jen pokud se celej hodi do ohne a udela z nej baba ganoush nebo mutabal
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    87HIGHFLYER: Díky, to zní smysluplně.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ONDRAT: jak rikaji ostatni - chce to silnejsi platky (trochu nad pul centimetru treba), ne moc vodovou cuketu, trochy oleje, pect zvolna a a pak nahazet do bylinkama ochucenyho olivace. A hlavne nekrajet na kolecka ale podelne.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Grilovaná polenta je vlastně taky docela fajn.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: asi to chce zvolit ideální tloušťku. S tímhle jsem problém nikdy neměl. Většinou ji grilujeme na sutru.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ONDRAT: kdyz griluju cuketu do salatu, delam skrabkou super tenky platky, ktery sou hned hotovy, jinak kdyz delam silnejsi platky, tak ji chvili delam na neprimo, nez zmekne a pak rychle dogriluju naprimo. simple as that
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    POHODAVOLE: Buď se to vysuší/spálí nebo je to polosyrový, nikdy to není dobrý. Myslel jsem,že existuje nějaký trik, jak vytáhnout z cukety dost vody, ale ani po nasolení se mi to nedařilo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: nakrajis na plátky a dáš do oleje s kořením. Žena je dělá a jsou vždycky dobrý.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LADY_MYSKA: Teď to začíná, cuketa bude brzy za 10,- Rajčata už jsem kupoval za 70/kg, květák za 35,- stejně tak velkej římskej salát.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ONDRAT: jako kdy ma zelenina sezonu a je levna?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Levná je akorát v sozóně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam